Skip to Content

Frisyrer med sidbena

Hår kan svepas över ena axeln oavsett om det är rakt, vågigt, lockigt eller flätat. Att svepa håret till ena sidan är ett sätt att variera många frisyrer för alla tillfällen. I nästan alla fall tillför asymmetrin ett lekfullt stilelement till frisyren. Stilens lekfulla natur inbjuder till kreativitet. Ha så skoj!

Sätt att svepa håret åt ena sidan

Det finns många sätt att svepa håret åt ena sidan på. Om en sidbena ingår i looken är det håret som är på motsatt sida om benan som sveps åt sidan. Håret måste nå minst strax nedanför axlarna för den sidsvepta stilen.

Det finns många sätt att fästa håret baktill på huvudet. Du kan använda tunna hårklämmor som nästan inte syns eller förstärka looken med hårsmycken eller intressanta accessoarer.

Håret kan löst eller stramt dras över till ena sidan eller så kan det tvinnas eller flätas i riktning mot motsatt sida. Den sidsvepta looken kan likna en underklippning om håret är stramt tillbakadraget på ena sidan av huvudet. Rosario Dawson (sista gallerifotot) tog stilen ett steg längre och klippte faktiskt av sidohåret ovanför sitt ena öra med en rakmaskin.

Det sidsvepta håret kan falla över ena axeln helt naturligt, eller så kan du skapa strandlockar, glamourvågor, slätt hår eller lockar beroende på din personliga stil eller tillfället. I en särskilt lekfull version är det sidsvepta håret antingen stramt eller löst flätat.

Sidsvepta frisyrer kan innefatta lugg av något slag eller hårslingor som sveps tvärsöver pannan i generösa vågor.

Det finns inga gränser för din kreativitet. Prova bara olika versioner av den sidsvepta stilen för att hitta den version som bäst passar det sätt som du vill se ut på. Frisyrmousse, volympulver och hårvax kan underlätta din styling, eftersom de gör håret mer hanterbart och ger det önskad förtjusande lyster.

Relaterade artiklar
 • Torrschampo: Ditt hemliga vapen

  Tips och tricks

  Torrschampo: Ditt hemliga vapen
  ...

  Taft har uppdaterat sortimentet av torrschampo med förbättrade recept som inte lämnar några vita rester*, underbara nya dofter och modern förpackning. Läs vidare om hur nya Taft Overnight Fresh Wonder är perfekt för en fräsch och enkel look.

  ...
 • Vardagsfrisyrer för dig med långt hår

  Långt hår

  Vardagsfrisyrer för dig med långt hår
  ...

  Även om det kan vara både roligt och kreativt att styla långt hår vill de flesta av oss hitta ett snabbt sätt att få ordning på lockarna utan att tillbringa halva dagen framför spegeln. Vi går igenom våra bästa tips på snabba och enkla frisyrer som inte bara sparar välbehövlig tid, utan också får dig att se enastående ut – och känna dig därefter.

  ...
 • Hårprodukter för män: den ultimata guiden

  Hårtrender för män

  Hårprodukter för män: den ultimata guiden
  ...
 • Hårstyling för män: Fade-klippning

  Hårtrender för män

  Hårstyling för män: Fade-klippning
  ...

  En fade-klippning att håret klipps eller rakas gradvis kortare nedåt. Men med så många alternativ kan det vara svårt att välja rätt look. Vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare och lär dig allt du behöver veta om fade-klippning.

  ...
 • Fixa stilen med got2b phenoMENal

  Hårtrender för män

  Fixa stilen med got2b phenoMENal
  ...
 • Frisyrer för fint och tunt hår

  Tips och tricks

  Frisyrer för fint och tunt hår
  ...

  Det är förstås en lång process att få tjockare hår, men med smarta tricks kan du bygga upp en struktur som gör att det ser fylligare ut. Läs mer om hur du stylar och fönar håret för vackra resultat.

  ...
 • Voluminösa Vågor

  Volym

  Voluminösa Vågor
  ...

  Den voluminösa vågen är tillbaka! Vi firar det stora hårets comeback och berättar för dig hur du maximerar upplevelsen

  ...
 • Öka hårets volym

  Volym

  Öka hårets volym
  ...

  Nästan alla kvinnor vill ha fylligare hår. Är du en av dem? Lugn bara, hjälpen är på väg! Vi har sex goda råd till dig.

  ...
 • Fest frisyrer för nyårsafton

  Festfrisyr

  Fest frisyrer för nyårsafton
  ...

  Med vår frisyrkalender får du en ny frisyr varje månad. Vi ger dig också stylingtips för hur du lyckas med frisyren. Låt 2015 bli ett kreativt hårår

  ...
 • Strandfrisyrer

  Festfrisyr

  Strandfrisyrer
  ...

  Vi tipsar om hur du stylar strandvågor och fyra andra ideala frisyrer inför sommarsemestern och härligt strandhäng.

  ...
 • Flätade frisyrer för kort hår

  Flätat hår

  Flätade frisyrer för kort hår
  ...

  Det stämmer inte att flätor bara passar för långt hår: Våra fem bästa visar hur snyggt det kan se ut med flätor i korta frisyrer.

  ...
 • Så här använder du hårspolar

  Håraccessoarer

  Så här använder du hårspolar
  ...

  En av de mest klassiska sätten att göra lockar på är via locktång. Detta klassiska sätt att göra lockar på är enklare än du tror. Se hur.

  ...