Skip to Content

Gör så här: Perfekt mörkblont hår

Blont hår kan ha oändligt många nyanser och många gillar de mer självklara tonerna som platina, champagne och gyllenblond.  Mörkblond har varit en förbisedd färg i många år. Nu gör tonen ett återtåg och vi förstår verkligen varför! Denna en gång ratade färg har synts på catwalks och på kändisar över hela världen – från Gigi Hadid till Jennifer Aniston och Cara Delevingne. Välkommen till den hetaste nya blonda nyansen.

Vad är det som är så speciellt med mörkblond?

Den här blond-möter-brun-kulören består av en mängd nyanser, allt från mjuk honung till sand till mörk askblond. Mörkblont hår ger en naturlig och klädsam ton som är otroligt mångsidig och passar så många olika hudtoner. Den är perfekt om du vill ljusa upp eller förändra din hårfärg men inte känner dig redo för en radikal förvandling till blondin. Och du kommer att älska hur lätt den är att underhålla – tack vare de mjuka färgkontrasterna behöver du inte färga utväxten lika ofta.

Hur skapar jag den mörkblonda looken?

Hemligheten med att få till en riktigt bra mörkblond look är att undvika en heltäckande färg. Färgen bör ha både ljusare och mörkare inslag. Oavsett om du har mörkare hår som du vill ljusa upp eller blont hår som du vill ge en extra dimension kan du använda en blondering eller slingor för att skapa exakt den färg du vill ha.

 1. TIPS: Ju mörkare hår du har till att börja med, desto mer arbete kommer att behövas. Se till att använda ett bra balsam som är särskilt avsett för färgat eller blekt hår.
 2. TIPS: Använd ett lila schampo för att undvika koppartoner och för att se till att din mörkblonda färg ser naturlig ut.

Så här skapar du looken

Schwarzkopf BLONDE har en serie produkter som kan hjälpa dig att få den perfekta smutsblonda nyansen hemma. Blonde L1 Intensiv Blondering har en unik formula som ljusar upp ditt hår helt utan ammoniak och ger en naturlig färg som är perfekt för att skapa en mörkblond nyans på ljusblont till ljusbrunt hår. Blonde M1 Super Slingor innehåller en slinghätta och slingnål och pensel som ger dig mer kreativ kontroll över resultatet och gör att du kan skapa slingor för en mer nyanserad look. Titta på vår produktsida och läs mer om de förväntade färgresultaten utifrån din hårfärg.

Relaterade artiklar
 • Drömhår med fantasifärger

  Färgglatt hår

  Drömhår med fantasifärger
  ...

  Nu är det lättare än någonsin att färga håret hemma och det finns hårprodukter i alla regnbågens färger. Det innebär att fler av oss tar steget för att prova ljusa och fantasiliknande hårfärger och hårtekniker. Det är ett roligt och kreativt sätt att uttrycka sin personlighet och du kan ändra din färg så ofta du vill med minsta möjliga ansträngning.

  ...
 • Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den

  Silverhår

  Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den
  ...

  Silverhår är här för att stanna och vi älskar det! Läs vidare för att ta reda på varför du bör bli silverhårig och än viktigare, vad du ska tänka på för att underhålla färgen på rätt sätt.  

  ...
 • Hitta rätt metod för att få brunt hår

  Mörkt hår

  Hitta rätt metod för att få brunt hår
  ...

  Hårtoning är en mild metod som passar alla som vill prova en ny hårfärg. Du riskerar inga obehagliga överraskningar och färgen sköljs gradvis ur

  ...
 • Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden

  Mörkt hår

  Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden
  ...

  Oavsett om du bara vill tillföra lite dimension eller satsar på dramatiska kontraster är slingor det både enklaste och snabbaste sättet. Precis som det finns ett oändligt antal nyanser att välja på, finns det också olika tekniker som gör att du kan få resultatet precis som du vill ha det. Läs vidare för att få veta hur du gör.

  ...
 • Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar

  Färgglatt hår

  Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar
  ...
 • 3 pastellfärger med WOW-faktor!

  Färgglatt hår

  3 pastellfärger med WOW-faktor!
  ...
 • Så får du det perfekta silverhåret

  Silverhår

  Så får du det perfekta silverhåret
  ...
 • Allt du behöver veta om gråhårstäckning

  Silverhår

  Allt du behöver veta om gråhårstäckning
  ...

  Att låta håret bli grått är en mycket personlig och inspirerande resa, och vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare om hur du gör ifall du vill satsa på grått hår!

  ...
 • Solblekt hår - de bästa knepen!

  Blont hår

  Solblekt hår - de bästa knepen!
  ...
 • Hur du får platinablont hår hemma

  Blont hår

  Hur du får platinablont hår hemma
  ...
 • Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!

  Blont hår

  Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!
  ...
 • Blonda slingor: Allt du behöver veta

  Blont hår

  Blonda slingor: Allt du behöver veta
  ...

  När våren väntar runt hörnet är det ett utmärkt tillfälle att fräscha upp frisyren och göra dig redo för sommaren med lite blonda slingor! Med Schwarzkopf Blonde fixar du salongssnygga slingor både enkelt och billigt med hjälp av ett smidigt hemmapaket. Skrolla ner för att läsa mer om hur du påbörjar din resa med blonda slingor.

  ...