Styling | Kort hår

Trendig Choppy Bob

Kort eller mellanlångt hår klipps i ojämna längder för den moderna choppy frisyren. Med stylingen skapar man medvetet ett intryck av nonchalans. Vi visar hur modellerna bär upp den moderna frisyren och ger dig dessutom stylingtips. 

Tillåt oss att introducera den nya, sexiga choppy boben. Boben är inte bara sexig utan också lätt att styla och enkel att vårda. Modellerna har redan anammat looken. Mario Testino skapade en perfekt atmosfär för Schwarzkopf vilket framhävde de många lockande aspekterna med en choppy bob. Även kändisar såsom Michelle Williams är villiga att klippa av sig sitt långa hår för den nya choppy frisyren.

Trendig Choppy Bob

Michelle Williams i sin choppy pixie och Morena Baccarin (’Homeland’) är slående vacker i sin korta choppy bob.

Tänk på havets vågor när du stylar din choppy bob. Frisyren är lätt att styla eftersom ojämna linjer inte direkt hör till dess natur. Choppy frisyrer som är uppklippta funkar speciellt bra till kort eller mellanlångt hår. Frisyren fick titeln som ”trendigaste frisyren 2015” vilket innebär att den inte bara är modern utan också lockande, samtidigt som man kan bära frisyren till vardags. Enligt oss har en choppy bob precis allt som behövs. 

Det väsentliga med en choppy bob, oavsett variant, är att den känns både chic och fräsch vilket är direkt kopplat till de ojämnt klippta lagren och den nonchalanta stylingen. De ojämna längderna hjälper dessutom att skapa ett intryck av rörelse. Klipptekniken är särskilt anpassad för kort hår (varianten choppy pixie) eller mellanlångt hår (varianten choppy bob). Choppy frisyrer passar de flesta kvinnor och tekniken som används vid klippningen gör smala ansikten mer uttrycksfulla och ger runda ansikten mer kontur. 

Att Styla en Choppy Bob

Volym och struktur är huvudfokusen för choppy bobs. Använd hårvax för att framhäva slingorna i olika längder. Fördela en klick vax i händerna och arbeta in det i det täckande håret. Meningen är att rufsa till ditt hår så mycket som möjligt. Detta hjälper när man försöker skapa en ’nonchalant’ look. Du kan också välja att framhäva vissa delar av ditt hår med hjälp av en plattång. Applicera saltvattenspray i hårtopparna som finishing touch för att ge håret struktur. Tips: Behåll så mycket volym som möjligt genom att använda ett schampo som inte tynger ner ditt hår. 

Video: How to Create Three Different Short Bobs

Upptäck: Kort hår