Skip to Content

Piffa upp din look med håraccessoarer

Hårklämmor, pannband, snoddar - håraccessoarer piffar upp din look!

Med minimal ansträngning och rätt accessoarer kan du snabbt uppgradera din look. Här visar vi dig fem av våra favoriter och vilka frisyrer de passar till.

Vill du piffa upp din look? Det finns inget enklare än att lägga till en cool accessoar. Du kan snabbt och lätt få ditt hår att sticka ut utan att ändra någonting. Vilken stil du än har - romantisk, kaxig, cool eller elegant, finns det bland alla modemärken som erbjuder håraccessoarer garanterat något som är rätt för dig. Gyllene regel: Ditt hår ska falla så naturligt som möjligt och inte se alltför stylat ut - annars riskerar stilen att komma in i "skolflicks"-området.

Tips: Låt håret lufttorka, eller föntorka det med huvudet nedåt. Använd torrschampo för en omedelbar volymkick. Nu kan du sätta igång och experimentera med snygga klämmor och spännen! Läs vidare för att upptäcka fem vackra accessoarer och hur du använder dem.

1. Klämmor och spännen

Snygga hårspännen är våra favoriter! De är både praktiska och chicka. Tofssmycken är också eleganta och sätter verkligen ljuset på din hårknut och är perfekta för minimalister.  Hårklämmor kan i sin tur hjälpa dig att prydligt (och gulligt) hålla håret ur vägen, t.ex. för att praktiskt styla bort luggen från ansiktet.

Hair clip triangular shape

Låt oss inte heller glömma de gamla hederliga hårnålarna! Med hårnålar kan du fixa en stilfull halvknut eller skapa en cool, rufsig look som ändå ser sofistikerad ut.

2. Fina scrunchies

Lekfulla håraccessoar från din barndom har fått en comeback, där både scrunchies och sammetspannband ger det "lilla extra" till en vardagsoutfit.

3. Snygga pannband

Pannband och hårband passar nästan alla frisyrer! Dessa ikoniska håraccessoarer har förflyttats från lågstadielooken för att nu pryda många olika frisyrer och hårtyper. Ett hårband, smyckar elegant ett lössläppt, ofriserat hår.

Stylingtips: Istället för att fösa bak håret med pannbandet, skapa en mittsektion och placera pannbandet ovanför. I främsta ledet för den här trenden finner vi breda, frodiga band i sammet och satin, prydda med pärlor eller färgglada kristaller. Smala band med extravaganta utsmycknader ser också supereleganta ut.

4. Pärlor, spets och broderier

Pärlbestrött hår är vackert till en klassisk bröllopslook. Säkra en uppsättning på stilfullt vis med pärlsmyckade hårnålar. Ett fint alternativ för tjockt hår: en tjusig hårbonad. Har du ditt hår utsläppt och ofriserat  - eller har du kort hår? Du kan fortfarande förfina din look med ett pärlprytt pannband, som kan ge en ursnygg touch även i kort hår. Är inte pärlor din grej? Blommor utgör perfekta håraccessoarer både för bruden och bröllopsgästerna!

Bridal hairstyle with veil

5. Blomsterkransar

Vad vore midsommar utan frodiga blomsterkransar i håret? För alla som söker det lilla extra i sin stil är blomsterarrangemang i håret rätt väg att gå.
Kvinnor med tjockt, långt hår kan med fördel välja större blommor, medan korthåriga kvinnor oftast klär bättre i lite smäckrare blomblad.

Woman with hair down and flower crown

En hårknut - många möjligheter!

Relaterade artiklar
 • Torrschampo: Ditt hemliga vapen

  Tips och tricks

  Torrschampo: Ditt hemliga vapen
  ...

  Got2b har uppdaterat sortimentet av torrschampo med förbättrade recept som inte lämnar några vita rester*, underbara nya dofter och modern förpackning. Läs vidare om hur nya got2b Dry Shampoo är perfekt för en fräsch och enkel look.

  ...
 • Vardagsfrisyrer för dig med långt hår

  Långt hår

  Vardagsfrisyrer för dig med långt hår
  ...

  Även om det kan vara både roligt och kreativt att styla långt hår vill de flesta av oss hitta ett snabbt sätt att få ordning på lockarna utan att tillbringa halva dagen framför spegeln. Vi går igenom våra bästa tips på snabba och enkla frisyrer som inte bara sparar välbehövlig tid, utan också får dig att se enastående ut – och känna dig därefter.

  ...
 • Unika brudfrisyrer som passar din stil

  Festfrisyr

  Unika brudfrisyrer som passar din stil
  ...

  Vi vill hjälpa dig att hitta den snyggaste brudfrisyren, den som han alltid kommer att komma ihåg, eftersom den tar fram dina bästa drag. Våra foton av trendiga brudfrisyrer kan hjälpa dig att hitta frisyren för ditt drömbröllop

  ...
 • Hårprodukter för män: den ultimata guiden

  Hårtrender för män

  Hårprodukter för män: den ultimata guiden
  ...
 • Hårstyling för män: Fade-klippning

  Hårtrender för män

  Hårstyling för män: Fade-klippning
  ...

  En fade-klippning att håret klipps eller rakas gradvis kortare nedåt. Men med så många alternativ kan det vara svårt att välja rätt look. Vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare och lär dig allt du behöver veta om fade-klippning.

  ...
 • Fixa stilen med got2b phenoMENal

  Hårtrender för män

  Fixa stilen med got2b phenoMENal
  ...
 • Frisyrer för fint och tunt hår

  Tips och tricks

  Frisyrer för fint och tunt hår
  ...

  Det är förstås en lång process att få tjockare hår, men med smarta tricks kan du bygga upp en struktur som gör att det ser fylligare ut. Läs mer om hur du stylar och fönar håret för vackra resultat.

  ...
 • Voluminösa Vågor

  Volym

  Voluminösa Vågor
  ...

  Den voluminösa vågen är tillbaka! Vi firar det stora hårets comeback och berättar för dig hur du maximerar upplevelsen

  ...
 • Öka hårets volym

  Volym

  Öka hårets volym
  ...

  Nästan alla kvinnor vill ha fylligare hår. Är du en av dem? Lugn bara, hjälpen är på väg! Vi har sex goda råd till dig.

  ...
 • Fest frisyrer för nyårsafton

  Festfrisyr

  Fest frisyrer för nyårsafton
  ...

  Med vår frisyrkalender får du en ny frisyr varje månad. Vi ger dig också stylingtips för hur du lyckas med frisyren. Låt 2015 bli ett kreativt hårår

  ...
 • Strandfrisyrer

  Festfrisyr

  Strandfrisyrer
  ...

  Vi tipsar om hur du stylar strandvågor och fyra andra ideala frisyrer inför sommarsemestern och härligt strandhäng.

  ...
 • Flätade frisyrer för kort hår

  Flätat hår

  Flätade frisyrer för kort hår
  ...

  Det stämmer inte att flätor bara passar för långt hår: Våra fem bästa visar hur snyggt det kan se ut med flätor i korta frisyrer.

  ...