Styling | Mellan-långt hår

Stilfulla sätt att svepa håret åt ena sidan

Att svepa sitt hår över ena axeln är en nästan naturlig rörelse för kvinnor med långt hår. Att låta rakt, vågigt eller lockigt hår svalla fritt eller sträckas ut i konstnärliga flätor över ena axeln resulterar i ett ljuvligt, mjukt utseende. Du kanske vill prova någon av de många frisyrvarianterna, för hår som sveps åt sidan, i vårt galleri.

Hår kan svepas över ena axeln oavsett om det är rakt, vågigt, lockigt eller flätat. Att svepa håret till ena sidan är ett sätt att variera många frisyrer för alla tillfällen. I nästan alla fall tillför asymmetrin ett lekfullt stilelement till frisyren. Stilens lekfulla natur inbjuder till kreativitet. Ha så skoj!

Sätt att svepa håret åt ena sidan

Det finns många sätt att svepa håret åt ena sidan på. Om en sidbena ingår i looken är det håret som är på motsatt sida om benan som sveps åt sidan. Håret måste nå minst strax nedanför axlarna för den sidsvepta stilen.

Det finns många sätt att fästa håret baktill på huvudet. Du kan använda tunna hårklämmor som nästan inte syns eller förstärka looken med hårsmycken eller intressanta accessoarer.

Håret kan löst eller stramt dras över till ena sidan eller så kan det tvinnas eller flätas i riktning mot motsatt sida. Den sidsvepta looken kan likna en underklippning om håret är stramt tillbakadraget på ena sidan av huvudet. Rosario Dawson (sista gallerifotot) tog stilen ett steg längre och klippte faktiskt av sidohåret ovanför sitt ena öra med en rakmaskin.

Det sidsvepta håret kan falla över ena axeln helt naturligt, eller så kan du skapa strandlockar, glamourvågor, slätt hår eller lockar beroende på din personliga stil eller tillfället. I en särskilt lekfull version är det sidsvepta håret antingen stramt eller löst flätat. 

Sidsvepta frisyrer kan innefatta lugg av något slag eller hårslingor som sveps tvärsöver pannan i generösa vågor.

Det finns inga gränser för din kreativitet. Prova bara olika versioner av den sidsvepta stilen för att hitta den version som bäst passar det sätt som du vill se ut på. Frisyrmousse, volympulver och hårvax kan underlätta din styling, eftersom de gör håret mer hanterbart och ger det önskad förtjusande lyster.

Gallery: Stjärnor som sveper sitt hår över ena axeln

Upptäck: Långt hår