Drömhår med fantasifärger

Under det senaste året har vi sett att man frångått traditionella regler för hårfärgning. Nu är det lättare än någonsin att färga håret hemma och det finns hårprodukter i alla regnbågens färger. Det innebär att fler av oss tar steget för att prova ljusa och fantasiliknande hårfärger och hårtekniker. Det är ett roligt och kreativt sätt att uttrycka sin personlighet och du kan ändra din färg så ofta du vill med minsta möjliga ansträngning. 

Framtiden ser ljus ut

Vi ser att den här trenden med flera färger fortsätter hela 2021. Under det kommande året kan vi fortfarande förvänta oss en hel palett av färger – från de allra ljusaste pastellerna till intensiva neonnyanser. Rött seglar upp som en stor trend – från klassiskt iögonfallande rött till eldiga kastanjebruna nyanser. Och i andra änden av spektrumet finns pastellerna där vi ser nya och kreativa kombinationer av nyanser och tekniker. 

istock

Hitta ditt drömhår

Det krävs lite underhåll för de flesta hårfärger, och vissa hårtyper kräver mer arbete än andra. Om du har mörkt hår och vill ha en dramatisk färg måste du förmodligen bleka det först om du vill att färgen ska synas. Ju ljusare färg du vill ha, desto ljusare måste håret vara när du lägger till färgen. Vissa nyanser bleks snabbare, till exempel pasteller som har mindre pigment, och de bleknar vanligtvis snabbare än ljusare färger. Detta kräver mer underhåll men fördelen är att du kan byta färg oftare. När du har valt färg är nästa steg att bestämma var du vill ha färgen – i hela håret, slingor eller någonstans däremellan? Det här är den roliga delen.

istock

Tre inspirerande stilar att prova hemma

Rosa – från ljust till pastellfärgat

Skapa dramatik genom att satsa på en iögonfallande rosa nyans som Schwarzkopf 093 Shocking Pink från LIVE. Du kan även blanda den med balsam för att få en pastellnyans och skapa din egen tvåfärgade kombinationseffekt med olika rosa toner.

Vibrerande violett

Om du har mörkt hår och vill prova en ny look med minimal ansträngning, bör du satsa på en hårfärg som hoppar över det förblonderande steget och ändå ger dig ett livfullt utseende. En färg som Schwarzkopf L76 Ultra Violet från LIVE är ett perfekt val av nyans för mörkare hår. Resultatet är en vacker violett nyans som drar blickarna till sig, men som ändå finns i den lugnare änden av färgskalan.

Färgklickar

Om du älskar tanken på fantasifulla färger och gärna vill prova trenden, men inte är beredd att ge upp din naturliga hårfärg, kan slingor vara en bra kompromiss. Slingor placeras strategiskt i ditt hår så att de bokstavligen "tittar fram". Det gör att du kan experimentera med färger utan att behöva engagera dig för mycket. Eftersom de ofta döljs under håret är de inte alltid uppenbara, men när du rör eller stylar ditt hår på olika sätt syns de och skapar en subtil dramatik. Varför inte satsa på rött med Schwarzkopf 35 Real Red från LIVE?

LIVE Baseline FS PSP 35 packshot

Det finns inga gränser

Några få grundläggande skötselråd som gör att dina fantasifulla lockar håller lite längre – undvik solen för att färgen ska hålla längre, tvätta inte håret för ofta och tvätta med ljummet vatten. Bortsett från det: alla andra regler är till för att brytas. Nu handlar hår om att ha roligt och visa upp din personlighet.

Redo att prova hemma? Följ vår handledning för att få bästa resultat med LIVE Colors!

Relaterade artiklar
 • Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den

  Silver hår

  Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den
  ...
 • Gör så här: Perfekt mörkblont hår

  Blont hår

  Gör så här: Perfekt mörkblont hår
  ...
 • Hitta rätt metod för att få brunt hår

  Mörkt hår

  Hitta rätt metod för att få brunt hår
  ...
 • Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden

  Mörkt hår

  Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden
  ...
 • Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar

  Färgglatt hår

  Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar
  ...
 • 3 pastellfärger med WOW-faktor!

  Färgglatt hår

  3 pastellfärger med WOW-faktor!
  ...
 • Så får du det perfekta silverhåret

  Silver hår

  Så får du det perfekta silverhåret
  ...
 • Allt du behöver veta om gråhårstäckning

  Silver hår

  Allt du behöver veta om gråhårstäckning
  ...
 • Solblekt hår - de bästa knepen!

  Blont hår

  Solblekt hår - de bästa knepen!
  ...
 • Hur du får platinablont hår hemma

  Blont hår

  Hur du får platinablont hår hemma
  ...
 • Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!

  Blont hår

  Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!
  ...
 • Blonda slingor: Allt du behöver veta

  Blont hår

  Blonda slingor: Allt du behöver veta
  ...