Hårmasker: En extra dos vård

Hårmasker: En extra dos vård

Under sommaren är det vind, sol och värme som stressar håret. Sedan kommer den kalla och torra vinterluften och orsakar kaos i håret under höst- och vintermånaderna. Det här är dock inte de enda orsakerna: kemiska behandlingar, miljöpåverkan och mekanisk stress sliter också på håret. Därför bör varje hårvårdsrutin också innehålla en närande hårmask. Här får du några tips på hur du använder hårmasker och varför Gliss 4-in-1 Masks är exakt vad ditt hår behöver.

Medan ett balsam mjukar upp det yttre lagret och återfuktar håret, behandlar en hårmask på djupet. Masker innehåller bland annat fina oljor som ger näring åt torrt hår medan flytande byggstenar av keratin fastnar i porösa områden och kompenserar för strukturella skador –  en riktig åldersförebyggande kur för ditt hår!

Så applicerar du en mask på rätt sätt

 1. Hårmasker skyddar håret mot miljömässig påverkan om de används på rätt sätt. Applicera en hårmask minst en gång i veckan. Om ditt hår är stressat kan du lägga en mask så ofta som två eller tre gånger i veckan.
 2. Applicera masken i fuktigt hår med en bredtandad kam. Då fördelas masken jämnt i hela håret, och även i hårtopparna. Applicera inte masken ovanför öronen eftersom håret blir naturligt fett i hårbotten.
 3. Svep in håret i en varm handduk och låt masken verka enligt tiden som anges på förpackningen. Värmen öppnar upp hårets fjällskikt och gör att maskens aktiva ingredienser kan tränga igenom och skapa magiska hårresultat.
 4. Skölj sedan håret noggrant. Om du bor i ett område med hårt vatten kan du använda en flaska mineralvatten som sista sköljning – det lyfter fram en fantastisk glans!

Vårt tips: För en intensivt vårdande mask kan du låta den verka medan du sover. Svep in håret i en mjuk mikrofiberduk för att förstärka effekten och skydda örngottet.

Hårmasker: Råd och tips

Vill du ha en intensivt vårdande effekt arbetar du in masken i håret slinga för slinga. Det tar lite längre tid men det är mer effektivt eftersom det garanterar att varje hårstrå täcks.

Har du möjlighet att applicera masken på morgonen får du en extra vårdande effekt: svep sedan upp håret i en knut och låt masken verka hela dagen. Skölj ut masken noggrant på kvällen.

Ett litet snabbtrick: Om du inte har tid för en riktig behandling men gärna vill reparera håret kan du ta en liten mängd mask i handflatorna och massera in i hårtopparna. Skölj inte ut.

Gliss 4-in-1 Masks: en mask för varje problem

Hårmasker klarar det mesta: de kan göra håret enklare att reda ut, återfukta, göra håret mjukt och glansigt och förhindra frissighet. Gliss 4-in-1 Masks ger mild till intensiv hårvård, beroende på vad ditt hår behöver. Applicera masken innan schamponering i vått eller torrt hår, låt den verka i max tre minuter och skölj sedan noggrant. Vill du ge håret extra näring kan du applicera en liten mängd i torrt hår när du har tvättat det, utan att skölja ur det.

Det är viktigt att du använder en hårmask som passar din hårtyp för att du ska få bästa möjliga vård.

Hårmask för skadat och färgat hårv

Gliss 4-in-1 Mask med protein och babassunötolja ger färgat hår en vacker glans. Behandlingen förhindrar också kluvna toppar och gör håret mjukt och lent.

Hårmask för stressat och torrt hår

Gliss 4-in-1 Mask med protein och kakaosmör har en fuktbalanserande effekt. Den återfuktar, stärker och skyddar håret från kluvna toppar.

Relaterade artiklar
 • Hårrutin för platt hår

  Skydda

  Hårrutin för platt hår
  ...
 • Torr hårbotten

  Torrt hår

  Torr hårbotten
  ...
 • Så skyddar du din hårfärg

  Skydda

  Så skyddar du din hårfärg
  ...
 • Håravfall - tips på bra åtgärder

  Stressat hår

  Håravfall - tips på bra åtgärder
  ...
 • Hair Oil Magic för torrt hår

  Hårolja

  Hair Oil Magic för torrt hår
  ...
 • Vilken hårvårdsserie passar dig?

  Schampoo

  Vilken hårvårdsserie passar dig?
  ...
 • Schampo – hitta rätt sort för ditt hår

  Schampoo

  Schampo – hitta rätt sort för ditt hår
  ...
 • Allt du behöver veta om hårvård för män

  Schampoo

  Allt du behöver veta om hårvård för män
  ...
 • Gliss - Hållbar Hårvård

  Schampoo

  Gliss - Hållbar Hårvård
  ...
 • Få upp till 90% mindre hårslitage

  Skydda

  Få upp till 90% mindre hårslitage
  ...
 • Vårda ditt ljusblonda hår

  Skydda

  Vårda ditt ljusblonda hår
  ...
 • Ordlista för hårvård

  Skydda

  Ordlista för hårvård
  ...