Skip to Content

Så lyckas du med din blonda nyans - allt om anti yellow trenden

Är du rädd för hårslitage och gula toner? Aldrig igen!  Vi lär dig allt du behöver veta för att lyckas med din blonda nyans med minimalt hårslitage.

När du bleker ditt hår kräver håret extra mycket kärlek, både före, efter och under blekningsprocessen. Det är viktigt att välja en produkt som stärker och skyddar håret under blekningen. Välj salongsteknologin OMEGAPLEX som nu äntligen finns för hemmabruk med upp till 80 % mindre hårslitage.

Har man otur kan blekningen leda till oönskade gula toner. Detta beror ofta på att blonderingsmedlet sköljs ut för tidigt. När du bleker håret skiftar färgen i flera olika steg, från mörkt till gul-orange nyans och slutligen till blond.

Läs vidare! Vi tipsar om de bästa knepen för att lyckas med din blonda nyans:

Innan du bleker

 • Du hittar en startfärg på produktens förpackning. Jämför startfärgen på förpackningen med din naturliga hårfärg. Om du är osäker på ditt val kan du alltid kontakta Schwarzkopf Rådgivning för att få råd. Kontaktuppgifter finns på förpackningen.
 • Tänk på att det kan vara svårt att få ett neutralt blont resultat om håret är färgat.

Under blekningen

 • Följ instruktionerna noga vid användning och ändra inte appliceringstiden.
 • Skölj inte ut blonderingsmedlet för tidigt. När du bleker håret skiftar färgen i flera olika steg, från mörkt till gul-orange nyans och slutligen till blond. Därför framträder ofta den gula färgtonen på grund av att blonderingsmedlet sköljs ur för tidigt. Gäller även när du färgar håret blont.
 • Överskrid inte den rekommenderade verkningstiden då riskerar du att skada ditt hår.

Om olyckan är framme

 • Har du sköljt ut blonderingsmedlet för tidigt? Repetera blekningsprocessen med samma produkt för att fullfölja appliceringstiden. Om du har sköljt ur blonderingsmedlet 10 minuter för tidigt bör du lämna kvar det i ditt hår i 10 minuter vid den upprepade behandlingen.
 • Om du ser en gul färgton även om du följde appliceringstiden, då var blonderingsmedlet för svagt för startfärgen. För att få det vackra blonda hår som du önskar bör du repetera blekningsprocessen. Använd en svagare blonderingsprodukt än tidigare, eftersom det mesta av färgpigmenten redan har tagits bort.
 • Vi tipsar om de bästa produkterna! Har du bara kvar ett gulaktigt skimmer kan någon av produkterna nedan vara lösningen.

Anti - Yellow Spray

Anti- yellow spray fungerar som en färgkorrigering och innehåller blåvioletta pigment för ett kallare resultat. Sprayen fungerar som ett balsam och hjälper dig att neutralisera de ovälkomna gula tonerna.

Anti-yellow spray appliceras på torrt eller fuktigt hår och bör inte sköljas ur. Applicera efter behov tills du uppnår ett kallare resultat.

Silverschampo

LIVE Silverschampo innehåller blåvioletta pigment, som kompenserar för den lätt gula färgtonen. (Den blåvioletta färgen är komplementfärg till den gula färgen.)

De blåvioletta pigmenten fastnar utanpå hårstrået och kan användas regelbundet efter behov.

Däremot rekommenderar vi att du inte använder silverschampo oftare än vid varannan schamponering.

Relaterade artiklar
 • Drömhår med fantasifärger

  Färgglatt hår

  Drömhår med fantasifärger
  ...

  Nu är det lättare än någonsin att färga håret hemma och det finns hårprodukter i alla regnbågens färger. Det innebär att fler av oss tar steget för att prova ljusa och fantasiliknande hårfärger och hårtekniker. Det är ett roligt och kreativt sätt att uttrycka sin personlighet och du kan ändra din färg så ofta du vill med minsta möjliga ansträngning.

  ...
 • Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den

  Silverhår

  Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den
  ...

  Silverhår är här för att stanna och vi älskar det! Läs vidare för att ta reda på varför du bör bli silverhårig och än viktigare, vad du ska tänka på för att underhålla färgen på rätt sätt.  

  ...
 • Gör så här: Perfekt mörkblont hår

  Blont hår

  Gör så här: Perfekt mörkblont hår
  ...

  Blont hår kan ha massor av nyanser och många gillar de mer självklara tonerna som platina, champagne och gyllenblond. Mörkblond har varit en förbisedd färg i många år. Nu gör tonen ett återtåg och vi förstår verkligen varför! Läs allt om det här.

  ...
 • Hitta rätt metod för att få brunt hår

  Mörkt hår

  Hitta rätt metod för att få brunt hår
  ...

  Hårtoning är en mild metod som passar alla som vill prova en ny hårfärg. Du riskerar inga obehagliga överraskningar och färgen sköljs gradvis ur

  ...
 • Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden

  Mörkt hår

  Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden
  ...

  Oavsett om du bara vill tillföra lite dimension eller satsar på dramatiska kontraster är slingor det både enklaste och snabbaste sättet. Precis som det finns ett oändligt antal nyanser att välja på, finns det också olika tekniker som gör att du kan få resultatet precis som du vill ha det. Läs vidare för att få veta hur du gör.

  ...
 • Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar

  Färgglatt hår

  Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar
  ...
 • 3 pastellfärger med WOW-faktor!

  Färgglatt hår

  3 pastellfärger med WOW-faktor!
  ...
 • Så får du det perfekta silverhåret

  Silverhår

  Så får du det perfekta silverhåret
  ...
 • Allt du behöver veta om gråhårstäckning

  Silverhår

  Allt du behöver veta om gråhårstäckning
  ...

  Att låta håret bli grått är en mycket personlig och inspirerande resa, och vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare om hur du gör ifall du vill satsa på grått hår!

  ...
 • Solblekt hår - de bästa knepen!

  Blont hår

  Solblekt hår - de bästa knepen!
  ...
 • Hur du får platinablont hår hemma

  Blont hår

  Hur du får platinablont hår hemma
  ...
 • Blonda slingor: Allt du behöver veta

  Blont hår

  Blonda slingor: Allt du behöver veta
  ...

  När våren väntar runt hörnet är det ett utmärkt tillfälle att fräscha upp frisyren och göra dig redo för sommaren med lite blonda slingor! Med Schwarzkopf Blonde fixar du salongssnygga slingor både enkelt och billigt med hjälp av ett smidigt hemmapaket. Skrolla ner för att läsa mer om hur du påbörjar din resa med blonda slingor.

  ...