Hårprodukter för män: den ultimata guiden

Hårprodukter för män: den ultimata guiden

Vilka produkter behöver män för vissa frisyrer och looker? Och vad är det för skillnad mellan olika produkter? Här är några viktiga stylingregler och tips som alla män bör känna till. Hair we go!

Det blir allt vanligare att män går till frisören. En snygg frisyr är numera obligatoriskt precis som ansat hår i ansiktet och på kroppen. Följ våra enkla tips för att uppnå en bättre styling!

Stylingverktyg för män

Förutom en hårtork och en kam bör varje man också ha en hårborste i sin stylingverktygslåda. Investera i en variant med naturliga borsthår eller en massageborste med runda borsthår av plast, gummi eller trä. Då masseras hårbotten samtidigt och fördelar naturliga oljor i hela hårbotten.

Män kan också använda en plattång för att styla längre hår. Tips: En modell med keramiska ytor är mild mot håret. Använd en värmeskyddande spray innan styling eller föning, framför allt om du har längre hår. Glöm inte att använda pincetten och tämja vilda ögonbryn samtidigt! Rengör pincetten med desinficeringsmedel regelbundet.

Tips och tricks

 • Vill du ha en avslappnad, lite rufsig finish kan du använda vax eller lera.
 • Om håret är lite längre är det bäst att undvika gel eftersom det kan göra håret stelt och svårt att styla. Använd bara några få droppar hårolja på hårtopparna för vård och glans.
 • Var lite försiktigt om du använder hårspray efter vax eller gel: stylingen kanske håller längre men håret kan se fett och ovårdat ut.
 • Börja alltid med en liten mängd produkt och använd mer om det behövs. Det är enklare att lägga till än att ta bort!

5 produkter för snygg styling

Det finns många produkter att välja mellan och vi har sammanfattat skillnaden och hur dessa kan användas 😊. Hitta den perfekta produkten för din stil!

Vax för en avslappnat rufsig finish

Hårvax ger lätt till medelstark hållbarhet och blir aldrig stelt. Vax är det perfekta alternativet för en mjuk och naturlig stabilitet för exempelvis den klassiska bed head-looken. Vax fungerar perfekt på både tunt och tjockt hår.

Jämfört med gel som oftast innehåller alkohol, är hårvax smidigt och det är mindre risk för att det torkar ut håret.  Vax funkar perfekt för att arbeta ut med händerna tills du får den look du vill ha.

got2b glued spiking wax ger hög stadga och kan omformas under dagen.

Clay skapar struktur och matt, naturlig finish

Hårlera liknar vax och har ofta en medelfast hållbarhet. Lera är perfekt när du vill ha en matt finish eftersom håret blir mjukt, det får lite eller ingen glans och resultatet ser väldigt naturligt ut. Det fungerar bra på tjockt hår som blir mjukt och enkelt att reda ut – perfekt för att styla en hållbar look.

Vill du ha en avslappnad och naturlig look? Då kan lera vara ditt bästa alternativ 😉.

iStylers texture clay ger en matt och hållbar frisyr som du kan forma under dagen.

Spontant med hårpasta!

Hårpasta liknar lera men är oftast kraftigare och kan vara lite fastare. Tanken är att håret ska få en mjuk finish snarare än en klibbig känsla samtidigt som håret hålls på plats. Hårpasta är mer mångsidig än lera och vax: du kan fixa en look på morgonen och sedan styla håret på ett annat sätt senare på kvällen.

phenomenal moulding paste från got2b ger en matt finish.

Pomada för en elegant look

Pomada ger håret en elegant, glansig och enhetlig look. Den är oftast oljebaserad men kan även vara vattenbaserad. Den torkar inte och blir hård, och är därför väldigt mångsidig. Tack vare pomadans egenskaper kan du skapa fram en skulpterad look, kanske en 60-talsinspirerad finish? Det räcker med en ärtstor klick för att skapa en strukturerad och glansig finish och en avskalad look.

Glansig look med gel

Hårgel är oftast den allra första stylingprodukten. Gel är vattenbaserat och blir fast när den torkar, nästan så att håret ”fryser” på plats. Gel kan också göra att håret ser tunnare ut, och användas för att skapa definierade spikes. Du kan även applicera gel innan du fönar håret: fördela en ärtstor mängd i blött hår innan du torkar det. Då får du bra kontroll och håret blir lätt och medgörligt inför den slutliga stylingen.

Om du undrar över något, kontakta oss!

Ta kontakt med vår kundservice, som gärna hjälper dig med vägledning för att välja rätt produkter till ditt hår.

📧 email: schwarzkopf.se@henkel.com

☎  telefon: 010-480 7601

👍 facebook meddelande: @schwarzkopfsverige

Relaterade artiklar
 • Torrschampo: Ditt hemliga vapen

  Tips och tricks

  Torrschampo: Ditt hemliga vapen
  ...

  Got2b har uppdaterat sortimentet av torrschampo med förbättrade recept som inte lämnar några vita rester*, underbara nya dofter och modern förpackning. Läs vidare om hur nya got2b Dry Shampoo är perfekt för en fräsch och enkel look.

  ...
 • Vardagsfrisyrer för dig med långt hår

  Långt hår

  Vardagsfrisyrer för dig med långt hår
  ...

  Även om det kan vara både roligt och kreativt att styla långt hår vill de flesta av oss hitta ett snabbt sätt att få ordning på lockarna utan att tillbringa halva dagen framför spegeln. Vi går igenom våra bästa tips på snabba och enkla frisyrer som inte bara sparar välbehövlig tid, utan också får dig att se enastående ut – och känna dig därefter.

  ...
 • Unika brudfrisyrer som passar din stil

  Festfrisyr

  Unika brudfrisyrer som passar din stil
  ...

  Vi vill hjälpa dig att hitta den snyggaste brudfrisyren, den som han alltid kommer att komma ihåg, eftersom den tar fram dina bästa drag. Våra foton av trendiga brudfrisyrer kan hjälpa dig att hitta frisyren för ditt drömbröllop

  ...
 • Flätade frisyrer för kort hår

  Flätat hår

  Flätade frisyrer för kort hår
  ...

  Det stämmer inte att flätor bara passar för långt hår: Våra fem bästa visar hur snyggt det kan se ut med flätor i korta frisyrer.

  ...
 • Så här använder du hårspolar

  Håraccessoarer

  Så här använder du hårspolar
  ...

  En av de mest klassiska sätten att göra lockar på är via locktång. Detta klassiska sätt att göra lockar på är enklare än du tror. Se hur.

  ...
 • Piffa upp din look med håraccessoarer

  Håraccessoarer

  Piffa upp din look med håraccessoarer
  ...

  En av de mest klassiska sätten att göra lockar på är via locktång. Detta klassiska sätt att göra lockar på är enklare än du tror. Se hur.

  ...
 • Håruppsättningar – gör en svinrygg

  Håruppsättningar

  Håruppsättningar – gör en svinrygg
  ...

  Det finns ingen anledning att överlåta håruppsättningar till experter, för det är ganska enkelt att styla dem själv. Så här stylar du en svinrygg

  ...
 • Klassiska frisyrer: Hästsvans

  Håruppsättningar

  Klassiska frisyrer: Hästsvans
  ...

  Seven Hair Style Classics: We all have our favourites – and that not only applies to movies or music but also to hair styles. Below, we show you timeless haircuts and hair styles. They have been around for a long time. Maybe it’s because they suit us so well?

  ...
 • Hästsvansfrisyrer med klös

  Håruppsättningar

  Hästsvansfrisyrer med klös
  ...

  Vill du gärna hitta en frisyr som är praktisk men inte tråkig och som ger utrymme för kreativ styling? Spana in våra många hästsvansar.

  ...
 • Frisyrernas intåg på arenan

  Håruppsättningar

  Nobody needs to win a hair style contest on the way to the gym or sports arena. However, we do like to feel at ease at all times. We show you hair styles for athletes, which stand up to even your most challenging activities and still look terrific

  ...
 • Instruktioner för hästsvansen med geometriska element

  Håruppsättningar

  Instruktioner för hästsvansen med geometriska element
  ...

  Lär dig hur du stylar en klassisk hästsvans med unika, geometriska stylingelement.

  ...
 • Page – styling tips till pagefrisyr

  Kort hår

  Styling tips till pagefrisyr
  ...

  Det finns många olika varianter av page, men den klassiska pagefrisyren utstrålar alltid stil och elegans. Få bra stylingtips till din pagefrisyr här

  ...