Skip to Content

Drömhår med fantasifärger

Under det senaste året har vi sett att man frångått traditionella regler för hårfärgning. Nu är det lättare än någonsin att färga håret hemma och det finns hårprodukter i alla regnbågens färger. Det innebär att fler av oss tar steget för att prova ljusa och fantasiliknande hårfärger och hårtekniker. Det är ett roligt och kreativt sätt att uttrycka sin personlighet och du kan ändra din färg så ofta du vill med minsta möjliga ansträngning. 

Framtiden ser ljus ut

Vi ser att den här trenden med flera färger fortsätter hela 2021. Under det kommande året kan vi fortfarande förvänta oss en hel palett av färger – från de allra ljusaste pastellerna till intensiva neonnyanser. Rött seglar upp som en stor trend – från klassiskt iögonfallande rött till eldiga kastanjebruna nyanser. Och i andra änden av spektrumet finns pastellerna där vi ser nya och kreativa kombinationer av nyanser och tekniker. 

istock

Hitta ditt drömhår

Det krävs lite underhåll för de flesta hårfärger, och vissa hårtyper kräver mer arbete än andra. Om du har mörkt hår och vill ha en dramatisk färg måste du förmodligen bleka det först om du vill att färgen ska synas. Ju ljusare färg du vill ha, desto ljusare måste håret vara när du lägger till färgen. Vissa nyanser bleks snabbare, till exempel pasteller som har mindre pigment, och de bleknar vanligtvis snabbare än ljusare färger. Detta kräver mer underhåll men fördelen är att du kan byta färg oftare. När du har valt färg är nästa steg att bestämma var du vill ha färgen – i hela håret, slingor eller någonstans däremellan? Det här är den roliga delen.

istock

Tre inspirerande stilar att prova hemma

Rosa – från ljust till pastellfärgat

Skapa dramatik genom att satsa på en iögonfallande rosa nyans som Schwarzkopf 093 Shocking Pink från LIVE. Du kan även blanda den med balsam för att få en pastellnyans och skapa din egen tvåfärgade kombinationseffekt med olika rosa toner.

Vibrerande violett

Om du har mörkt hår och vill prova en ny look med minimal ansträngning, bör du satsa på en hårfärg som hoppar över det förblonderande steget och ändå ger dig ett livfullt utseende. En färg som Schwarzkopf L76 Ultra Violet från LIVE är ett perfekt val av nyans för mörkare hår. Resultatet är en vacker violett nyans som drar blickarna till sig, men som ändå finns i den lugnare änden av färgskalan.

Färgklickar

Om du älskar tanken på fantasifulla färger och gärna vill prova trenden, men inte är beredd att ge upp din naturliga hårfärg, kan slingor vara en bra kompromiss. Slingor placeras strategiskt i ditt hår så att de bokstavligen "tittar fram". Det gör att du kan experimentera med färger utan att behöva engagera dig för mycket. Eftersom de ofta döljs under håret är de inte alltid uppenbara, men när du rör eller stylar ditt hår på olika sätt syns de och skapar en subtil dramatik. Varför inte satsa på rött med Schwarzkopf 35 Real Red från LIVE?

LIVE Baseline FS PSP 35 packshot

Det finns inga gränser

Några få grundläggande skötselråd som gör att dina fantasifulla lockar håller lite längre – undvik solen för att färgen ska hålla längre, tvätta inte håret för ofta och tvätta med ljummet vatten. Bortsett från det: alla andra regler är till för att brytas. Nu handlar hår om att ha roligt och visa upp din personlighet.

Redo att prova hemma? Följ vår handledning för att få bästa resultat med LIVE Colors!

Relaterade artiklar
 • Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den

  Silverhår

  Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den
  ...

  Silverhår är här för att stanna och vi älskar det! Läs vidare för att ta reda på varför du bör bli silverhårig och än viktigare, vad du ska tänka på för att underhålla färgen på rätt sätt.  

  ...
 • Gör så här: Perfekt mörkblont hår

  Blont hår

  Gör så här: Perfekt mörkblont hår
  ...

  Blont hår kan ha massor av nyanser och många gillar de mer självklara tonerna som platina, champagne och gyllenblond. Mörkblond har varit en förbisedd färg i många år. Nu gör tonen ett återtåg och vi förstår verkligen varför! Läs allt om det här.

  ...
 • Hitta rätt metod för att få brunt hår

  Mörkt hår

  Hitta rätt metod för att få brunt hår
  ...

  Hårtoning är en mild metod som passar alla som vill prova en ny hårfärg. Du riskerar inga obehagliga överraskningar och färgen sköljs gradvis ur

  ...
 • Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden

  Mörkt hår

  Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden
  ...

  Oavsett om du bara vill tillföra lite dimension eller satsar på dramatiska kontraster är slingor det både enklaste och snabbaste sättet. Precis som det finns ett oändligt antal nyanser att välja på, finns det också olika tekniker som gör att du kan få resultatet precis som du vill ha det. Läs vidare för att få veta hur du gör.

  ...
 • Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar

  Färgglatt hår

  Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar
  ...
 • 3 pastellfärger med WOW-faktor!

  Färgglatt hår

  3 pastellfärger med WOW-faktor!
  ...
 • Så får du det perfekta silverhåret

  Silverhår

  Så får du det perfekta silverhåret
  ...
 • Allt du behöver veta om gråhårstäckning

  Silverhår

  Allt du behöver veta om gråhårstäckning
  ...

  Att låta håret bli grått är en mycket personlig och inspirerande resa, och vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare om hur du gör ifall du vill satsa på grått hår!

  ...
 • Solblekt hår - de bästa knepen!

  Blont hår

  Solblekt hår - de bästa knepen!
  ...
 • Hur du får platinablont hår hemma

  Blont hår

  Hur du får platinablont hår hemma
  ...
 • Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!

  Blont hår

  Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!
  ...
 • Blonda slingor: Allt du behöver veta

  Blont hår

  Blonda slingor: Allt du behöver veta
  ...

  När våren väntar runt hörnet är det ett utmärkt tillfälle att fräscha upp frisyren och göra dig redo för sommaren med lite blonda slingor! Med Schwarzkopf Blonde fixar du salongssnygga slingor både enkelt och billigt med hjälp av ett smidigt hemmapaket. Skrolla ner för att läsa mer om hur du påbörjar din resa med blonda slingor.

  ...