Skip to Content

Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden

Oavsett om du bara vill tillföra lite dimension eller satsar på dramatiska kontraster är slingor det både enklaste och snabbaste sättet. Precis som det finns ett oändligt antal nyanser att välja på, finns det också olika tekniker som gör att du kan få resultatet precis som du vill ha det. Läs vidare för att få veta hur du gör.

Genvägen till en ny look

Fundera du på att ljusa upp håret några nyanser, men tvekar inför att ta första steget? Då kan slingor vara svaret på dina hårböner. Slingor i mörkt hår tillför färg och dimension, skapar en varm inramning till huden och ger håret en underbar, solblekt aura. Det finns så många fantastiska frisyrer och tekniker att prova och de flesta av dem tar betydligt mindre tid och kräver mindre underhåll än en helblondering. Dessutom är det lite mer skonsamt än att bleka hela håret. Detta är det enkla sättet att förändra ditt utseende när du inte är redo för en fullständig omvandling, samtidigt som resultatet kan varieras från diskret till dramatiskt.

Inspiration till slingor

Klassiska blonda slingor

Klassiska blonda slingor skapar spektakulära kontraster mot mörkbrunt hår. Det här är perfekt för dig som har mörkt hår och vill förändra frisyren med minimal ansträngning. Det är en trendsäker frisyr där du kan styra effekten – allt från ett fåtal strategiskt placerade och smickrande strimmor utmed ansiktet till slingor i hela håret för mer kontrast och drama. Du kan skapa den här looken med en hemblonderingsprodukt som innehåller ett slingningskit som ger dig fullständig kreativ kontroll över slingorna, till exempel Blonde M1 Super Slingor.

TIPS: Diskreta slingor skapar en intressant illusion av rörelse i hår som annars känns platt och rakt. För dig som har lockigt eller vågigt hår blir effekten ännu mer dramatisk!

istock

Mjuka slingor och balayage

Om du vill ha en mer naturlig look är ”balayage” ett bra alternativ. Balayage betyder ”att stryka” på franska och balayage-slingor skapas med en svepande rörelse då du målar färg i håret med breda penseldrag. Tekniken används oftast för att skapa en mörkare bas och ljusare toppar och resulterar i gradvisa färgvariationer med extra dimension och diskreta, blonda slingor som växer ut mer naturligt. Det innebär att balayage-slingat hår är mycket enklare att underhålla jämfört med hår som slingats med andra tekniker. Det är upp till dig hur ljus du vill bli – från askblond till karamelltoner för en varmare och mer naturlig look till mer ljusblonda nyanser för en solblekt effekt.  Förverkliga din look med Blonde M3+ Easy Highlights.

TIPS: Om det är första gången du färgar håret hemma, börja med att ljusa upp håret ett par nyanser, så att inte resultatet blir alltför djärvt. Du kan alltid ta ut svängarna mer nästa gång.

Våga visa färg med dina slingor

Varför välja det konventionella när du kan prova nya, kaxiga färger! Vad sägs om till exempel röda eller lila slingor med hjälp av LIVE 092 Pillar Box Red eller LIVE 094 Purple Punk? De tillför livfullhet och värme, samtidigt som de är väldigt smickrande i mörkt hår. Tänk dock på att det här är ett alternativ som kräver lite mer underhåll – de färgade slingorna måste ljusas upp innan färgen appliceras. Men det sensationella resultatet är värt varenda sekund!

istock

Slingningsprodukter

Oavsett vilken effekt du vill åstadkomma – diskret balayage, gradvis ombre eller mer iögonfallande slingor – är våra BLONDE-produkter särskilt utformade för att ge dig den kreativa frihet som krävs för att skapa din egen, unika slingfrisyr. Både Blonde M1- och M3+-behandlingarna innehåller slinghätta och en lättanvänd appliceringsborste så att du kan skapa slingor i håret precis där och hur du vill ha dem. Och det vårdande Blonde after-care-balsamet stärker håret och ser till att ditt nyslingade hår ser både slätt och glansigt ut.

Relaterade artiklar
 • Drömhår med fantasifärger

  Färgglatt hår

  Drömhår med fantasifärger
  ...

  Nu är det lättare än någonsin att färga håret hemma och det finns hårprodukter i alla regnbågens färger. Det innebär att fler av oss tar steget för att prova ljusa och fantasiliknande hårfärger och hårtekniker. Det är ett roligt och kreativt sätt att uttrycka sin personlighet och du kan ändra din färg så ofta du vill med minsta möjliga ansträngning.

  ...
 • Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den

  Silverhår

  Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den
  ...

  Silverhår är här för att stanna och vi älskar det! Läs vidare för att ta reda på varför du bör bli silverhårig och än viktigare, vad du ska tänka på för att underhålla färgen på rätt sätt.  

  ...
 • Gör så här: Perfekt mörkblont hår

  Blont hår

  Gör så här: Perfekt mörkblont hår
  ...

  Blont hår kan ha massor av nyanser och många gillar de mer självklara tonerna som platina, champagne och gyllenblond. Mörkblond har varit en förbisedd färg i många år. Nu gör tonen ett återtåg och vi förstår verkligen varför! Läs allt om det här.

  ...
 • Hitta rätt metod för att få brunt hår

  Mörkt hår

  Hitta rätt metod för att få brunt hår
  ...

  Hårtoning är en mild metod som passar alla som vill prova en ny hårfärg. Du riskerar inga obehagliga överraskningar och färgen sköljs gradvis ur

  ...
 • Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar

  Färgglatt hår

  Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar
  ...
 • 3 pastellfärger med WOW-faktor!

  Färgglatt hår

  3 pastellfärger med WOW-faktor!
  ...
 • Så får du det perfekta silverhåret

  Silverhår

  Så får du det perfekta silverhåret
  ...
 • Allt du behöver veta om gråhårstäckning

  Silverhår

  Allt du behöver veta om gråhårstäckning
  ...

  Att låta håret bli grått är en mycket personlig och inspirerande resa, och vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare om hur du gör ifall du vill satsa på grått hår!

  ...
 • Solblekt hår - de bästa knepen!

  Blont hår

  Solblekt hår - de bästa knepen!
  ...
 • Hur du får platinablont hår hemma

  Blont hår

  Hur du får platinablont hår hemma
  ...
 • Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!

  Blont hår

  Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!
  ...
 • Blonda slingor: Allt du behöver veta

  Blont hår

  Blonda slingor: Allt du behöver veta
  ...

  När våren väntar runt hörnet är det ett utmärkt tillfälle att fräscha upp frisyren och göra dig redo för sommaren med lite blonda slingor! Med Schwarzkopf Blonde fixar du salongssnygga slingor både enkelt och billigt med hjälp av ett smidigt hemmapaket. Skrolla ner för att läsa mer om hur du påbörjar din resa med blonda slingor.

  ...