Skip to Content

Vardagsfrisyrer för dig med långt hår

Midjelångt Rapunzelhår kan se helt fantastiskt ut, men det är inte alltid enkelt att ta hand om det på rätt sätt – för att inte tala om att styla det. Även om det kan vara både roligt och kreativt att styla långt hår vill de flesta av oss hitta ett snabbt sätt att få ordning på lockarna utan att tillbringa halva dagen framför spegeln. Vi går igenom våra bästa tips på snabba och enkla frisyrer som inte bara sparar välbehövlig tid, utan också får dig att se enastående ut – och känna dig därefter.

En av de främsta fördelarna med långt hår är att det kan varieras i det oändliga och ger dig möjlighet att experimentera med olika frisyrer för att skapa nya looks. Oavsett om du är ute efter en quickfix för att få bort håret från ögonen eller något lite mer raffinerat, kan du använda våra vardagsfrisyrer som ett enkelt sätt att tillföra volym och dramatik i dina långa lockar. Här får du våra frisyrtips som får ditt hår att se friskare ut och underlättar den dagliga stylingen.

Klassisk toppknut

Perfekt för dåliga hårdagar, den klassiska toppknuten är din go-to-frisyr som passar lika bra till jobbet, som till vardags. Vi har förstås satt vår egen  twist på en här klassiska frisyren, så här är vår snabba och enkla guide:

 1. Borsta håret till en slät, hög hästsvans och dra åt ordentligt så att håret sitter stramt.
 2. Spraya med got2b 2sexy Volumizing Hairspray för att hålla håret på plats.
 3. Linda en hårsnodd om hästsvansens bas.
 4. Tvinna håret hårt och linda det om hästsvansens bas.
 5. Fäst änden på hästsvansen med hårnålar och spraya sedan lite mer hårspray över det hela för att hålla frisyren på plats.

Soft waves

Mjukt vågigt hår är inte bara ett enkelt sätt att skapa härliga sommarvibbar, utan passar också till alla och är ett smart sätt att tillföra volym till platt hår. Det här är superenkelt och kräver inga stylingverktyg. Gör så här:

 1. Tvätta och handdukstorka håret. Spraya sedan lite got2b 2sexy Volumizing mousse i håret för en extra boost.
 2. Föna håret tills det är nästan torrt, men inte riktigt.
 3. Gör en mittbena för att skapa två lika stora hårsektioner.
 4. Lyft upp den ena sektionen högt, dra ihop och tvinna den till ett tjockt rep och rulla ihop till en bulle. Fäst med hårnålar. Gör likadant på andra sidan.
 5. Låt bullarna sitta kvar så länge som möjligt – helst i några timmar om du hinner. TIPS: du kan också behålla bullarna över natten för extra mycket vågor.
 6. Ta ur hårnålarna och kamma genom håret med fingrarna. TIPS: Ta i lite got2b Extra Volume Dry Shampoo för extra fräsch och fyllig finish!

När du har bråttom: Frisyrer med kloklämma

Uppsättning med kloklämma

En modernare variant av klassiska ”on-the-go”-frisyrerna är uppsättningar med kloklämma. Den här frisyren gör comeback efter 90-talets storhetstid och kräver ingen förklaring, men här är ett par tips på hur du ser till att uppsättningen sitter kvar och ser fantastisk ut:

 1. Samla ihop håret på samma sätt som när du ska sätta upp det i en hästsvans och börja sedan tvinna håret samtidigt som du håller upp det, tills du kommer till topparna.
 2. Medan du håller fast i det tvinnade håret, dra änden åt höger och linda den om håret för att slutligen stoppa in änden på vänster sida.
 3. Öppna kloklämman och kläm åt om hela bullen. Om du har väldigt långt hår kan du bara öppna klämman lite grann och stoppa in topparna.
 4. Har du problem med ostyrigt babyhår? Ta i lite got2b Beach Matt Matte Paste i det lösa håret och styla det för en ”sleek” finish.

Halv uppsättning med kloklämma

Vi älskar användbara håraccessoarer som ger ett snyggt och stilsäkert utseende på bara några minuter! Ta kloklämman och sätt upp det övre håret – klart! Beroende på kloklämma passar den här frisyren till både veckans fikadejt och en elegant middag. Säkra med lite hårspray så att frisyren håller hela kvällen.

Väl värt mödan

Ibland kan det kännas som om långt hår kräver mycket skötsel och du kanske blir frestad att ta fram saxen. Lite omvårdnad räcker dock långt och resultatet kan vara väl värt mödan. Var noga med att välja ett schampo och balsam som passar ditt hår, oavsett om det är platt och livlöst, har kluvna toppar eller är torrt och skadat. Investera i en bra hårborste och skäm bort håret med en djupt återfuktande kur ett par gånger i veckan, med produkter som Gliss 4-in-1 Performance Treats avsedda för just dina hårproblem.

Relaterade artiklar
 • Torrschampo: Ditt hemliga vapen

  Tips och tricks

  Torrschampo: Ditt hemliga vapen
  ...

  Taft har uppdaterat sortimentet av torrschampo med förbättrade recept som inte lämnar några vita rester*, underbara nya dofter och modern förpackning. Läs vidare om hur nya Taft Overnight Fresh Wonder är perfekt för en fräsch och enkel look.

  ...
 • Hårprodukter för män: den ultimata guiden

  Hårtrender för män

  Hårprodukter för män: den ultimata guiden
  ...
 • Hårstyling för män: Fade-klippning

  Hårtrender för män

  Hårstyling för män: Fade-klippning
  ...

  En fade-klippning att håret klipps eller rakas gradvis kortare nedåt. Men med så många alternativ kan det vara svårt att välja rätt look. Vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare och lär dig allt du behöver veta om fade-klippning.

  ...
 • Fixa stilen med got2b phenoMENal

  Hårtrender för män

  Fixa stilen med got2b phenoMENal
  ...
 • Frisyrer för fint och tunt hår

  Tips och tricks

  Frisyrer för fint och tunt hår
  ...

  Det är förstås en lång process att få tjockare hår, men med smarta tricks kan du bygga upp en struktur som gör att det ser fylligare ut. Läs mer om hur du stylar och fönar håret för vackra resultat.

  ...
 • Voluminösa Vågor

  Volym

  Voluminösa Vågor
  ...

  Den voluminösa vågen är tillbaka! Vi firar det stora hårets comeback och berättar för dig hur du maximerar upplevelsen

  ...
 • Öka hårets volym

  Volym

  Öka hårets volym
  ...

  Nästan alla kvinnor vill ha fylligare hår. Är du en av dem? Lugn bara, hjälpen är på väg! Vi har sex goda råd till dig.

  ...
 • Fest frisyrer för nyårsafton

  Festfrisyr

  Fest frisyrer för nyårsafton
  ...

  Med vår frisyrkalender får du en ny frisyr varje månad. Vi ger dig också stylingtips för hur du lyckas med frisyren. Låt 2015 bli ett kreativt hårår

  ...
 • Strandfrisyrer

  Festfrisyr

  Strandfrisyrer
  ...

  Vi tipsar om hur du stylar strandvågor och fyra andra ideala frisyrer inför sommarsemestern och härligt strandhäng.

  ...
 • Flätade frisyrer för kort hår

  Flätat hår

  Flätade frisyrer för kort hår
  ...

  Det stämmer inte att flätor bara passar för långt hår: Våra fem bästa visar hur snyggt det kan se ut med flätor i korta frisyrer.

  ...
 • Så här använder du hårspolar

  Håraccessoarer

  Så här använder du hårspolar
  ...

  En av de mest klassiska sätten att göra lockar på är via locktång. Detta klassiska sätt att göra lockar på är enklare än du tror. Se hur.

  ...
 • Piffa upp din look med håraccessoarer

  Håraccessoarer

  Piffa upp din look med håraccessoarer
  ...

  En av de mest klassiska sätten att göra lockar på är via locktång. Detta klassiska sätt att göra lockar på är enklare än du tror. Se hur.

  ...