Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den

Silverhår är här för att stanna och vi älskar det! Även om nyansen inte är någon nyhet för de flesta av oss är silverhår fortfarande ett måste för många och kan ses över hela Instagram och på röda mattan. Hashtaggen #silverhair har för närvarande över 2,2 miljoner poster på Instagram och dess popularitet ökar då många visar upp sig med vackra isgråa toner i sitt hår. Läs vidare för att ta reda på varför du bör bli silverhårig och än viktigare, vad du ska tänka på för att underhålla färgen på rätt sätt.

Därför älskar vi silver

Silverhår är den perfekta medelvägen för dem som vill ha en tuff ny look utan att vilja gå för långt ifrån sina naturliga nyanser. Många kändisar har också skaffat fantastiska silvriga lockar, där Ariana Grande, Lady Gaga, Rihanna och Jourdan Dunn leder vägen till silverstjärnorna. Ytterligare en fördel med silverhår är det breda utbudet av fantastiska nyanser, från dramatiskt platinasilver till ”rökiga” gråtoner. Och de här svala tonerna är otroligt smickrande för din hud och framhäver dessutom färgen på dina ögon.

Värt besväret

Olika hår ger olika resultat, precis som de flesta hårfärger. Om du är äkta brunett och vill doppa dig i silver måste du jobba lite hårdare för att skapa ett magnifikt metalliskt hårsvall. Om du har bestämt dig för en ljust silvrig nyans måste du först bleka ditt hår för att bli av med all färg. Det kan ta en eller två omgångar blekning för att komma fram till den nödvändiga nivå 9-blonda färgen. Processen är mycket enklare om du naturligt har ett mycket ljust hår, men det kan ändå vara bra att ljusa upp det ett par nyanser för att få bort all naturlig färg så att du kan vara säker på att färgen fungerar optimalt.

Tips på underhåll av silverhår

1. Tvätt

Precis som andra pastellfärger har silver lite pigment och försvinner ganska lätt. Upprepad tvättning nöter ut färgen så det är viktigt att välja rätt schampo och balsam som vårdar färgat hår. Lila schampo är en bra produkt eftersom det använder färg för att korrigera silvertonerna och får håret att se ljusare och kallare ut under en längre tid. Ytterligare en produkt som är bra på att bibehålla färg är Gliss COLOR PROTECT & SHINE, som innehåller en innovativ formula som har utvecklats med UV-FILTER och PARANÖTSOLJA och är specifikt utformad för att vårda färgat hår. Det stärker hårets struktur och försluter hårets fjällskikt för långvarigt färgskydd upp till 12 veckor.

2. Vård

Eftersom blekning och färgning skadar ditt hår är det viktigt att du stärker hårets struktur och förseglar hårets fjällskikt för långvarigt färgskydd. Serien GLISS COLOR PROTECT & SHINE har en vårdande 2-in-1- treatment som förhindrar avmattning och skyddar färgen i upp till 12 veckor*. Ger intensivt reparerande vård och fantastisk lyster.  Applicera masken på vått hår före eller efter tvätt och låt sitta i 2–3 minuter. Skölj noga. Använd 2–3 gånger i veckan för att bibehålla perfekt glans och färg.

* I kombination med Shampoo

TIPS: Undvik – eller försök reducera – att för mycket värme kommer i kontakt med ditt hår när du stylar det. Handdukstorka håret försiktigt för att undvika att skada fjällskiktet som är ömtåligare när håret är vått.

 3. Underhåll 

Silverlockar kräver lite mer skötsel än andra färger, vilket gör det viktigt att vårda dem lite mer. Om du är ute efter en kall silvernyans skapar LIVE U71 Metallic Silver en vacker silverglans med en inbyggd förstärkning av metallicglansen och kokosolja som gör att håret ser friskt och glänsande ut.

Om du vill ha något lite mörkare eller om ditt naturliga hår har brunare toner är Live Dusty Silver U72 den perfekta färgen för dig. Den har ett härligt färgdjup med kalla toner, metallglans och en effekt som förhindrar avmattning. Förstärkningen av metallicglansen innehåller kokosolja som gör dina lockar glänsande med en metallicfinish.

Färga ditt silverhår med LIVE från Schwarzkopf

Relaterade artiklar
 • Drömhår med fantasifärger

  Färgglatt hår

  Drömhår med fantasifärger
  ...
 • Gör så här: Perfekt mörkblont hår

  Blont hår

  Gör så här: Perfekt mörkblont hår
  ...
 • Hitta rätt metod för att få brunt hår

  Mörkt hår

  Hitta rätt metod för att få brunt hår
  ...
 • Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden

  Mörkt hår

  Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden
  ...
 • Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar

  Färgglatt hår

  Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar
  ...
 • 3 pastellfärger med WOW-faktor!

  Färgglatt hår

  3 pastellfärger med WOW-faktor!
  ...
 • Så får du det perfekta silverhåret

  Silver hår

  Så får du det perfekta silverhåret
  ...
 • Allt du behöver veta om gråhårstäckning

  Silver hår

  Allt du behöver veta om gråhårstäckning
  ...
 • Solblekt hår - de bästa knepen!

  Blont hår

  Solblekt hår - de bästa knepen!
  ...
 • Hur du får platinablont hår hemma

  Blont hår

  Hur du får platinablont hår hemma
  ...
 • Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!

  Blont hår

  Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!
  ...
 • Blonda slingor: Allt du behöver veta

  Blont hår

  Blonda slingor: Allt du behöver veta
  ...