Skip to Content

3 hårfärgs-tips - kärleksråd för dig och ditt hår!

När ditt hår visar sig från sin bästa sida ger det en riktig boost för självförtroendet. En ny hårfärg är ett enkelt sätt att förvandla vintertrött hår till ett glänsande svall med wow-känsla! Här är våra 3 bästa tips för att lyckas med färgningen och ge ditt hår en riktig kärleksinjektion. 

1. Hitta din perfect match

Rätt nyans kan trolla fram frisk glöd till din hy och få dina ögon att glittra! Om du har en kall hudton passar du bäst i neutrala eller kalla nyanser. Har du en varm hudton passar du vanligen bäst i varma nyanser som gyllenblond eller chokladbrun. Har du blå ögon kan gyllene toner göra dina ögon ännu mer intensivt blå medan röda nyanser får gröna ögon att stråla. Tips! Ett enkelt sätt att ta reda på om du har en varm eller kall hudton är att ta en titt på venerna på din underarm. Är de grönaktiga? Då har du troligtvis en varm hudton, medan blåaktiga vener tyder på en kall hudton. 

 

2. Skäm bort ditt hår med vårdande ingredienser

Idag finns det hårfärger för hemmabruk som innehåller lika högkvalitativa ingredienser som på salong. Många färger innehåller naturliga ingredienser som vårdar och återfuktar håret under och efter färgning. Om du har mycket känslig hy kan du prova att använda färg som är specialanpassad för känslig skalp och är fri från PPD och PTD – vanliga ämnen i hårfärg som kan skapa irritation för mycket känslig eller allergibenägen hud. Vi rekommenderar dock alltid att göra ett allergitest på ett litet område vid armvecket.

 

3. Ta inte ditt hår för givet

Är du förälskad i din nya hårfärg? För att behålla den härliga känslan av nyfärgat hår är det viktigt att du fortsätter att skämma bort håret. Gör det till en rutin att unna dig själv en inpackning 1-2 gånger i veckan och välj schampo och balsam för färgat hår. Använd inpackning efter schamponering då hårstråna är öppna och mottagliga för behandling. Avsluta alltid med balsam då detta gör håret följsamt och sluter hårstråna igen så att de inte är mottagliga för skada utifrån. 

Only Love

Schwarzkopfs nya hårfärgserie Only Love ger intensiva och hållbara nyanser med mycket glans. Produkterna är dermatologiskt testade och innehåller varken alkohol, ammoniak eller silikoner. Färgerna är fria från PPD och PTD och är kvalitetstestade av ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Produkterna innehåller naturliga ingredienser som vårdar håret, såsom havremjölk, sojaprotein och arganolja. Only Love hårfärg är inte bara skapad med kärlek, den är även paketerad i kärlek – kartongen är klimatneutralt producerad. 

Behöver du hjälp att hitta en nyans som är perfekt för just dig så hjälper gärna vår rådgivning till ❤

 

schwarzkopf.se@henkel.com 

010 - 480 76 01 

 

Only Love hittar du hos Åhléns, dagligvaruhandeln och Lyko 

Relaterade artiklar
  • 3 hårfärgs-tips - kärleksråd för dig och ditt hår

    Nyheter

    3 hårfärgs-tips - kärleksråd för dig och ditt hår
    ...