Så skyddar du din hårfärg

Gliss haircare banner

Vi älskar sommaren och kan inte få nog av oändliga, soliga dagar, blå himmel och långa ljusa kvällar. Men vårt hår älskar det inte lika mycket. För mycket sol har en skadlig effekt som resulterar i torrt, sprött hår med kluvna toppar och blekt färg. Och det blir bara värre när vi badar, eftersom både saltvatten och klorvatten intensifierar skadorna på håret. Därför är det viktigt att förebygga skadat hår och veta vad du ska tänka på under och efter sommaren. Ditt hår kommer att tacka dig!

Så påverkar sommaren ditt hår

Nu när sommaren närmar sig sitt slut så upplever många att det vackra sommarvädret har påverkat ditt hår mer än vad du trott. Det beror på många faktorer och varierar från person till person: hur länge du är i solen, hur mycket du badar, vad du har för hårtyp, hur poröst ditt hår är och om det har färgats.

Solen

Solens strålar påverkar håret på samma sätt som en bit färgat tyg som lämnas kvar i solen för länge gör – solen gör det blekt och skört. Färgat hår löper störst risk eftersom UV-strålarna bryter ned färgmolekylerna och kan förändra färgen. Det gör att håret kan få en mässingsaktig, gul eller orange ton. För mycket sol förändrar inte bara hårfärgen utan även hårets struktur och utseende, vilket kan göra håret livlöst och torrt.

Simning och vått hår

Sommar, sol och bad hör ihop. Oavsett om du gillar att hänga på stranden och bada i havet eller om du föredrar ett uppfriskande dopp i en svalkande pool är det troligt att du kommer att tillbringa mycket tid under sommaren i vatten. Och det är inte något ditt hår gillar lika mycket. De flesta pooler innehåller klor, vilket är en form av blekmedel som förtar färgen från håret. Blonderat hår är mest utsatt och kan till och med bli grönt av klorets blå pigment. Saltvatten är inte lika skadligt som klorerat vatten men det kan också göra att hårfärgen bleks och ändrar färg, samt bidra till att håret blir skört.

istock

Fyra produkter som skyddar din hårfärg under och efter sommaren

Alla dessa potentiella skador kan låta obehagliga, men du behöver inte oroa dig - det finns produkter som du kan använda för att hålla din färg fantastisk och ditt hår i gott skick.

Gliss Color Perfector-serien

Samtliga GLISS-formler är skräddarsydda för speciella behov - att ge reperation och synligt förbättrad hårkvalitet. Color Perfector-serien reparerar befintliga skador och förhindrar framtida skador genom att förstärka cellstrukturen i håret och bekämpar fria radikaler.

 1. Gliss Color Perfector Schampo - Ett schampo som vårdar färgat och slingat hår. Bevarar hårfärgen och ger en strålande glans samtidigt som det stärker skadat hår.
 2. Gliss Color Perfector Conditioner - Används tillsammans med vårt schampo för att stärka din hårstruktur och skapa ett långvarigt skydd.
 3. Gliss Color Perfector Express-Repair Conditioner - Sprayas på handdukstorrt hår efter tvätt med schampo, ett långvarigt leave-in balsam för ett snabbt skydd.
 4. Gliss Color Perfector 2-In-1 Treatment - Komplettera din hårvårdsrutin med Gliss Color 2-i-1-behandling som kan användas som ett balsam eller som en hårinpackning för att reparera skador, skapa naturlig glans och återställa friskt hår.
Gliss Color Perfector är särskilt utformat för att skydda färgat hår

Var försiktig

Som sagt, under sommaren är det lätt att få skador på håret så det gäller att ta hand om det även nu när man tror att solen inte tar lika hårt. Förebygg skador nu och ditt hår kommer att tacka dig!

Relaterade artiklar
 • Hårrutin för platt hår

  Skydda

  Hårrutin för platt hår
  ...
 • Torr hårbotten

  Torrt hår

  Torr hårbotten
  ...
 • Håravfall - tips på bra åtgärder

  Stressat hår

  Håravfall - tips på bra åtgärder
  ...
 • Hårmasker: En extra dos vård

  Stressat hår

  Hårmasker: En extra dos vård
  ...
 • Hair Oil Magic för torrt hår

  Hårolja

  Hair Oil Magic för torrt hår
  ...
 • Vilken hårvårdsserie passar dig?

  Schampoo

  Vilken hårvårdsserie passar dig?
  ...
 • Schampo – hitta rätt sort för ditt hår

  Schampoo

  Schampo – hitta rätt sort för ditt hår
  ...
 • Allt du behöver veta om hårvård för män

  Schampoo

  Allt du behöver veta om hårvård för män
  ...
 • Gliss - Hållbar Hårvård

  Schampoo

  Gliss - Hållbar Hårvård
  ...
 • Få upp till 90% mindre hårslitage

  Skydda

  Få upp till 90% mindre hårslitage
  ...
 • Vårda ditt ljusblonda hår

  Skydda

  Vårda ditt ljusblonda hår
  ...
 • Ordlista för hårvård

  Skydda

  Ordlista för hårvård
  ...