Skip to Content

Slinga håret hemma

Slinga håret hemma: det är enkelt!

Vill du ha en förändring? Slingor ljusar upp, gör håret tjockare och ger struktur med fint ljusspel och glans. Det bästa av allt är att du kan göra dem själv hemma. Här får du vår stegvisa guide till snygga slingor.

Beroende på vilken produkt du använder kan ljusblont till mellanbrunt hår ljusas upp sex nyanser hemma. Använd olika tekniker och skapa tunna slingor, bredare partier, flerfärgade slingor eller riktigt breda blockfärgade partier. Rent allmänt skapar färre och bredare slingor en mer uppseendeväckande look medan fina slingor ser mer naturligt ut. Gör så här:

Fina slingor med en slinghätta

Lyft fram en naturlig look med en slinghätta – det tar lite längre tid än andra metoder men resultatet blir väldigt fint.

Steg 1: Sätt hättan på torrt, kammat hår och knyt den under hakan. Eftersom bara de övre lagren av håret ska ljusas upp behöver du inte lyfta in allt hår under hättan, täck det bara med en handduk.

Steg 2: Använd en appliceringskrok (ingår i förpackningen) och dra ut håret slinga för slinga genom de små hålen i hättan. Beroende på hur många slingor du vill ha kan du använda vartannat eller vart tredje hål – eller alla. Håll kroken så platt som möjligt och se till att den krokade änden pekar uppåt.

Steg 3: Kamma noggrant igenom alla slingor du dragit ut genom hålen. Nu kan du blanda färgen och applicera den på slingorna. Verkningstiden beror på din egen hårfärg och den uppljusande effekt du vill uppnå. Läs de bifogade instruktionerna för att se vilken verkningstid som är rätt för dig.

Steg 4: När tiden är ute sköljer du först ur slingorna med vatten innan du tar bort hättan. Schamponera håret och använd balsam. Låt verka i tre minuter, skölj noga och styla sedan håret som vanligt.

Produkt som använts: Blonde M1 Super Slingor

Slinga håret med pensel

Penslade slingor ljusar naturligt upp ditt hår.

Lägg i individuella ljusa nyanser i håret med en pensel – antingen i hela håret eller i mindre områden, exempelvis runt ansiktet. Så här gör du:

Steg 1: Kamma igenom håret och dela benan som du brukar.

Steg 2: Blanda färgen, täck penseln och applicera på de områden du vill ljusa upp. Håll upp de slingor du vill ljusa upp från resten av håret. Färgen får inte komma i kontakt med hårbotten. Vårt tips: applicera inte den blekande färgen ända ned i hårrötterna. Börja ungefär en halv centimeter från hårbotten. Då ser framtida utväxt mer naturlig ut.

Steg 3: Använd två speglar när du ska ljusa upp slingor på baksidan av huvudet – eller låt en vän hjälpa dig. Verkningstiden beror på hur ljusa du vill att slingorna ska vara och vilken hårfärg du har.

Steg 4: När verkningstiden är klar sköljer du först håret med vatten, tvätta sedan med ett milt schampo och applicera balsam som får verka några minuter. Skölj ur och njut av dina nya slingor.

Produkt som använts: Blonde M3+ Easy Highlights

Smala slingor med kamapplicering

Använd applikatorn och en kam för att skapa breda slingor i ett enda svep. Ta bort kammen för breda blockslingor.

Steg 1: Innan du startar skapar du en sicksackformad bena i håret med kammens spetsiga sida. Då får du vackert och naturligt resultat. Tips: Testa först slingfärgen på en bit papper. Då får du en känsla för hur hårt du måste trycka när du applicerar blandningen i håret.

Steg 2: Dra applikatorn som fylld med slingblekningen vertikalt genom varje hårsektion som ska blekas. Använd jämna rörelser från rot till topp med ett konstant, jämnt tryck hela vägen. Följ verkningstiden som anges i bruksanvisningen. Skölj ur, schamponera och lägg i balsam på samma sätt som de andra appliceringsteknikerna.

7 viktiga slingtips

 1. Gör ett allergitest innan du börjar. Läs bruksanvisningen inuti förpackningen där det står mer om hur det går till.
 2. Använd hela blandningen direkt –spara absolut inte resterna till ett senare tillfälle! Endast produkt som blandas precis innan applicering ger bra resultat.
 3. Täck aldrig slingorna med folie eller en badmössa. Värmen som bildas kan leda till att alkalinet i produkten skadar ditt hår.
 4. Ha oömma kläder på dig och de medföljande engångshandskarna. Får du blandningen på kläderna kan de få fläckar som inte går bort.
 5. Var noga med att inte andas in det uppljusande pudret när du blandar produkterna.
 6. Använd det medföljande balsamet för att vårda håret när det är blekt. Det ser till att färgen förblir vacker och håret håller sig hälsosamt.
 7. Det är inte bra att permanenta och bleka håret på samma gång. Låt håret vila en vecka eller två mellan de olika behandlingarna.

Om du undrar över något, kontakta oss!

Ta kontakt med vår kundservice, som gärna hjälper dig med vägledning för att välja rätt produkter till ditt hår.

📧 email: schwarzkopf.se@henkel.com

☎  telefon: 010-480 7601

👍 facebook meddelande: @schwarzkopfsverige

Relaterade artiklar
 • Drömhår med fantasifärger

  Färgglatt hår

  Drömhår med fantasifärger
  ...

  Nu är det lättare än någonsin att färga håret hemma och det finns hårprodukter i alla regnbågens färger. Det innebär att fler av oss tar steget för att prova ljusa och fantasiliknande hårfärger och hårtekniker. Det är ett roligt och kreativt sätt att uttrycka sin personlighet och du kan ändra din färg så ofta du vill med minsta möjliga ansträngning.

  ...
 • Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den

  Silverhår

  Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den
  ...

  Silverhår är här för att stanna och vi älskar det! Läs vidare för att ta reda på varför du bör bli silverhårig och än viktigare, vad du ska tänka på för att underhålla färgen på rätt sätt.  

  ...
 • Gör så här: Perfekt mörkblont hår

  Blont hår

  Gör så här: Perfekt mörkblont hår
  ...

  Blont hår kan ha massor av nyanser och många gillar de mer självklara tonerna som platina, champagne och gyllenblond. Mörkblond har varit en förbisedd färg i många år. Nu gör tonen ett återtåg och vi förstår verkligen varför! Läs allt om det här.

  ...
 • Hitta rätt metod för att få brunt hår

  Mörkt hår

  Hitta rätt metod för att få brunt hår
  ...

  Hårtoning är en mild metod som passar alla som vill prova en ny hårfärg. Du riskerar inga obehagliga överraskningar och färgen sköljs gradvis ur

  ...
 • Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden

  Mörkt hår

  Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden
  ...

  Oavsett om du bara vill tillföra lite dimension eller satsar på dramatiska kontraster är slingor det både enklaste och snabbaste sättet. Precis som det finns ett oändligt antal nyanser att välja på, finns det också olika tekniker som gör att du kan få resultatet precis som du vill ha det. Läs vidare för att få veta hur du gör.

  ...
 • Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar

  Färgglatt hår

  Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar
  ...
 • 3 pastellfärger med WOW-faktor!

  Färgglatt hår

  3 pastellfärger med WOW-faktor!
  ...
 • Så får du det perfekta silverhåret

  Silverhår

  Så får du det perfekta silverhåret
  ...
 • Allt du behöver veta om gråhårstäckning

  Silverhår

  Allt du behöver veta om gråhårstäckning
  ...

  Att låta håret bli grått är en mycket personlig och inspirerande resa, och vi finns här för att hjälpa dig – läs vidare om hur du gör ifall du vill satsa på grått hår!

  ...
 • Solblekt hår - de bästa knepen!

  Blont hår

  Solblekt hår - de bästa knepen!
  ...
 • Hur du får platinablont hår hemma

  Blont hår

  Hur du får platinablont hår hemma
  ...
 • Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!

  Blont hår

  Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!
  ...