Så täcker du grått hår

Så täcker du grått hår

Vad hjälper mot grått hår? De allra vackraste hårfärgerna förstås! Vi visar dig hur du döljer de där gråa hårstråna och återfår din naturliga hårfärg. Vill du satsa på en grå look den här säsongen? Då har vi något för dig också. Fortsätt läsa så ger vi dig tips på hur du lyfter fram det gråa i håret på ett snyggt sätt.

Skådespelerskan Katie Holmes har det, precis som miljontals andra kvinnor: grått hår. De flesta vill dock ha kvar sin naturliga hårfärg så frågan är:  hur döljer jag mitt gråa hår? Och ännu viktigare: vilken hårfärg ger en naturlig look? Vi har svaren!

Så täcker du grått hår

Vill du täcka grått hår helt och hållet bör du välja en permanent hårfärg med god täckning av grått hår. Vi rekommenderar att du tittar på baksidan av förpackningen: färgexemplen visar hur mycket den aktuella färgen täcker gråa hårstrån. Tänk på att alla permanentfärger inte täcker 100 procent av de gråa håren.

Om du bara har några få grå strån kan du försöka täcka dem individuellt. Men gå gärna till en frisör för att hitta exakt rätt nyans som matchar resten av håret.

Om du har lite mer grått i håret än så, det kanske är helt grått, bör du tänka på att inte välja en alltför extrem hårfärg. Att gå från grått till svart exempelvis kanske ger en ungdomligare look men kan samtidigt se hårt ut mot ansiktet. Vill du gå från en ljusare färg till en mörk krävs det en total makeover då det är en stor förändring.

För att få ett naturligt resultat rekommenderar vi att du satsar på en nyans ljusare än din naturliga färg. Då får du ett mer harmoniskt resultat och du slipper trist utväxt.

Vårt tips: Kontrollera alltid nyansguiden noggrant för att försäkra dig om att du får bästa möjliga resultat. Du hittar de här guiderna på varje produkt och på vår webbplats.

Blondiner kan vänta ganska länge med att färga sitt gråa hår.
Blondiner kan vänta ganska länge med att färga sitt gråa hår. De första gråa hårstråna kan lätt döljas med några slingor.

Färga grått hår: de bästa teknikerna

Om du är blond och bara har några få grå strån rekommenderar vi att du slingar håret. Ju mer grått du har, desto fler nyanser bör användas. Satsa på askblond - det förhindrar gula toner och trist utväxt, något som kräver stort underhåll.

Nyanser av blont som både ljusar upp och täcker grått hår har funnits i några år - en perfekt kombination för blondiner som har fått grått hår. Naturliga blondiner brukar få gradvis mörkare hår innan de första grå hårstråna syns.

Medelblont till svart hår kan använda produkter med mycket pigment i. De innehåller färg som lägger sig i det gråa pigmentet och återställer den naturliga färgen. Håret måste dock vara helt obehandlat för att det ska fungera, och det fungerar inte på naturligt rött hår.

Vill du täcka grå strån mellan frisörbesök kan hårmascara vara ett alternativ. Precis som namnet antyder fungerar det precis som en mascara för ögonen. Borsten gör det enkelt att applicera exakt och formeln sköljs ut med nästa tvätt.

Natural & Easy erbjuder upp till 100 % gråhårstäckning.
Natural & Easy erbjuder upp till 100 % gråhårstäckning.

Så tar du hand om färgat hår

Vem vill inte ha ett glansigt hår varje dag! Vill du behålla det fina färgresultatet bör du applicera en specialbehandling för färgat hår en gång i veckan. Rätt schampo och balsam kan också göra att färgen håller längre - exempelvis produkter i serien Gliss Color Protect & Shine. De innehåller en innovativ formel som har utvecklats med UV-filter och paranötsolja, och är specifikt utformad för att vårda färgat hår.

Gliss color protect product line

Lyft fram ditt gråa hår!

Vill du behålla ditt gråa hår? Då ska du läsa vidare. Du kan få en fin glans och neutralisera gula toner som orsakats av bland annat sol med hjälp av ett silverschampo. Det innehåller lilablå pigment som tar bort det gula och ger håret en vacker silverglans. Växla mellan den här typen av schampo och ditt vanliga schampo beroende på dina behov.

En bra klippning är verkligen ett lyft för grått hår. Silvergrått passar extra bra för en snygg hårklippning. Kanske en fin lob eller en mjukt stylad pixie? Välj det som passar ditt ansikte och din personlighet bäst. Prata med din frisör som gärna ger dig råd och tips.

Relaterade artiklar
 • Drömhår med fantasifärger

  Färgglatt hår

  Drömhår med fantasifärger
  ...
 • Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den

  Silver hår

  Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den
  ...
 • Gör så här: Perfekt mörkblont hår

  Blont hår

  Gör så här: Perfekt mörkblont hår
  ...
 • Hitta rätt metod för att få brunt hår

  Mörkt hår

  Hitta rätt metod för att få brunt hår
  ...
 • Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden

  Mörkt hår

  Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden
  ...
 • Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar

  Färgglatt hår

  Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar
  ...
 • 3 pastellfärger med WOW-faktor!

  Färgglatt hår

  3 pastellfärger med WOW-faktor!
  ...
 • Så får du det perfekta silverhåret

  Silver hår

  Så får du det perfekta silverhåret
  ...
 • Allt du behöver veta om gråhårstäckning

  Silver hår

  Allt du behöver veta om gråhårstäckning
  ...
 • Solblekt hår - de bästa knepen!

  Blont hår

  Solblekt hår - de bästa knepen!
  ...
 • Hur du får platinablont hår hemma

  Blont hår

  Hur du får platinablont hår hemma
  ...
 • Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!

  Blont hår

  Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!
  ...