Så täcker du grått hår

Vad hjälper mot grått hår? De allra vackraste hårfärgerna förstås! Vi visar dig hur du döljer de där gråa hårstråna och återfår din naturliga hårfärg. Vill du satsa på en grå look den här säsongen? Då har vi något för dig också. Fortsätt läsa så ger vi dig tips på hur du lyfter fram det gråa i håret på ett snyggt sätt. 

 

Skådespelerskan Katie Holmes har det, precis som miljontals andra kvinnor: grått hår. De flesta vill dock ha kvar sin naturliga hårfärg så frågan är:  hur döljer jag mitt gråa hår? Och ännu viktigare: vilken hårfärg ger en naturlig look? Vi har svaren! 

Så täcker du grått hår

null

Blondiner kan vänta ganska länge med att färga sitt gråa hår. De första gråa hårstråna kan lätt döljas med några slingor.

Vill du täcka grått hår helt och hållet bör du välja en permanent hårfärg med god täckning av grått hår. Vi rekommenderar att du tittar på baksidan av förpackningen: färgexemplen visar hur mycket den aktuella färgen täcker gråa hårstrån. Tänk på att alla permanentfärger inte täcker 100 procent av de gråa håren.

 

Om du bara har några få grå strån kan du försöka täcka dem individuellt. Men gå gärna till en frisör för att hitta exakt rätt nyans som matchar resten av håret.

 

Om du har lite mer grått i håret än så, det kanske är helt grått, bör du tänka på att inte välja en alltför extrem hårfärg. Att gå från grått till svart exempelvis kanske ger en ungdomligare look men kan samtidigt se hårt ut mot ansiktet. Vill du gå från en ljusare färg till en mörk krävs det en total makeover då det är en stor förändring.

 

För att få ett naturligt resultat rekommenderar vi att du satsar på en nyans ljusare än din naturliga färg. Då får du ett mer harmoniskt resultat och du slipper trist utväxt. 

 

Vårt tips: Kontrollera alltid nyansguiden noggrant för att försäkra dig om att du får bästa möjliga resultat. Du hittar de här guiderna på varje produkt och på vår webbplats. 

Färga grått hår: de bästa teknikerna

null

Natural & Easy erbjuder upp till 100 % gråhårstäckning.

Om du är blond och bara har några få grå strån rekommenderar vi att du slingar håret. Ju mer grått du har, desto fler nyanser bör användas. Satsa på askblond - det förhindrar gula toner och trist utväxt, något som kräver stort underhåll.

 

Nyanser av blont som både ljusar upp och täcker grått hår har funnits i några år - en perfekt kombination för blondiner som har fått grått hår. Naturliga blondiner brukar få gradvis mörkare hår innan de första grå hårstråna syns.

 

Medelblont till svart hår kan använda produkter med mycket pigment i. De innehåller färg som lägger sig i det gråa pigmentet och återställer den naturliga färgen. Håret måste dock vara helt obehandlat för att det ska fungera, och det fungerar inte på naturligt rött hår.

 

Vill du täcka grå strån mellan frisörbesök kan hårmascara vara ett alternativ. Precis som namnet antyder fungerar det precis som en mascara för ögonen. Borsten gör det enkelt att applicera exakt och formeln sköljs ut med nästa tvätt. 

Så tar du hand om färgat hår

Colorprotect_Find_your_gliss_800x800

Vem vill inte ha ett glansigt hår varje dag! Vill du behålla det fina färgresultatet bör du applicera en specialbehandling för färgat hår en gång i veckan. Rätt schampo och balsam kan också göra att färgen håller längre - exempelvis produkter i serien Gliss Color Protect & Shine. De innehåller en innovativ formel som har utvecklats med UV-filter och paranötsolja, och är specifikt utformad för att vårda färgat hår.  

Lyft fram ditt gråa hår!

null

Vill du behålla ditt gråa hår? Då ska du läsa vidare. Du kan få en fin glans och neutralisera gula toner som orsakats av bland annat sol med hjälp av ett silverschampo. Det innehåller lilablå pigment som tar bort det gula och ger håret en vacker silverglans. Växla mellan den här typen av schampo och ditt vanliga schampo beroende på dina behov.

 

En bra klippning är verkligen ett lyft för grått hår. Silvergrått passar extra bra för en snygg hårklippning. Kanske en fin lob eller en mjukt stylad pixie? Välj det som passar ditt ansikte och din personlighet bäst. Prata med din frisör som gärna ger dig råd och tips. 

Upptäck: