Styling | Mellan-långt hår

Trendig och Älskad – Clavi-Cut Frisyren

Längden är hetare än någonsin i år vilket knappast är överraskande. Mellanlångt hår är snyggt och man har oändligt många stylingalternativ. ’Clavi’ är förkortningen av engelskans clavicle (nyckelben). Vi har valt ut några speciellt lockande clavi-cut frisyrer som du kan ta del av för inspiration. 

Clavi-cut är en trend som är här för att stanna. Eftersom mellanlångt hår har varit ganska vanligt under en längre period behöver man inte vänja sig vid en helt ny frisyr och trend. Frisyren är lättskött, enkel att styla och lätt att variera vilket gör den ännu mer lockande. Vi hoppas att du blir inspirerad av clavi-cut frisyrerna i vårt bildgalleri. 

Gallery: Clavi-Cut Hår

Clavi-Cut Hår
Idag är nyckelbenslångt eller ’clavi-cut’ hår trendigare än någonsin. Kvinnor älskar den snygga clavi-cut frisyren. 

Clavi-Cuts, Trubbig Page och Rakbladsklippt Bob
Clavi-cuts, trubbig page och rakbladsklippt bob är frisyrerna som gäller just nu. Clavi-cut frisyrens längd är helt klart vad som utmärker den (aldrig längre än till nyckelbenen). De andra två frisyrerna nämnda ovan är utmärkande för sina klipptekniker. Hårtopparna klipps antingen så att de alla slutar i samma längd (trubbig page) eller med rakblad som skapar trendiga konturer (rakbladsklippt bob). 

Hur man stylar Clavi-cut Hår
Det fanns en tid då mellanlångt hår, som varken räknades som en kort bob eller långt hår, inte fick särskilt mycket uppmärksamhet i modevärlden. Detta har verkligen förändrats. Idag är mellanlångt hår som är både praktiskt och lätt att variera på ett kreativt sätt trendigare än någonsin. Längden gör det enkelt att styla många olika looks (sleek, slarvig, elegant, glamorös, kaxig, blygsam eller sportig). Du kan styla clavi-cut hår med eller utan lugg eller bena. Lämpligt nog är håret fortfarande tillräckligt långt för att kunna sätta upp det, antingen helt eller i en semi-uppsättning.