Skip to Content

Vårda ditt ljusblonda hår

Vad är hemligheten bakom vackert ljusblont hår? Vård, vård, vård.

Under blekningsprocessen öppnas ytskiktet för att hårpigmenten ska kunna avlägsnas, så att endast den vitblonda färgen blir kvar. Hårytan kan bli torr och bräcklig och därför kommer det att behövas extra vård:

1. Hitta rätt vårdande schampo och balsam
Ljusblont är vackert, men också ganska krävande för ditt hår. Du behöver ge håret intensiv vård för att undvika att det blir krusigt och matt. Schampo, balsam och inpackning bör väljas från en serie för vård av blekt hår.

2. Använd hårinpackning en till två gånger i veckan
När håret färgas blir ytskiktet grövre, vilket gör att fukt tränger in lättare och riskerar att göra håret oregerligt. För att göra ytskiktet slätt igen är det bara en sak som hjälper: fukt. Gör en hårmask en gång i veckan och låt den verka flera timmar eller under natten för att ge ditt hår den fukt det behöver.

Tip: Använd vårdprodukter från samma serie för att undvika att detta händer – de är framställda för att fungera tillsammans.

3. Applicera leave in-behandling och hårolja i topparna

Efter schamponering kan leave in-produkter appliceras på exakt det område som faktiskt behöver behandlas. Det är oftast hårtopparna som är målområdet. Leave-in-behandlingen fungerar även för tunt hår. Det finns t.ex. leave in-kurer med kollagen, som ger spänst åt platt och tunt hår. Dessa leave in-kurer kan även användas direkt på hårrötterna, som ofta behöver lite extra studs och volym.

Om du har blekt ditt hår råder vi dig att använda leave in-behandlingar regelbundet tillsammans för att ge en extra balsameffekt.

Tips: När du torkar håret, använd värmeskyddsspray och föna på lägsta effekt för att undvika ytterligare skador.

Behåll din svala blonda färg

Om du vill lära dig hur du behåller din silver- eller askljusa blonda ton är detta en perfekt artikel för dig att läsaSå lyckas du med din blonda nyans - allt om anti yellow trenden.

Relaterade artiklar
 • Hårrutin för platt hår

  Skydda

  Hårrutin för platt hår
  ...

  Torrt och platt hår är ett vanligt problem för många och uppstår ofta när håret inte får eller kan behåller tillräckligt med fukt. Detta minskar volymen i hårsvallet och gör att det ser platt, tråkigt och livlöst ut. Men oroa dig inte: det går att lösa och med lite kärlek och vård får du snart ett friskt och spänstigt hårsvall igen.

  ...
 • Torr hårbotten

  Torrt hår

  Torr hårbotten
  ...

  Torr hårbotten ackompanjeras ofta av irriterande mjäll. Lär dig mer om vad som orsakar detta och vad du kan göra för att vinna fighten

  ...
 • Så skyddar du din hårfärg

  Skydda

  Så skyddar du din hårfärg
  ...

  Fyra produkter som skyddar din hårfärg under och efter sommaren

  ...
 • Håravfall - tips på bra åtgärder

  Stressat hår

  Håravfall - tips på bra åtgärder
  ...

  Håravfall kan ha många orsaker: Hormoner, slitage, vitaminbrist eller sjukdom. Läs om de vanligaste orsakerna och få tips om den bästa behandlingen

  ...
 • Hårmasker: En extra dos vård

  Stressat hår

  Hårmasker: En extra dos vård
  ...

  En hårvårdsrutin är inte helt komplett utan en närande hårmask, full av vårdande ingredienser. Här får du några tips på hur du använder hårmasker och varför Gliss 4-i-1-masker är exakt vad ditt hår behöver.

  ...
 • Hair Oil Magic för torrt hår

  Hårolja

  Hair Oil Magic för torrt hår
  ...

  Hårolja kan vara räddaren i nöden om du har torrt hår, och den ger samtidigt överbehandlat hår extra vård. Tack vare moderna högteknologiska ingredienser har hårolja blivit en lätt och återfuktande produkt som även kan användas i fint hår. Läs mer om vad hårolja kan göra för just ditt hår och hur du kan använda den för att motverka torrt hår.

  ...
 • Vilken hårvårdsserie passar dig?

  Schampoo

  Vilken hårvårdsserie passar dig?
  ...
 • Schampo – hitta rätt sort för ditt hår

  Schampoo

  Schampo – hitta rätt sort för ditt hår
  ...

  Vi lär dig hur du hittar ett schampo som passar ditt hår och varför det är smart att byta schamposort då och då. Läs mer på schawarzkopf.se

  ...
 • Allt du behöver veta om hårvård för män

  Schampoo

  Allt du behöver veta om hårvård för män
  ...

  Oavsett om du sportar en kort frisyr, har långt hår eller vilda lockar börjar en snygg look med att ta hand om håret. Läs mer om vad du ska tänka på när det gäller att ta hand om ditt hår, vilka produkter du kan använda och hur du använder dem.

  ...
 • Gliss - Hållbar Hårvård

  Schampoo

  Gliss - Hållbar Hårvård
  ...

  Tittar vi in i framtiden lanserade Gliss varumärket hösten 2020 med ett ökat fokus på vårdande ingredienser och hållbarhet. Vi introducerade nya formler som innehåller upp till 96 %* naturliga ingredienser för att ge dig ett mer naturligt val i målinriktad reparation av håret.

  ...
 • Få upp till 90% mindre hårslitage

  Skydda

  Få upp till 90% mindre hårslitage
  ...

  Fyra produkter som ger dig upp till 90% mindre slitet hår, från Gliss Total Repair.

  ...
 • Ordlista för hårvård

  Skydda

  Ordlista för hårvård
  ...

  Använd jojobaolja i håret för att göra det mjukare. Vill du veta mer om de olika ingrediensernas effekter? Vi har samlat ihop informationen åt dig.

  ...