Styling | Håruppsättningar

Hästsvansfrisyrer med klös

Letar du efter en ny frisyr? En som - förutom att vara praktisk - inbjuder till lekfull kreativitet när det gäller styling? Hitta inspirationen till att prova några nya, coola stilar i vår hästsvanskavalkad.

Att sätta upp håret i en hästsvans är ett smidigt sätt att snabbt få ordning på håret och hålla det ur vägen från ansiktet när du jobbar eller utövar din favoritsport. Förutom att vara praktisk kan en hästsvans även vara allt från cool till elegant.

Häng på hästsvanstrenden

Hästsvansar är inte bara sista utvägen för en dålig hårdag, utan även en äkta klassiker med ändlösa möjligheter till styling. Det finns en hästsvans för varje tillfälle: för affärsmötet, jobbet, shoppingen, festen och stora händelser som bröllop. De olika hästsvansfrisyrerna är lika lätta att skapa som de är vackra. Inte undra på att kvinnor över hela världen ibland inte orkar vänta tills deras hår blivit tillräckligt långt innan de försöker sig på denna tidlösa favorit. 

Vilken hästsvans blir din favorit?

Att styla en hästsvans är något som tar fram individualisten i kvinnor, män och stylister.  Hästsvansen gungar långt uppe på huvudet eller nere i nacken med varje steg du tar. Den hänger rakt ner mellan skulderbladen eller på sidan över ena axeln. Den fungerar lysande med hårsmycken eller överraskar med satinband, fjädrar eller läderremmar. Hästsvansen fungerar med både sido- eller mittbena och lyfter fram rakt, glänsande hår lika väl som lekfulla lockar eller vågor. Dessutom finns det en mängd fantasifulla sätt att fläta, vrida eller linda hästsvansen med spännande resultat. Och ju längre hästsvansen är, desto fler möjligheter har du naturligtvis.

Har vi övertygat dig än? Eller har du kanske alltid älskat hästsvansen för dess kreativitet och stil? Missa då inte vårt galleri nedan. Vem vet – du kanske blir inspirerad att prova en ny typ av hästsvans...

I videon visar Armin Morbach, chefsstylist på Schwarzkopf, hur fint hår kan tuperas för att skapa en fantastisk hästsvans.

Galleri: Hästsvansfrisyrer och stylingtips

Upptäck: Håruppsättningar