Så här använder du hårspolar

Så här använder du hårspolar

Att använda hårspolar är ett av många sätt att skapa lockar på den här klassiska metoden att locka håret på är enklare än du kanske tror. Vi delar med oss av vår erfarenhet vad det gäller att använda hårspolar och tittar på frisyrer som ser särskilt tilltalade ut om de stylas med hjälp av hårspolar.

Om du inte vill använda en locktång och om du ännu inte har lärt dig de krångliga, okonventionella sätten att skapa vågor eller lockar för ett billigt pris (till exempel genom att knyta näsdukar i ditt hår) kanske du vill prova hårspolar. Dagens hårspolar är vanligtvis gjorda av plast och finns i många storlekar och utföranden. Vi är säkra på att du kommer att hitta rätt hårspolar till den styling som du önskar.

Stora eller små hårspolar?

Ditt hår måste ha en viss längd för att kunna rullas runt hårspolar. Naturligtvis avgör hårspolarnas storlek vilken hårlängd som krävs. Håret bör vara åtminstone axellångt för hårspolar med stor diameter. De passar därmed bäst för långa och halvlånga frisyrer.

Använd hårspolar med stor diameter för att skapa stora lockar eller vågor eller små hårspolar för små lockar.

Nedan visar vi exempel på små och stora lockar:

Använd hårspolar i olika storlekar för att få dina lockar precis så som du vill ha dem. För att skapa den naturliga looken fördelar du helt enkelt hårvax i dina händer och drar några hårslingor mellan dina händer eller fingrar.

Små hårspolar fungerar bäst om du vill skapa väldefinierade lockar. När du har tagit bort hårspolarna vänder du huvudet upp och ner och drar fingrarna genom håret några gånger. Det här kommer att skapa sprudlande lockar. Du kan även använda volympulver för att skapa en look med stort hår.

Så här rullar du upp hårspolar i ditt hår:

 1. Spruta frisyrmousse i dina handflator och fördela den i det handdukstorra håret. Om du vill ha en bena i ditt hår bör du skapa benan nu. Dela nu upp ditt hår i en del på och runt hjässan och två ytterligare delar på sidorna.
 2. Rulla först upp håret på hjässan, arbeta från pannan till den övre bakre delen av huvudet. Sätt sedan i hårspolarna i ditt sidohår, arbeta i rader uppifrån och ner och framifrån och bak.
  Tips: Du kan bestämma dig för att inte rulla hårspolarna hela vägen till hårbotten, så att håret närmast rötterna förblir rakt.
 3. Använd en stylingkam för att avskilja en liten hårslinga. Slingan bör vara något smalare än hårspolen. Kamma slingan och dra den försiktigt i riktning från hårbotten. Rulla upp hårslingan på hårspolen genom att börja med hårtopparna. Rulla hårslingorna uppe på huvudet i mot den bakre delen av huvudet. Rulla sedan hårslingorna vid sidorna i bakåt mot nacken.
  Tips:  Långt hår kan rullas upp på hårspolar genom att en slingas hårtoppar först viras runt spolen. Sedan kan du rulla upp hårslingan på hårspolen så långt som du vill att ditt hår ska bli lockigt. Dra försiktigt i hårslingan medan du rullar upp den på hårspolen.
 4. När du har rullat upp ditt hår på hårrullarna värmer du ditt hår med en fön. Det här kommer att få lockarna på plats. Låt lockarna svalna innan du försiktigt tar bort hårspolarna. Använd fingrarna för att forma din frisyr.
 5. Du kan framhäva enskilda hårslingor med hjälp av hårvax. Använd volympulver om du vill skapa en look med stort hår. Hårspray gör att dina lockar behåller formen.
Relaterade artiklar
 • Torrschampo: Ditt hemliga vapen

  Tips och tricks

  Torrschampo: Ditt hemliga vapen
  ...
 • Vardagsfrisyrer för dig med långt hår

  Långt hår

  Vardagsfrisyrer för dig med långt hår
  ...
 • Unika brudfrisyrer som passar din stil

  Festfrisyr

  Unika brudfrisyrer som passar din stil
  ...
 • Flätade frisyrer för kort hår

  Flätat hår

  Flätade frisyrer för kort hår
  ...
 • Piffa upp din look med håraccessoarer

  Håraccessoarer

  Piffa upp din look med håraccessoarer
  ...
 • Håruppsättningar – gör en svinrygg

  Håruppsättningar

 • Klassiska frisyrer: Hästsvans

  Håruppsättningar

  Klassiska frisyrer: Hästsvans
  ...
 • Hästsvansfrisyrer med klös

  Håruppsättningar

  Hästsvansfrisyrer med klös
  ...
 • Frisyrernas intåg på arenan

  Håruppsättningar

 • Instruktioner för hästsvansen med geometriska element

  Håruppsättningar

  Instruktioner för hästsvansen med geometriska element
  ...
 • Page – styling tips till pagefrisyr

  Kort hår

  Styling tips till pagefrisyr
  ...
 • Korta frisyrer – en klassisk shag

  Kort hår

  Korta frisyrer – en klassisk shag
  ...