Skip to Content

Så här använder du hårspolar

Så här använder du hårspolar

Att använda hårspolar är ett av många sätt att skapa lockar på den här klassiska metoden att locka håret på är enklare än du kanske tror. Vi delar med oss av vår erfarenhet vad det gäller att använda hårspolar och tittar på frisyrer som ser särskilt tilltalade ut om de stylas med hjälp av hårspolar.

Om du inte vill använda en locktång och om du ännu inte har lärt dig de krångliga, okonventionella sätten att skapa vågor eller lockar för ett billigt pris (till exempel genom att knyta näsdukar i ditt hår) kanske du vill prova hårspolar. Dagens hårspolar är vanligtvis gjorda av plast och finns i många storlekar och utföranden. Vi är säkra på att du kommer att hitta rätt hårspolar till den styling som du önskar.

Stora eller små hårspolar?

Ditt hår måste ha en viss längd för att kunna rullas runt hårspolar. Naturligtvis avgör hårspolarnas storlek vilken hårlängd som krävs. Håret bör vara åtminstone axellångt för hårspolar med stor diameter. De passar därmed bäst för långa och halvlånga frisyrer.

Använd hårspolar med stor diameter för att skapa stora lockar eller vågor eller små hårspolar för små lockar.

Nedan visar vi exempel på små och stora lockar:

Använd hårspolar i olika storlekar för att få dina lockar precis så som du vill ha dem. För att skapa den naturliga looken fördelar du helt enkelt hårvax i dina händer och drar några hårslingor mellan dina händer eller fingrar.

Små hårspolar fungerar bäst om du vill skapa väldefinierade lockar. När du har tagit bort hårspolarna vänder du huvudet upp och ner och drar fingrarna genom håret några gånger. Det här kommer att skapa sprudlande lockar. Du kan även använda volympulver för att skapa en look med stort hår.

Så här rullar du upp hårspolar i ditt hår:

 1. Spruta frisyrmousse i dina handflator och fördela den i det handdukstorra håret. Om du vill ha en bena i ditt hår bör du skapa benan nu. Dela nu upp ditt hår i en del på och runt hjässan och två ytterligare delar på sidorna.
 2. Rulla först upp håret på hjässan, arbeta från pannan till den övre bakre delen av huvudet. Sätt sedan i hårspolarna i ditt sidohår, arbeta i rader uppifrån och ner och framifrån och bak.
  Tips: Du kan bestämma dig för att inte rulla hårspolarna hela vägen till hårbotten, så att håret närmast rötterna förblir rakt.
 3. Använd en stylingkam för att avskilja en liten hårslinga. Slingan bör vara något smalare än hårspolen. Kamma slingan och dra den försiktigt i riktning från hårbotten. Rulla upp hårslingan på hårspolen genom att börja med hårtopparna. Rulla hårslingorna uppe på huvudet i mot den bakre delen av huvudet. Rulla sedan hårslingorna vid sidorna i bakåt mot nacken.
  Tips:  Långt hår kan rullas upp på hårspolar genom att en slingas hårtoppar först viras runt spolen. Sedan kan du rulla upp hårslingan på hårspolen så långt som du vill att ditt hår ska bli lockigt. Dra försiktigt i hårslingan medan du rullar upp den på hårspolen.
 4. När du har rullat upp ditt hår på hårrullarna värmer du ditt hår med en fön. Det här kommer att få lockarna på plats. Låt lockarna svalna innan du försiktigt tar bort hårspolarna. Använd fingrarna för att forma din frisyr.
 5. Du kan framhäva enskilda hårslingor med hjälp av hårvax. Använd volympulver om du vill skapa en look med stort hår. Hårspray gör att dina lockar behåller formen.
Relaterade artiklar
 • Torrschampo: Ditt hemliga vapen

  Tips och tricks

  Torrschampo: Ditt hemliga vapen
  ...

  Got2b har uppdaterat sortimentet av torrschampo med förbättrade recept som inte lämnar några vita rester*, underbara nya dofter och modern förpackning. Läs vidare om hur nya got2b Dry Shampoo är perfekt för en fräsch och enkel look.

  ...
 • Vardagsfrisyrer för dig med långt hår

  Långt hår

  Vardagsfrisyrer för dig med långt hår
  ...

  Även om det kan vara både roligt och kreativt att styla långt hår vill de flesta av oss hitta ett snabbt sätt att få ordning på lockarna utan att tillbringa halva dagen framför spegeln. Vi går igenom våra bästa tips på snabba och enkla frisyrer som inte bara sparar välbehövlig tid, utan också får dig att se enastående ut – och känna dig därefter.

  ...
 • Unika brudfrisyrer som passar din stil

  Festfrisyr

  Unika brudfrisyrer som passar din stil
  ...

  Vi vill hjälpa dig att hitta den snyggaste brudfrisyren, den som han alltid kommer att komma ihåg, eftersom den tar fram dina bästa drag. Våra foton av trendiga brudfrisyrer kan hjälpa dig att hitta frisyren för ditt drömbröllop

  ...
 • Hårprodukter för män: den ultimata guiden

  Hårtrender för män

  Hårprodukter för män: den ultimata guiden
  ...
 • Hårstyling för män: Fade-klippning

  Hårtrender för män

  Hårstyling för män: Fade-klippning
  ...

  En fade-klippning att håret klipps eller rakas gradvis kortare nedåt. Men med så många alternativ kan det vara svårt att välja rätt look. Vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare och lär dig allt du behöver veta om fade-klippning.

  ...
 • Fixa stilen med got2b phenoMENal

  Hårtrender för män

  Fixa stilen med got2b phenoMENal
  ...
 • Frisyrer för fint och tunt hår

  Tips och tricks

  Frisyrer för fint och tunt hår
  ...

  Det är förstås en lång process att få tjockare hår, men med smarta tricks kan du bygga upp en struktur som gör att det ser fylligare ut. Läs mer om hur du stylar och fönar håret för vackra resultat.

  ...
 • Voluminösa Vågor

  Volym

  Voluminösa Vågor
  ...

  Den voluminösa vågen är tillbaka! Vi firar det stora hårets comeback och berättar för dig hur du maximerar upplevelsen

  ...
 • Öka hårets volym

  Volym

  Öka hårets volym
  ...

  Nästan alla kvinnor vill ha fylligare hår. Är du en av dem? Lugn bara, hjälpen är på väg! Vi har sex goda råd till dig.

  ...
 • Fest frisyrer för nyårsafton

  Festfrisyr

  Fest frisyrer för nyårsafton
  ...

  Med vår frisyrkalender får du en ny frisyr varje månad. Vi ger dig också stylingtips för hur du lyckas med frisyren. Låt 2015 bli ett kreativt hårår

  ...
 • Strandfrisyrer

  Festfrisyr

  Strandfrisyrer
  ...

  Vi tipsar om hur du stylar strandvågor och fyra andra ideala frisyrer inför sommarsemestern och härligt strandhäng.

  ...
 • Flätade frisyrer för kort hår

  Flätat hår

  Flätade frisyrer för kort hår
  ...

  Det stämmer inte att flätor bara passar för långt hår: Våra fem bästa visar hur snyggt det kan se ut med flätor i korta frisyrer.

  ...