Skip to Content

Största hårfärgstrenderna under 2021

Största hårfärgstrenderna under 2021

Funderar du på att byta look under 2021? Då kan en ny hårfärg vara svaret – den kan förändra både din look och ditt humör. Nu är det nytt år och vad passar bättre än en förändring? I den här artikeln går vi igenom några av våra favorittrender och vi delar med oss av våra bästa tips på hur du kan skapa en ny hårlook.

Under 2020 experimenterades det en hel del med hårfärger: från Billie Eilish gröna hårrötter till Dua Lipas blonda hår och mörka hårbotten. Och förstås den otroligt populära trenden med pastellrosa som syntes på flera kändisars huvuden, bland annat Madonna, Julianne Hough och Taylor Swift. Även om mer tid hemma också har inneburit mer tid att experimentera med nya looker, ser vi också ett skifte mot mer naturliga hårfärger. Från mörkblond till kanelbrunt – nyanserna för 2021 handlar om enkelt underhåll och en endimensionell look.

Mörkblond – Dirty Blonde

Mörkblont hår har varit en favorit under hela 2020 och fortsätter att vara lika populär under 2021. Det här är en något mörkare nyans av blont hår och passar dig som vill ha en lite mer naturlig look. Är du trött på att hela tiden färga håret för att inte få en skarp utväxt? Då är mörkblont hår den perfekta färgen som inte kräver så mycket underhåll. Det bästa med den här looken är att du enkelt kan uppnå den hemma – prova Natural & Easy Satin Dark Blonde eller Natural & Easy Opal Medium Ashblond för ett naturligt resultat.

Vårt tips: Kontrollera alltid nyansguiden noggrant för att försäkra dig om att du får bästa möjliga resultat. Du hittar de här guiderna på varje produkt och på vår webbplats.

Endimensionell

Vi är fortfarande inte redo att släppa taget om våra favoriter balayage och babylights under 2021, men nu gör också endimensionella stor comeback. Oavsett om det handlar om svart, brunt eller rött hår innebär den endimensionella looken en enda färg från rot till topp – och du väljer själv hur dramatisk eller diskret resultatet ska bli. En glansig och snygg look i en enda färg är dessutom enkel att fräscha upp hemma.

Vårt tips: om du känner dig lite osäker och inte riktigt vågar satsa på en enda färg, prova en nyans som ligger nära din naturliga hårfärg. Då får du ett resultat som matchar din hudton och ett extra plus är att du inte behöver färga det lika ofta.

Kopparrött

Kopparrött är en endimensionell färg men vilken effekt den har! Skådespelerskan Zendaya har skapat nytt liv i den här looken och vi är lika förvånade som glada över att den här nyansen är tillbaka igen. Har du ljusbrunt eller brunt hår kan du uppnå den här looken utan att bleka håret – även om det beror på hur starkt röd ton du vill ha. Det beror på att vissa mörka hårfärger har röda undertoner som räcker för att lyfta fram den kopparröda tonen utan att håret behöver blekas först.

Vårt tips: Röda nyanser bleknar fortare och det är extra viktigt att fräscha upp färgen ofta, och använda produkter som är avsedda för färgat hår. Kollektioner som Gliss Color Protect & Shine är perfekta och innehåller allt du behöver för att ta hand om ditt hår: schampo, balsam och hårinpackningar som är skräddarsydda för färgat hår.

Naturlig look

I dessa tider tillbringar vi allt mer tid hemma och det kan även innebära att vi låter utväxten synas. Vi uppskattar helt enkelt vår naturliga hårfärg mer än någonsin. Det har lett till en trend med naturliga färger, som mellanbrunt och kanelbrunt hår, och sandfärgade, blonda nyanser. De här färgerna är enkla att underhålla och uppnå hemma. Vill du matcha ditt naturliga bruna hår? Då kan du prova Natural & Easy Nude Light Brown eller Mokka Chocolate Brown. För blont hår är Natural & Easy Satin Dark en bra alternativ.

Vårt tips: Om du vill matcha din naturliga hårfärg kan du låta utväxten bli lite längre för att se vilken färg du ska välja. Det kan vara lite svårt, beroende på vilken färg du har valt att färga håret med, och din ursprungliga färg kan se mörkare eller ljusare ut i jämförelse. Undvik oönskade kontraster mellan rötter och den nyans du valt genom att färga hela håret, från rot till topp, i en och samma färg så får du en naturlig endimensionell look.

Färga håret hemma, med Natural & Easy från Schwarzkopf

Relaterade artiklar
 • Drömhår med fantasifärger

  Färgglatt hår

  Drömhår med fantasifärger
  ...

  Nu är det lättare än någonsin att färga håret hemma och det finns hårprodukter i alla regnbågens färger. Det innebär att fler av oss tar steget för att prova ljusa och fantasiliknande hårfärger och hårtekniker. Det är ett roligt och kreativt sätt att uttrycka sin personlighet och du kan ändra din färg så ofta du vill med minsta möjliga ansträngning.

  ...
 • Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den

  Silverhår

  Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den
  ...

  Silverhår är här för att stanna och vi älskar det! Läs vidare för att ta reda på varför du bör bli silverhårig och än viktigare, vad du ska tänka på för att underhålla färgen på rätt sätt.  

  ...
 • Gör så här: Perfekt mörkblont hår

  Blont hår

  Gör så här: Perfekt mörkblont hår
  ...

  Blont hår kan ha massor av nyanser och många gillar de mer självklara tonerna som platina, champagne och gyllenblond. Mörkblond har varit en förbisedd färg i många år. Nu gör tonen ett återtåg och vi förstår verkligen varför! Läs allt om det här.

  ...
 • Hitta rätt metod för att få brunt hår

  Mörkt hår

  Hitta rätt metod för att få brunt hår
  ...

  Hårtoning är en mild metod som passar alla som vill prova en ny hårfärg. Du riskerar inga obehagliga överraskningar och färgen sköljs gradvis ur

  ...
 • Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden

  Mörkt hår

  Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden
  ...

  Oavsett om du bara vill tillföra lite dimension eller satsar på dramatiska kontraster är slingor det både enklaste och snabbaste sättet. Precis som det finns ett oändligt antal nyanser att välja på, finns det också olika tekniker som gör att du kan få resultatet precis som du vill ha det. Läs vidare för att få veta hur du gör.

  ...
 • Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar

  Färgglatt hår

  Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar
  ...
 • 3 pastellfärger med WOW-faktor!

  Färgglatt hår

  3 pastellfärger med WOW-faktor!
  ...
 • Så får du det perfekta silverhåret

  Silverhår

  Så får du det perfekta silverhåret
  ...
 • Allt du behöver veta om gråhårstäckning

  Silverhår

  Allt du behöver veta om gråhårstäckning
  ...

  Att låta håret bli grått är en mycket personlig och inspirerande resa, och vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare om hur du gör ifall du vill satsa på grått hår!

  ...
 • Solblekt hår - de bästa knepen!

  Blont hår

  Solblekt hår - de bästa knepen!
  ...
 • Hur du får platinablont hår hemma

  Blont hår

  Hur du får platinablont hår hemma
  ...
 • Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!

  Blont hår

  Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!
  ...