Skip to Content

Choppy Bob

Tillåt oss att introducera den nya, sexiga choppy boben. Boben är inte bara sexig utan också lätt att styla och enkel att vårda. Modellerna har redan anammat looken. Mario Testino skapade en perfekt atmosfär för Schwarzkopf vilket framhävde de många lockande aspekterna med en choppy bob. Även kändisar såsom Michelle Williams är villiga att klippa av sig sitt långa hår för den nya choppy frisyren.

Tänk på havets vågor när du stylar din choppy bob. Frisyren är lätt att styla eftersom ojämna linjer inte direkt hör till dess natur. Choppy frisyrer som är uppklippta funkar speciellt bra till kort eller mellanlångt hår. Frisyren fick titeln som ”trendigaste frisyren 2015” vilket innebär att den inte bara är modern utan också lockande, samtidigt som man kan bära frisyren till vardags. Enligt oss har en choppy bob precis allt som behövs.

Det väsentliga med en choppy bob, oavsett variant, är att den känns både chic och fräsch vilket är direkt kopplat till de ojämnt klippta lagren och den nonchalanta stylingen. De ojämna längderna hjälper dessutom att skapa ett intryck av rörelse. Klipptekniken är särskilt anpassad för kort hår (varianten choppy pixie) eller mellanlångt hår (varianten choppy bob). Choppy frisyrer passar de flesta kvinnor och tekniken som används vid klippningen gör smala ansikten mer uttrycksfulla och ger runda ansikten mer kontur.

choppy bob artikel
Michelle Williams i sin choppy pixie och Morena Baccarin (’Homeland’) är slående vacker i sin korta choppy bob.

Att Styla en Choppy Bob

Volym och struktur är huvudfokusen för choppy bobs. Använd hårvax för att framhäva slingorna i olika längder. Fördela en klick vax i händerna och arbeta in det i det täckande håret. Meningen är att rufsa till ditt hår så mycket som möjligt. Detta hjälper när man försöker skapa en ’nonchalant’ look. Du kan också välja att framhäva vissa delar av ditt hår med hjälp av en plattång. Applicera saltvattenspray i hårtopparna som finishing touch för att ge håret struktur. Tips: Behåll så mycket volym som möjligt genom att använda ett schampo som inte tynger ner ditt hår.

Relaterade artiklar
 • Torrschampo: Ditt hemliga vapen

  Tips och tricks

  Torrschampo: Ditt hemliga vapen
  ...

  Got2b har uppdaterat sortimentet av torrschampo med förbättrade recept som inte lämnar några vita rester*, underbara nya dofter och modern förpackning. Läs vidare om hur nya got2b Dry Shampoo är perfekt för en fräsch och enkel look.

  ...
 • Vardagsfrisyrer för dig med långt hår

  Långt hår

  Vardagsfrisyrer för dig med långt hår
  ...

  Även om det kan vara både roligt och kreativt att styla långt hår vill de flesta av oss hitta ett snabbt sätt att få ordning på lockarna utan att tillbringa halva dagen framför spegeln. Vi går igenom våra bästa tips på snabba och enkla frisyrer som inte bara sparar välbehövlig tid, utan också får dig att se enastående ut – och känna dig därefter.

  ...
 • Unika brudfrisyrer som passar din stil

  Festfrisyr

  Unika brudfrisyrer som passar din stil
  ...

  Vi vill hjälpa dig att hitta den snyggaste brudfrisyren, den som han alltid kommer att komma ihåg, eftersom den tar fram dina bästa drag. Våra foton av trendiga brudfrisyrer kan hjälpa dig att hitta frisyren för ditt drömbröllop

  ...
 • Hårprodukter för män: den ultimata guiden

  Hårtrender för män

  Hårprodukter för män: den ultimata guiden
  ...
 • Hårstyling för män: Fade-klippning

  Hårtrender för män

  Hårstyling för män: Fade-klippning
  ...

  En fade-klippning att håret klipps eller rakas gradvis kortare nedåt. Men med så många alternativ kan det vara svårt att välja rätt look. Vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare och lär dig allt du behöver veta om fade-klippning.

  ...
 • Fixa stilen med got2b phenoMENal

  Hårtrender för män

  Fixa stilen med got2b phenoMENal
  ...
 • Frisyrer för fint och tunt hår

  Tips och tricks

  Frisyrer för fint och tunt hår
  ...

  Det är förstås en lång process att få tjockare hår, men med smarta tricks kan du bygga upp en struktur som gör att det ser fylligare ut. Läs mer om hur du stylar och fönar håret för vackra resultat.

  ...
 • Voluminösa Vågor

  Volym

  Voluminösa Vågor
  ...

  Den voluminösa vågen är tillbaka! Vi firar det stora hårets comeback och berättar för dig hur du maximerar upplevelsen

  ...
 • Öka hårets volym

  Volym

  Öka hårets volym
  ...

  Nästan alla kvinnor vill ha fylligare hår. Är du en av dem? Lugn bara, hjälpen är på väg! Vi har sex goda råd till dig.

  ...
 • Fest frisyrer för nyårsafton

  Festfrisyr

  Fest frisyrer för nyårsafton
  ...

  Med vår frisyrkalender får du en ny frisyr varje månad. Vi ger dig också stylingtips för hur du lyckas med frisyren. Låt 2015 bli ett kreativt hårår

  ...
 • Strandfrisyrer

  Festfrisyr

  Strandfrisyrer
  ...

  Vi tipsar om hur du stylar strandvågor och fyra andra ideala frisyrer inför sommarsemestern och härligt strandhäng.

  ...
 • Flätade frisyrer för kort hår

  Flätat hår

  Flätade frisyrer för kort hår
  ...

  Det stämmer inte att flätor bara passar för långt hår: Våra fem bästa visar hur snyggt det kan se ut med flätor i korta frisyrer.

  ...