Skip to Content

Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar

Härligt pastellfärgat hår inför våren och sommaren

Pastellfärgat hår ger verkligen en härlig vår- och sommarkänsla som kan stiga en åt huvudet! Varför inte prova några nyanser som livar upp håret och ger en fin lyster? Vi förklarar hur du skapar den pastellfärgade looken och för dig som inte är redo för permanent pastellfärg finns det även tillfälliga alternativ.

Skirt spunnet socker, ljusrosa macarons och läckert sorbetgrönt: pasteller är inte bara något vi hittar i garderoben, de här fräscha färgerna återkommer även i snygga frisyrer. Oavsett om det är slingor eller mer heltäckande – pastell är en av våra färgfavoriter!

Därför älskar vi pasteller

Blondiner har en fördel när det gäller pastelltrenden – blont hår är nämligen den perfekta basen för pastellfärger.

Dämpade toner: dessa nyanser lägger sig som en mjuk slöja över håret. Skönheten i den här hårfärgstrenden är den nedtonade extravagansen som den utstrålar. Färgen är vågad men fungerar lika bra till vardags – till och med på kontoret.

Pastelltoner kan färgas in i naturligt ljusblont hår och blont hår: då blir de här mjuka nyanserna som vackrast. Färga håret hemma så kan du enkelt testa den här nya trenden. Tips: läs på förpackningen för att se vilken pastellton som passar just dig. Fråga gärna vår kundservice om du behöver råd och tips.

Tips och tricks för pastellfärgat hår

Pasteller är inte bara feminina och ljuva, något som den här coola looken bevisar. Om du vill färga håret i en trendig pastellnyans hemma behöver du bara ett hemfärgningskit och rätt basfärg, alltså naturligt blont eller blekt hår: resultaten blir finast på ljusblont eller blont hår. Har du mörkt hår måste du bleka det först innan du kan tona det i pastellfärger. Läs mer här om hur du kan bleka håret hemma.

Pastellnyanser förstärker mörkare hudtoner. Subtila roséfärgade nyanser ger en feminin och romantisk look och passar fint med väldigt ljusa hudtyper. Blekt lila nyanser skapar en cool och självsäker look.

Viktigt när du ska färga hemma är att du följer den bifogade bruksanvisningen steg för steg. Tips: ge ditt hår lite extra kärlek innan och efter du färgar det. Applicera en vårdande hårinpackning en eller två gånger i veckan och låt den absorberas helt av håret innan du sköljer ut den.

Inte redo för en helt pastellfärgad look? Då bör du prova pastellfärgade slingor – då får du fantastiskt snygga och fräscha slingor. Men det allra bästa resultatet får du om du har ljusblont eller blont hår.

Enkelt och snabbt: pastellfärgat hår till nästa tvätt

Pastellfärgat hår passar perfekt för fashionistas. Snart är det vår och sommar – en årstid där det passar perfekt med en extra färgklick😊. Men kanske vill du testa en färg som inte är permanent? Om du lite spontant känner för en färgstark förändring är semipermanent pastellfärg perfekt för dig! Se våra olika alternativ på LIVE för att hitta den färg som passar dig.

Det bästa: de är enkla att applicera och sköljs ut när du tvättar håret nästa gång. Perfekt för det här ändamålet är sprayfärger eller hårstick. De senare är jättebra om du vill skapa tillfälliga slingor, exempelvis LIVE Holoshimmer eller LIVE Color Spray.

Få looken med Schwarzkopf LIVE Ultra Brights or Pastel

För en pastellook: Mixa färgkrämen med balsamet som medföljer förpackningen. OBS att du måste ha ljust eller blekt håret från början för att kunna uppnå en nyans i pastell.

För ett mörkare resultat: Om du vill ha en mörkare nyans blandar du bara färgkrämen med en mindre mängd balsam.

Om du undrar över något, kontakta oss!

Ta kontakt med vår kundservice, som gärna hjälper dig med vägledning för att välja rätt produkter till ditt hår.

📧 email: schwarzkopf.se@henkel.com

☎  telefon: 010-480 7601

👍 facebook meddelande: @schwarzkopfsverige

Relaterade artiklar
 • Drömhår med fantasifärger

  Färgglatt hår

  Drömhår med fantasifärger
  ...

  Nu är det lättare än någonsin att färga håret hemma och det finns hårprodukter i alla regnbågens färger. Det innebär att fler av oss tar steget för att prova ljusa och fantasiliknande hårfärger och hårtekniker. Det är ett roligt och kreativt sätt att uttrycka sin personlighet och du kan ändra din färg så ofta du vill med minsta möjliga ansträngning.

  ...
 • Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den

  Silverhår

  Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den
  ...

  Silverhår är här för att stanna och vi älskar det! Läs vidare för att ta reda på varför du bör bli silverhårig och än viktigare, vad du ska tänka på för att underhålla färgen på rätt sätt.  

  ...
 • Gör så här: Perfekt mörkblont hår

  Blont hår

  Gör så här: Perfekt mörkblont hår
  ...

  Blont hår kan ha massor av nyanser och många gillar de mer självklara tonerna som platina, champagne och gyllenblond. Mörkblond har varit en förbisedd färg i många år. Nu gör tonen ett återtåg och vi förstår verkligen varför! Läs allt om det här.

  ...
 • Hitta rätt metod för att få brunt hår

  Mörkt hår

  Hitta rätt metod för att få brunt hår
  ...

  Hårtoning är en mild metod som passar alla som vill prova en ny hårfärg. Du riskerar inga obehagliga överraskningar och färgen sköljs gradvis ur

  ...
 • Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden

  Mörkt hår

  Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden
  ...

  Oavsett om du bara vill tillföra lite dimension eller satsar på dramatiska kontraster är slingor det både enklaste och snabbaste sättet. Precis som det finns ett oändligt antal nyanser att välja på, finns det också olika tekniker som gör att du kan få resultatet precis som du vill ha det. Läs vidare för att få veta hur du gör.

  ...
 • 3 pastellfärger med WOW-faktor!

  Färgglatt hår

  3 pastellfärger med WOW-faktor!
  ...
 • Så får du det perfekta silverhåret

  Silverhår

  Så får du det perfekta silverhåret
  ...
 • Allt du behöver veta om gråhårstäckning

  Silverhår

  Allt du behöver veta om gråhårstäckning
  ...

  Att låta håret bli grått är en mycket personlig och inspirerande resa, och vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare om hur du gör ifall du vill satsa på grått hår!

  ...
 • Solblekt hår - de bästa knepen!

  Blont hår

  Solblekt hår - de bästa knepen!
  ...
 • Hur du får platinablont hår hemma

  Blont hår

  Hur du får platinablont hår hemma
  ...
 • Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!

  Blont hår

  Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!
  ...
 • Blonda slingor: Allt du behöver veta

  Blont hår

  Blonda slingor: Allt du behöver veta
  ...

  När våren väntar runt hörnet är det ett utmärkt tillfälle att fräscha upp frisyren och göra dig redo för sommaren med lite blonda slingor! Med Schwarzkopf Blonde fixar du salongssnygga slingor både enkelt och billigt med hjälp av ett smidigt hemmapaket. Skrolla ner för att läsa mer om hur du påbörjar din resa med blonda slingor.

  ...