Skip to Content

Hair Oil Magic för torrt hår

Hårolja kan vara räddaren i nöden om du har torrt hår. Den ger överbehandlat hår extra vård, lockar får glans och definition, den förhindrar kluvna toppar, vårdar hårbotten, ger styrka och glans åt håret. Det bästa av allt är att tack vare moderna högteknologiska ingredienser har hårolja blivit en lätt och återfuktande produkt som även kan användas i fint hår. Läs mer om vad hårolja kan göra för just ditt hår och hur du kan använda den för att motverka torrt hår.

Hårolja är den perfekta lösningen om du känner att ditt hår behöver mer glans och lyster. De nya håroljorna gör underverk med stressat och torrt hår som återfår sin glans och mjukhet. Dagens smarta produkter tynger inte ned håret utan fungerar istället som ett mångsidigt verktyg som anpassar sig efter olika behov: från styling till hårvård. Välj den hårvårdsrutin som passar dig bäst: allt från vårdande leave in-behandling till milt återfuktande behandling innan schamponering.

Så använder du hårolja i torrt hår

Håroljor är väldigt användbara både innan schamponering och som leave-in-behandling efter tvätt för att behålla hårets naturliga oljor och tillföra extra fukt. Svep en varm handduk runt håret efter applicering av oljan och låt den sedan göra underverk i minst 20 minuter. Sedan sköljer du bort oljan genom en vanlig schamponering. Fortsätt med din vanliga rutin och avsluta med ditt favoritbalsam.

Om du har torra lockar kan du även applicera lite olja som en leave in-behandling. Eftersom du inte ska skölja ur oljan bör du bara applicera max tre droppar i torrt hår. Fördela oljan i handflatorna och dra dem sedan över håret och ned mot hårtopparna - undvik hårbotten. Har du lockigt hår kan du milt arbeta in oljan i hela håret. Om håret fortfarande är lite torrt efter behandlingen upprepar du den här behandlingen så ofta det behövs.

Tämj lockarna med olja

Har du lockigt hår vet du också att det lätt blir torrt och svårt att hantera. En vanlig behandling med hårolja kan göra underverk med glansen och återställa hårets hälsosamma finish. Håret blir mjukt och enkelt att styla varje dag. Hårolja ökar hårets naturliga glans genom att lägga sig runt fjälllskiktet och hårstrået för mjukare lockar och glansigare finish. Eftersom fjällskiktet blir mjukare och kan reflektera ljuset på ett effektivare sätt. Hårolja kan även forma och definiera krulligt hår för att minska frissigheten och lyfta fram vackra lockar. Vi rekommenderar alltså inte att du snålar med oljan!

Hårolja för män

Eftersom hårolja fungerar som både en vårdande behandling och ett stylingverktyg är det ett perfekt tillskott till den dagliga stylingrutinen. Fördela några droppar i hela håret och låt dem arbeta under dagen med att återfukta och dämpa frissighet. Hårolja har en lätt formel och gör håret mjukt utan att tynga ned det. Det passar perfekt för vågigt och lockigt hår, samtidigt som den ger lite stöd och fukt utan att håret förlorar sin naturligt vågiga form.

Varför inte prova hårolja redan idag?

GLISS DAILY OIL ELIXIR erbjudanden:

 • Applicera morgon och/eller kväll
 • Kontrollerar friss, gör håret mjukt och hanterbart
 • Reparerar hårkvaliteten

Instruktioner: Applicera varsamt i torrt/vått hår. Ska inte sköljas ur! Använd regelbundet.

Råd: För intensivt återskapande vård appliceras produkten i torrt hår och vår verka över natten.

Gliss daily oil elixir packshot
Relaterade artiklar
 • Torr hårbotten

  Torrt hår

  Torr hårbotten
  ...

  Torr hårbotten ackompanjeras ofta av irriterande mjäll. Lär dig mer om vad som orsakar detta och vad du kan göra för att vinna fighten

  ...
 • Hårrutin för platt hår

  Skydda

  Hårrutin för platt hår
  ...

  Torrt och platt hår är ett vanligt problem för många och uppstår ofta när håret inte får eller kan behåller tillräckligt med fukt. Detta minskar volymen i hårsvallet och gör att det ser platt, tråkigt och livlöst ut. Men oroa dig inte: det går att lösa och med lite kärlek och vård får du snart ett friskt och spänstigt hårsvall igen.

  ...
 • Så skyddar du din hårfärg

  Skydda

  Så skyddar du din hårfärg
  ...

  Fyra produkter som skyddar din hårfärg under och efter sommaren

  ...
 • Håravfall - tips på bra åtgärder

  Stressat hår

  Håravfall - tips på bra åtgärder
  ...

  Håravfall kan ha många orsaker: Hormoner, slitage, vitaminbrist eller sjukdom. Läs om de vanligaste orsakerna och få tips om den bästa behandlingen

  ...
 • Hårmasker: En extra dos vård

  Stressat hår

  Hårmasker: En extra dos vård
  ...

  En hårvårdsrutin är inte helt komplett utan en närande hårmask, full av vårdande ingredienser. Här får du några tips på hur du använder hårmasker och varför Gliss 4-i-1-masker är exakt vad ditt hår behöver.

  ...
 • Vilken hårvårdsserie passar dig?

  Schampoo

  Vilken hårvårdsserie passar dig?
  ...
 • Schampo – hitta rätt sort för ditt hår

  Schampoo

  Schampo – hitta rätt sort för ditt hår
  ...

  Vi lär dig hur du hittar ett schampo som passar ditt hår och varför det är smart att byta schamposort då och då. Läs mer på schawarzkopf.se

  ...
 • Allt du behöver veta om hårvård för män

  Schampoo

  Allt du behöver veta om hårvård för män
  ...

  Oavsett om du sportar en kort frisyr, har långt hår eller vilda lockar börjar en snygg look med att ta hand om håret. Läs mer om vad du ska tänka på när det gäller att ta hand om ditt hår, vilka produkter du kan använda och hur du använder dem.

  ...
 • Gliss - Hållbar Hårvård

  Schampoo

  Gliss - Hållbar Hårvård
  ...

  Tittar vi in i framtiden lanserade Gliss varumärket hösten 2020 med ett ökat fokus på vårdande ingredienser och hållbarhet. Vi introducerade nya formler som innehåller upp till 96 %* naturliga ingredienser för att ge dig ett mer naturligt val i målinriktad reparation av håret.

  ...
 • Få upp till 90% mindre hårslitage

  Skydda

  Få upp till 90% mindre hårslitage
  ...

  Fyra produkter som ger dig upp till 90% mindre slitet hår, från Gliss Total Repair.

  ...
 • Vårda ditt ljusblonda hår

  Skydda

  Vårda ditt ljusblonda hår
  ...
 • Ordlista för hårvård

  Skydda

  Ordlista för hårvård
  ...

  Använd jojobaolja i håret för att göra det mjukare. Vill du veta mer om de olika ingrediensernas effekter? Vi har samlat ihop informationen åt dig.

  ...