Piffa upp din look med håraccessoarer

Hårklämmor, pannband, snoddar - håraccessoarer piffar upp din look!

Med minimal ansträngning och rätt accessoarer kan du snabbt uppgradera din look. Här visar vi dig fem av våra favoriter och vilka frisyrer de passar till.

Vill du piffa upp din look? Det finns inget enklare än att lägga till en cool accessoar. Du kan snabbt och lätt få ditt hår att sticka ut utan att ändra någonting. Vilken stil du än har - romantisk, kaxig, cool eller elegant, finns det bland alla modemärken som erbjuder håraccessoarer garanterat något som är rätt för dig. Gyllene regel: Ditt hår ska falla så naturligt som möjligt och inte se alltför stylat ut - annars riskerar stilen att komma in i "skolflicks"-området.

Tips: Låt håret lufttorka, eller föntorka det med huvudet nedåt. Använd torrschampo för en omedelbar volymkick. Nu kan du sätta igång och experimentera med snygga klämmor och spännen! Läs vidare för att upptäcka fem vackra accessoarer och hur du använder dem.

1. Klämmor och spännen

Snygga hårspännen är våra favoriter! De är både praktiska och chicka. Tofssmycken är också eleganta och sätter verkligen ljuset på din hårknut och är perfekta för minimalister.  Hårklämmor kan i sin tur hjälpa dig att prydligt (och gulligt) hålla håret ur vägen, t.ex. för att praktiskt styla bort luggen från ansiktet.

Hair clip triangular shape

Låt oss inte heller glömma de gamla hederliga hårnålarna! Med hårnålar kan du fixa en stilfull halvknut eller skapa en cool, rufsig look som ändå ser sofistikerad ut.

2. Fina scrunchies

Lekfulla håraccessoar från din barndom har fått en comeback, där både scrunchies och sammetspannband ger det "lilla extra" till en vardagsoutfit.

3. Snygga pannband

Pannband och hårband passar nästan alla frisyrer! Dessa ikoniska håraccessoarer har förflyttats från lågstadielooken för att nu pryda många olika frisyrer och hårtyper. Ett hårband, smyckar elegant ett lössläppt, ofriserat hår.

Stylingtips: Istället för att fösa bak håret med pannbandet, skapa en mittsektion och placera pannbandet ovanför. I främsta ledet för den här trenden finner vi breda, frodiga band i sammet och satin, prydda med pärlor eller färgglada kristaller. Smala band med extravaganta utsmycknader ser också supereleganta ut.

4. Pärlor, spets och broderier

Pärlbestrött hår är vackert till en klassisk bröllopslook. Säkra en uppsättning på stilfullt vis med pärlsmyckade hårnålar. Ett fint alternativ för tjockt hår: en tjusig hårbonad. Har du ditt hår utsläppt och ofriserat  - eller har du kort hår? Du kan fortfarande förfina din look med ett pärlprytt pannband, som kan ge en ursnygg touch även i kort hår. Är inte pärlor din grej? Blommor utgör perfekta håraccessoarer både för bruden och bröllopsgästerna!

Bridal hairstyle with veil

5. Blomsterkransar

Vad vore midsommar utan frodiga blomsterkransar i håret? För alla som söker det lilla extra i sin stil är blomsterarrangemang i håret rätt väg att gå.
Kvinnor med tjockt, långt hår kan med fördel välja större blommor, medan korthåriga kvinnor oftast klär bättre i lite smäckrare blomblad.

Woman with hair down and flower crown

En hårknut - många möjligheter!

Relaterade artiklar
 • Torrschampo: Ditt hemliga vapen

  Tips och tricks

  Torrschampo: Ditt hemliga vapen
  ...
 • Vardagsfrisyrer för dig med långt hår

  Långt hår

  Vardagsfrisyrer för dig med långt hår
  ...
 • Unika brudfrisyrer som passar din stil

  Festfrisyr

  Unika brudfrisyrer som passar din stil
  ...
 • Flätade frisyrer för kort hår

  Flätat hår

  Flätade frisyrer för kort hår
  ...
 • Så här använder du hårspolar

  Håraccessoarer

  Så här använder du hårspolar
  ...
 • Håruppsättningar – gör en svinrygg

  Håruppsättningar

 • Klassiska frisyrer: Hästsvans

  Håruppsättningar

  Klassiska frisyrer: Hästsvans
  ...
 • Hästsvansfrisyrer med klös

  Håruppsättningar

  Hästsvansfrisyrer med klös
  ...
 • Frisyrernas intåg på arenan

  Håruppsättningar

 • Instruktioner för hästsvansen med geometriska element

  Håruppsättningar

  Instruktioner för hästsvansen med geometriska element
  ...
 • Page – styling tips till pagefrisyr

  Kort hår

  Styling tips till pagefrisyr
  ...
 • Korta frisyrer – en klassisk shag

  Kort hår

  Korta frisyrer – en klassisk shag
  ...