Så hittar du rätt Only Love nyans för dig

Att färga håret hemma är ett enkelt och snabbt sätt att ge ditt hår en kärleks-boost. För att få ett perfekt resultat är det viktigt att välja en nyans som passar just dig. Rätt nyans ger inte bara ditt hår nytt liv utan kan ge din hy ett vackert glow och få dina ögon att glittra lite extra ❤

Utgå från din hudton

För att din nya hårfärg ska kännas naturlig är det viktigt att utgå från din hudton. Ett enkelt sätt att ta reda på om du har en varm eller kall hudton är att kika på venerna på din underarm. Är de grönaktiga? Då har du troligtvis en varm hudton, medan blåaktiga vener tyder på en kall hudton. Du kan också ta en titt i ditt smyckeskrin – trivs du bäst i silversmycken så har du troligtvis en kall hudton, medan guldsmycken tyder på en varmare ton.   

Bruna och svarta nyanser

Angelina Jolie

Om du har en kall hudton passar du troligtvis bäst i neutrala eller kalla nyanser. Kolla efter nyansnamn som slutar på 0 som 5.0 ljusbrun4.0 mellanbrun3.0 mörkbrun eller 1.0 svart. Om du har en varm hudton kommer du passa bra i en varm nyans som 4.65 kastanjbrun6.5 karamellbrun eller 3.65 mörk choklad.

Blonda nyanser

Angelina Jolie

Om du har en kall hudton passar du bäst i nyanser åt det kallare hållet medan en varm blond nyans är fin mot en varm hudton. Only Love har tre vackra blonda nyanser som alla är neutrala, från 9.0 extra ljusblond till en mörkare 7.0 mellanblond. Dessa nyanser passar både dig med en varm eller kall hudton.  

Om du har blekt hår..

Angelina Jolie

Om du har blekt hår och väljer en neutral nyans (nyansnamn som slutar på 0) så rekommenderar vi att du gör en förpigmentering. Detta görs enkelt med en nivå 2 toning i varm ton (gyllene/honung) i ca 10 minuter eller nivå 3 i vått hår i 5 minuter. Obs. Du kommer inte få en varm slutton p.g.a. förpigmenteringen, resultatet kommer bli en vacker neutral nyans.

Tänk på

Hur mörk nyansen blir beror på vilken nyans du väljer och hur mörkt ditt hår är sedan innan. Du kan se detta i färgguiden på produktens baksida. Om du redan har färg i håret så kan nyansen bli mörkare än du tänkt dig, så välj då gärna en nyans ljusare. För att nyansen ska kännas naturlig rekommenderar vi att du inte färgar håret mer än 2 nyanser mörkare än din naturliga hårfärg. För en mycket stor färgförändring kan det vara bra att rådfråga vår rådgivning eller din frisör.

Grått hår

Only Love ger intensiva färger som täcker grått hår. Tänk på att de ljusblonda nyanserna har mindre gråhårstäckning. Har du mycket grått hår kan du därför behöva använda en något mörkare blond nyans som 7.0 mellanblond. Om du har grå utväxt kan du med fördel använda en mörk nyans i botten och en ljusare på längderna. Täckningsgrad står på baksidan av produkten eller på Lyko.se.

Grått hår

Schwarzkopfs nya hårfärgserie Only Love ger intensiva och hållbara nyanser med mycket glans. Produkterna är dermatologiskt testade och innehåller varken alkohol, ammoniak eller silikoner. Färgerna är fria från PPD och PTD och är kvalitetstestade av ECARF (European Centre for Allergy Research Foundation). Produkterna innehåller naturliga ingredienser som vårdar håret, såsom havremjölk, sojaprotein och arganolja. Only Love hårfärg är inte bara skapad med kärlek, den är även paketerad i kärlek – kartongen är klimatneutralt producerad.

Only Love hittar du hos Åhléns, Lyko och i dagligvaruhandeln ❤

Angelina Jolie
Relaterade artiklar
 • Drömhår med fantasifärger

  Färgglatt hår

  Drömhår med fantasifärger
  ...
 • Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den

  Silver hår

  Silverhår: Så här skapar du looken och underhåller den
  ...
 • Gör så här: Perfekt mörkblont hår

  Blont hår

  Gör så här: Perfekt mörkblont hår
  ...
 • Hitta rätt metod för att få brunt hår

  Mörkt hår

  Hitta rätt metod för att få brunt hår
  ...
 • Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden

  Mörkt hår

  Slingor i mörkt hår – den ultimata guiden
  ...
 • Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar

  Färgglatt hår

  Härligt pastellfärgat hår inför vår och sommar
  ...
 • 3 pastellfärger med WOW-faktor!

  Färgglatt hår

  3 pastellfärger med WOW-faktor!
  ...
 • Så får du det perfekta silverhåret

  Silver hår

  Så får du det perfekta silverhåret
  ...
 • Allt du behöver veta om gråhårstäckning

  Silver hår

  Allt du behöver veta om gråhårstäckning
  ...
 • Solblekt hår - de bästa knepen!

  Blont hår

  Solblekt hår - de bästa knepen!
  ...
 • Hur du får platinablont hår hemma

  Blont hår

  Hur du får platinablont hår hemma
  ...
 • Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!

  Blont hår

  Kall blond hårfärg - allt om anti-yellow trenden!
  ...