Skip to Content

Frisyrer för fint och tunt hår

Frisyrer för fint och tunt hår

Kämpar du för att skapa volym i håret? Vi vet alltför väl hur det känns att står framför spegeln i timmar och försöka få volym i håret - som bara några timmar senare ligger platt på huvudet. Det är förstås en lång process att få tjockare hår, men med smarta tricks kan du bygga upp en struktur som gör att det ser fylligare ut. Det beror bland annat på hur du stylar och fönar håret.

Fint hår innebär inte automatiskt tunt eller glest hår. Det kan även bero på att varje enskilt hårstrå inte är så kraftigt. Normalt är diametern på ett hårstrå 0,05 till 0,07 millimeter, medan tunt och fint hår inte är mer än 0,04 millimeter i diameter.

Fint hår kan också vara lite känsligare. Beroende på hårfärg kan du faktiskt ha många hårstrån trots att det ser lite platt ut. I snitt har blondiner cirka 150 000 hårstrån medan brunetter oftast har bara runt 100 000 hårstrån. Om du inte har fått tjockt hår av naturen bör du behandla det varsamt och framför allt när du fönar det.

Ta hand om tunt och fint hår

Innan du börjar föna ditt nytvättade hår bör du täcka det med en handduk som du virar som en turban för att det ska torka ordentligt.

Torka aldrig håret genom att gnugga det med handduk eftersom det kan skadas. Red sedan försiktigt ut det handdukstorkade håret med en bredtandad kam. Håll håret nära hårbotten så att du inte drar för hårt i håret när du kammar. Därefter kan du föna håret på medelvärme, helst inte varmare än så.

Vi rekommenderar att du använder ett värmeskydd i håret innan du fönar det. Det funkar dessutom lika bra på sommaren för att skydda håret mot solens starka strålar!

Tunt och fint hår behöver extra spänst

Platt hår får direkt en fräsch look om du skapar lite volym i hårbotten. Innan du fönar håret kan du massera in lite mousse eller stylingspray i håret. Sedan kan du föna håret med en platt paddelborste. Luta huvudet lite åt sidan när du fönar håret för mer fyllighet. Repetera sedan på andra sidan. Slutligen böjer du huvudet lite framåt och borstar samtidigt håret åt samma håll. Om ditt hår är för kort för paddelborsten kan du föna det med en rund borste och lyfta håret uppåt.

Got2b 2sexy Volumising Spray Mousse

Volym i fint eller tunt hår

Styla minimalt när du har fönat håret. Vi rekommenderar inte att du använder vax, stylinggel eller pomada i håret. De här produkterna tynger ned håret och ger en platt och trist look. Wet gel passar oftast bäst i kort och fint hår. Välj en hårspray som utlovar stark hållbarhet - det brukar fungera bra för längre hår som är tunt och fint. Spraya håret genom att lyfta upp slingor och spraya på undersidan. Om du sprayar på ovansidan tynger du istället ned håret.

Got2b 2sexy Volumising Hairspray

Tre frisyrer för platt hår

Sidbena

Det snabbaste sättet att skapa volym utan att klippa håret är den klassiska sidbenan. Ju större bena, desto mer volym. Börja med att kamma håret framåt så att det täcker ansiktet. Placera fingrarna eller en kam där du vill att benan ska vara och dra sedan bakåt. Det här funkar extra bra med lockar eftersom håret får en fantastisk volym!

Lob

Lob, eller ”lång bob” är en lite längre version av den klassiska boben. Den passar extra bra för dig med tunt hår, och den här looken är enkel att styla och kan varieras i oändlighet. Håret ser hälsosamt ut, och får en lätt och fyllig look. Vill du ha lite extra volym och spänst kan du skapa några lösa lockar som du sedan fixerar med hårspray.

Uppklippt hår

Har du lite längre hår och snabbt och enkelt skapa mer volym utan att dramatiskt ändra looken? Då kan en uppklippning vara lösningen. Det är ett fantastiskt alternativ för fint och tunt hår eftersom håret känns lätt samtidigt som det får volym. Håret får också en fin form och de olika lagren kan få det att se ut som om du har mer hår än vad du faktiskt har. Oavsett om du gillar lockigt eller rakt hår är det enkelt att styla uppklippt hår - perfekt om du inte vill stå för länge framför spegeln och fixa håret.

Relaterade artiklar
 • Torrschampo: Ditt hemliga vapen

  Tips och tricks

  Torrschampo: Ditt hemliga vapen
  ...

  Got2b har uppdaterat sortimentet av torrschampo med förbättrade recept som inte lämnar några vita rester*, underbara nya dofter och modern förpackning. Läs vidare om hur nya got2b Dry Shampoo är perfekt för en fräsch och enkel look.

  ...
 • Vardagsfrisyrer för dig med långt hår

  Långt hår

  Vardagsfrisyrer för dig med långt hår
  ...

  Även om det kan vara både roligt och kreativt att styla långt hår vill de flesta av oss hitta ett snabbt sätt att få ordning på lockarna utan att tillbringa halva dagen framför spegeln. Vi går igenom våra bästa tips på snabba och enkla frisyrer som inte bara sparar välbehövlig tid, utan också får dig att se enastående ut – och känna dig därefter.

  ...
 • Unika brudfrisyrer som passar din stil

  Festfrisyr

  Unika brudfrisyrer som passar din stil
  ...

  Vi vill hjälpa dig att hitta den snyggaste brudfrisyren, den som han alltid kommer att komma ihåg, eftersom den tar fram dina bästa drag. Våra foton av trendiga brudfrisyrer kan hjälpa dig att hitta frisyren för ditt drömbröllop

  ...
 • Flätade frisyrer för kort hår

  Flätat hår

  Flätade frisyrer för kort hår
  ...

  Det stämmer inte att flätor bara passar för långt hår: Våra fem bästa visar hur snyggt det kan se ut med flätor i korta frisyrer.

  ...
 • Så här använder du hårspolar

  Håraccessoarer

  Så här använder du hårspolar
  ...

  En av de mest klassiska sätten att göra lockar på är via locktång. Detta klassiska sätt att göra lockar på är enklare än du tror. Se hur.

  ...
 • Piffa upp din look med håraccessoarer

  Håraccessoarer

  Piffa upp din look med håraccessoarer
  ...

  En av de mest klassiska sätten att göra lockar på är via locktång. Detta klassiska sätt att göra lockar på är enklare än du tror. Se hur.

  ...
 • Håruppsättningar – gör en svinrygg

  Håruppsättningar

  Håruppsättningar – gör en svinrygg
  ...

  Det finns ingen anledning att överlåta håruppsättningar till experter, för det är ganska enkelt att styla dem själv. Så här stylar du en svinrygg

  ...
 • Klassiska frisyrer: Hästsvans

  Håruppsättningar

  Klassiska frisyrer: Hästsvans
  ...

  Seven Hair Style Classics: We all have our favourites – and that not only applies to movies or music but also to hair styles. Below, we show you timeless haircuts and hair styles. They have been around for a long time. Maybe it’s because they suit us so well?

  ...
 • Hästsvansfrisyrer med klös

  Håruppsättningar

  Hästsvansfrisyrer med klös
  ...

  Vill du gärna hitta en frisyr som är praktisk men inte tråkig och som ger utrymme för kreativ styling? Spana in våra många hästsvansar.

  ...
 • Frisyrernas intåg på arenan

  Håruppsättningar

  Nobody needs to win a hair style contest on the way to the gym or sports arena. However, we do like to feel at ease at all times. We show you hair styles for athletes, which stand up to even your most challenging activities and still look terrific

  ...
 • Instruktioner för hästsvansen med geometriska element

  Håruppsättningar

  Instruktioner för hästsvansen med geometriska element
  ...

  Lär dig hur du stylar en klassisk hästsvans med unika, geometriska stylingelement.

  ...
 • Page – styling tips till pagefrisyr

  Kort hår

  Styling tips till pagefrisyr
  ...

  Det finns många olika varianter av page, men den klassiska pagefrisyren utstrålar alltid stil och elegans. Få bra stylingtips till din pagefrisyr här

  ...