Choppy Bob

Tillåt oss att introducera den nya, sexiga choppy boben. Boben är inte bara sexig utan också lätt att styla och enkel att vårda. Modellerna har redan anammat looken. Mario Testino skapade en perfekt atmosfär för Schwarzkopf vilket framhävde de många lockande aspekterna med en choppy bob. Även kändisar såsom Michelle Williams är villiga att klippa av sig sitt långa hår för den nya choppy frisyren.

Tänk på havets vågor när du stylar din choppy bob. Frisyren är lätt att styla eftersom ojämna linjer inte direkt hör till dess natur. Choppy frisyrer som är uppklippta funkar speciellt bra till kort eller mellanlångt hår. Frisyren fick titeln som ”trendigaste frisyren 2015” vilket innebär att den inte bara är modern utan också lockande, samtidigt som man kan bära frisyren till vardags. Enligt oss har en choppy bob precis allt som behövs.

Det väsentliga med en choppy bob, oavsett variant, är att den känns både chic och fräsch vilket är direkt kopplat till de ojämnt klippta lagren och den nonchalanta stylingen. De ojämna längderna hjälper dessutom att skapa ett intryck av rörelse. Klipptekniken är särskilt anpassad för kort hår (varianten choppy pixie) eller mellanlångt hår (varianten choppy bob). Choppy frisyrer passar de flesta kvinnor och tekniken som används vid klippningen gör smala ansikten mer uttrycksfulla och ger runda ansikten mer kontur.

choppy bob artikel
Michelle Williams i sin choppy pixie och Morena Baccarin (’Homeland’) är slående vacker i sin korta choppy bob.

Att Styla en Choppy Bob

Volym och struktur är huvudfokusen för choppy bobs. Använd hårvax för att framhäva slingorna i olika längder. Fördela en klick vax i händerna och arbeta in det i det täckande håret. Meningen är att rufsa till ditt hår så mycket som möjligt. Detta hjälper när man försöker skapa en ’nonchalant’ look. Du kan också välja att framhäva vissa delar av ditt hår med hjälp av en plattång. Applicera saltvattenspray i hårtopparna som finishing touch för att ge håret struktur. Tips: Behåll så mycket volym som möjligt genom att använda ett schampo som inte tynger ner ditt hår.

Relaterade artiklar
 • Torrschampo: Ditt hemliga vapen

  Tips och tricks

  Torrschampo: Ditt hemliga vapen
  ...

  Got2b har uppdaterat sortimentet av torrschampo med förbättrade recept som inte lämnar några vita rester*, underbara nya dofter och modern förpackning. Läs vidare om hur nya got2b Dry Shampoo är perfekt för en fräsch och enkel look.

  ...
 • Vardagsfrisyrer för dig med långt hår

  Långt hår

  Vardagsfrisyrer för dig med långt hår
  ...

  Även om det kan vara både roligt och kreativt att styla långt hår vill de flesta av oss hitta ett snabbt sätt att få ordning på lockarna utan att tillbringa halva dagen framför spegeln. Vi går igenom våra bästa tips på snabba och enkla frisyrer som inte bara sparar välbehövlig tid, utan också får dig att se enastående ut – och känna dig därefter.

  ...
 • Unika brudfrisyrer som passar din stil

  Festfrisyr

  Unika brudfrisyrer som passar din stil
  ...

  Vi vill hjälpa dig att hitta den snyggaste brudfrisyren, den som han alltid kommer att komma ihåg, eftersom den tar fram dina bästa drag. Våra foton av trendiga brudfrisyrer kan hjälpa dig att hitta frisyren för ditt drömbröllop

  ...
 • Flätade frisyrer för kort hår

  Flätat hår

  Flätade frisyrer för kort hår
  ...

  Det stämmer inte att flätor bara passar för långt hår: Våra fem bästa visar hur snyggt det kan se ut med flätor i korta frisyrer.

  ...
 • Så här använder du hårspolar

  Håraccessoarer

  Så här använder du hårspolar
  ...

  En av de mest klassiska sätten att göra lockar på är via locktång. Detta klassiska sätt att göra lockar på är enklare än du tror. Se hur.

  ...
 • Piffa upp din look med håraccessoarer

  Håraccessoarer

  Piffa upp din look med håraccessoarer
  ...

  En av de mest klassiska sätten att göra lockar på är via locktång. Detta klassiska sätt att göra lockar på är enklare än du tror. Se hur.

  ...
 • Håruppsättningar – gör en svinrygg

  Håruppsättningar

  Håruppsättningar – gör en svinrygg
  ...

  Det finns ingen anledning att överlåta håruppsättningar till experter, för det är ganska enkelt att styla dem själv. Så här stylar du en svinrygg

  ...
 • Klassiska frisyrer: Hästsvans

  Håruppsättningar

  Klassiska frisyrer: Hästsvans
  ...

  Seven Hair Style Classics: We all have our favourites – and that not only applies to movies or music but also to hair styles. Below, we show you timeless haircuts and hair styles. They have been around for a long time. Maybe it’s because they suit us so well?

  ...
 • Hästsvansfrisyrer med klös

  Håruppsättningar

  Hästsvansfrisyrer med klös
  ...

  Vill du gärna hitta en frisyr som är praktisk men inte tråkig och som ger utrymme för kreativ styling? Spana in våra många hästsvansar.

  ...
 • Frisyrernas intåg på arenan

  Håruppsättningar

  Nobody needs to win a hair style contest on the way to the gym or sports arena. However, we do like to feel at ease at all times. We show you hair styles for athletes, which stand up to even your most challenging activities and still look terrific

  ...
 • Instruktioner för hästsvansen med geometriska element

  Håruppsättningar

  Instruktioner för hästsvansen med geometriska element
  ...

  Lär dig hur du stylar en klassisk hästsvans med unika, geometriska stylingelement.

  ...
 • Page – styling tips till pagefrisyr

  Kort hår

  Styling tips till pagefrisyr
  ...

  Det finns många olika varianter av page, men den klassiska pagefrisyren utstrålar alltid stil och elegans. Få bra stylingtips till din pagefrisyr här

  ...