Frisyrer för axellångt hår

Den perfekta mellanlängden! Låt hårtopparna dansa runt på axlarna. Det är nämligen den längden som gäller nu, mellanlångt är inne igen. Du kan ta del av de trendiga frisyrerna här:

 

Långt? Eller kort? Välj något mittemellan. Trendsetters väljer återigen mellanlångt och det finns en hel del fördelar med den trendiga längden: Många stylingmöjligheter! Uppklippt eller rak klippning – när det gäller mellanlångt är det viktigt att välja den style som bäst passar din hårtyp. Fint eller tjockt, vi ger tips på vad som passar dig bäst:

Axellångt för tjockt hår

Kör på lätthet och prova en kaxig uppklippt version. Frisyrer som klipps i olika längder gör att håret inte känns lika tungt och topparna vilar lätt på axlarna tack vara den uttunnande klippningen. Viktigt: De olika längderna bör hänga samman på ett harmoniskt vis. Extra tips: En lång lugg ger frisyren lite edge och gör den modern. 

Axellångt för tunt hår

Sött: Axellångt hår med lugg och diskreta vågor

Geometriska klippningar passar extra bra för fint, mellanlångt hår. Halvlångt hår ger massor av utrymme för styling, man kan exempelvis experimentera med lugg (se fotot till vänster). Du bör däremot undvika att tunna ut topparna allt för mycket. Genom att klippa håret i en enda längd får man intrycket av att det axellånga håret är fylligare. Styling tips: diskreta vågor ger ännu mer volym och känsla av elegans!

 

Från axellångt till wob-style

frisuren-schulterlanges-haar-artikel-210x270
© Getty Images

Varierad: Den trendiga woben med lätta vågor och axellångt hår

Oavsett om du har tjockt eller tunt hår kan du style mellanlängden till en trendig wob (wavy bob). Inte lust att klippa dig? Lockar gör att ditt hår blir kortare vilket innebär att du kan prova på en kortare style. Stylisten Armin Morbach visar dig hur du skapar den naturliga, lockiga looken i sin video:

Styla ditt axellånga hår med fina lockar!

Upptäck: Mellan-långt hår