Skip to Content

Lockiga frisyrer

Hårvalken utmärker sig bland alla vintagefrisyrer. De påminner äldre personer om det patriotiska 40-talet. Återigen anammar designers, stjärnor och kändisar den unika frisyren.

Ta ännu en titt på Carolina Herreras eleganta hårvalk (se fotot ovan)! I vår steg-för-steginstruktion visar vi dig exakt hur du gör sådana stilfulla håruppsättningar.

Så här gör du hårvalkar

 1. Applicera en klick frisyrmousse, stor som en tennisboll, i ditt hår. Håret bör kännas lätt fuktigt. Det här kommer att göra stylingen mycket enklare.
 2. Dela först ditt hår antingen i mitten eller på ena sidan. Dela sedan av ditt hår över ditt huvud från öra till öra. Samla håret i nacken i en hästsvans, så att det inte är i vägen.
 3. Applicera hårspray i den främre delen av ditt hår och tupera de övertäckande hårslingorna lätt för korrekt volym.
 4. Ta en hårslinga och dra den försiktigt rakt upp. Rulla nu hårslingan runt ditt pekfinger. Använd en hårrulle i skummaterial istället för ditt finger om du vill göra en större valk. Rulla ungefär halva längden av håret runt ditt finger eller hårrullen innan du drar ut fingret eller hårrullen. Rulla nu inte upp mer hår.
 5. Fäst hårvalken med hårklämmor och repetera processen med de återstående hårslingorna. Använd generöst med hårspray för att se till att valkarna behåller formen.
 6. Släpp slutligen ut håret i hästsvansen och låt det hänga fritt, gör en håruppsättning eller gör fler hårvalkar på den bakre delen av huvudet.
  Naturligtvis bör din sminkning matcha din retrostil. Röda läppar och omsorgsfullt draga linjer på ögonlocken är ett perfekt val.

Vi hoppas du tycker om de vackra retrofrisyrerna med valkar i vårt fotogalleri

Relaterade artiklar
 • Torrschampo: Ditt hemliga vapen

  Tips och tricks

  Torrschampo: Ditt hemliga vapen
  ...

  Taft har uppdaterat sortimentet av torrschampo med förbättrade recept som inte lämnar några vita rester*, underbara nya dofter och modern förpackning. Läs vidare om hur nya Taft Overnight Fresh Wonder är perfekt för en fräsch och enkel look.

  ...
 • Vardagsfrisyrer för dig med långt hår

  Långt hår

  Vardagsfrisyrer för dig med långt hår
  ...

  Även om det kan vara både roligt och kreativt att styla långt hår vill de flesta av oss hitta ett snabbt sätt att få ordning på lockarna utan att tillbringa halva dagen framför spegeln. Vi går igenom våra bästa tips på snabba och enkla frisyrer som inte bara sparar välbehövlig tid, utan också får dig att se enastående ut – och känna dig därefter.

  ...
 • Hårprodukter för män: den ultimata guiden

  Hårtrender för män

  Hårprodukter för män: den ultimata guiden
  ...
 • Hårstyling för män: Fade-klippning

  Hårtrender för män

  Hårstyling för män: Fade-klippning
  ...

  En fade-klippning att håret klipps eller rakas gradvis kortare nedåt. Men med så många alternativ kan det vara svårt att välja rätt look. Vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare och lär dig allt du behöver veta om fade-klippning.

  ...
 • Fixa stilen med got2b phenoMENal

  Hårtrender för män

  Fixa stilen med got2b phenoMENal
  ...
 • Frisyrer för fint och tunt hår

  Tips och tricks

  Frisyrer för fint och tunt hår
  ...

  Det är förstås en lång process att få tjockare hår, men med smarta tricks kan du bygga upp en struktur som gör att det ser fylligare ut. Läs mer om hur du stylar och fönar håret för vackra resultat.

  ...
 • Voluminösa Vågor

  Volym

  Voluminösa Vågor
  ...

  Den voluminösa vågen är tillbaka! Vi firar det stora hårets comeback och berättar för dig hur du maximerar upplevelsen

  ...
 • Öka hårets volym

  Volym

  Öka hårets volym
  ...

  Nästan alla kvinnor vill ha fylligare hår. Är du en av dem? Lugn bara, hjälpen är på väg! Vi har sex goda råd till dig.

  ...
 • Fest frisyrer för nyårsafton

  Festfrisyr

  Fest frisyrer för nyårsafton
  ...

  Med vår frisyrkalender får du en ny frisyr varje månad. Vi ger dig också stylingtips för hur du lyckas med frisyren. Låt 2015 bli ett kreativt hårår

  ...
 • Strandfrisyrer

  Festfrisyr

  Strandfrisyrer
  ...

  Vi tipsar om hur du stylar strandvågor och fyra andra ideala frisyrer inför sommarsemestern och härligt strandhäng.

  ...
 • Flätade frisyrer för kort hår

  Flätat hår

  Flätade frisyrer för kort hår
  ...

  Det stämmer inte att flätor bara passar för långt hår: Våra fem bästa visar hur snyggt det kan se ut med flätor i korta frisyrer.

  ...
 • Så här använder du hårspolar

  Håraccessoarer

  Så här använder du hårspolar
  ...

  En av de mest klassiska sätten att göra lockar på är via locktång. Detta klassiska sätt att göra lockar på är enklare än du tror. Se hur.

  ...