Styling | Volym

Öka hårets volym och fyllighet! Så här gör du:

Nästan varannan kvinna (48%) skulle vilja ha mer volym i håret. Är du en av dem? Oroa dig inte – hjälpen är på väg. Det finns bra lösningar även för dig med tunt och fint hår. Vi delar med oss av våra trick för att ge håret ett riktigt lyft med hjälp av fön och papiljotter, samt viktiga tips om rätt skötsel och stylingprodukter.

Volym som inte övergår ditt förstånd!

De platta frisyrernas tidevarv är förbi! Särskilda hårvårdsserier för fint och tunt hår hjälper dig göra håret fylligt. Schampo, balsam och lotion som innehåller kollagen ger ditt hår mer volym nära hårbotten, vilket gör att det omedelbart ser fylligare ut. Silikonfria hårvårdsprodukter med näringstillskott ser till att håret inte tappar volymen igen.

För bäst resultat rekommenderar vi att du fördelar en alkoholfri mousse i håret innan du föntorkar det. Detta ger ytterligare volym utan att torka ut håret. Om du har långt hår räcker det att fördela moussen nära din hårbotten.  

Föna håret mothårs för volym

Dina viktigaste vänner i jakten på ett fylligt hår är en bra hårfön och rätt borste. Börja med att torka håret med mediuminställningen på fönen tills det bara är lite fuktigt. En hårfön med diffuser fungerar väldigt bra för lockigt hår. Rör fönen i små cirklar över håret närmast huvudet. En rund borste ger volym åt långt och rakt hår.

Samla översta hårlagret och fäst det längst uppe på huvudet med en klämma. Borsta sedan de lägre nivåerna med en rund borste, medan du ger håret några omgångar varmluft i riktning mot hårbotten. Ge håret en sista touch genom att lämna borsten i håret en stund. Låt håret svalna och ta sedan bort borsten ur håret utan att förstöra hårets form. Använd till sist samma teknik på översta hårlagret.

Stort hår: Sex tips från experten

  • Föntorka inte håret upp-och-ned, då detta endast leder till ostyrigt och tunt hår. Du får långt bättre resultat genom att luta huvudet åt sidan och föna håret medan du använder en platt borste.
  • Lägg hela håret i en stor sidbena emellanåt. Detta ger ditt hår mer studs på ett ögonblick.
  • Hårspray ger mer volym om du applicerar det underifrån i stället för att spraya det över håret.
  • Värmerullar ger fylligare hår på ett kick. Kom ihåg att använda stora rullar för ökad volym – små rullar är till för att ge dig lockar.
  • Se till att din runda borste är tillräckligt stor. Stråna ska skjuta upp en aning genom håret när det rullats kring borsten. Denna teknik ger ditt hår både volym och lyster.
  • Var sparsam med stylingprodukter som skapar struktur, till exempel gel och vax. Se även till att arbeta in dessa produkter underifrån snarare än uppifrån där deras nytta är begränsad.
Upptäck: