Styling | Hårtrender för kvinnor

Trendig frisyr 2015: Pastel Story

Mjuk, enkel och avslappnad – det är så Schwarzkopfs hårexpert Armin Morbach summerar looken Pastel Story. Hår som färgats ljust med slingor i pastell kommer att ge varje kvinna en fräsch, ung look

"För looken Pastel Story behöver du bara göra diskreta förändringar. En antydan till färg kommer att ge långt hår som färgats ljust en ny twist. Morbach och Testino hämtade sin inspiration från bloggerskornas hår i skrikiga färger. "Men vi ville göra den här looken betydligt mjukare, det var därför vi valde pastelltoner", förklarar Armin Morbach. Det speciella med Pastel Story är "att looken kan göra helt olika intryck beroende på hur den stylas". Flickaktig med en enkel klädsel, rock 'n' roll med träningsskor och leggings och med en färgglad kappa kommer den att få alla att vända sig om",  säger Armin Morbach. Håret får inte vara för glansigt. Morbach: "Hela frisyren ska se lite sträv ut. Det här kan uppnås med hjälp av hårpuder".

I vårt galleri ger vi glimtar av den trendiga stylingen och av fotograferingarna.

Galleri: Styling av looken Pastel Story

Schwarzkopfs hårexpert Armin Morbach om den trendiga looken Pastel Story

Kan du beskriva looken med bara några få meningar , där du berör klippteknik, färg och kännetecknande drag?
ARMIN MORBACH: Det här är en sådan mjuk, enkel look, som kan verka lite tam, men som är mycket fräsch. Vackert långt, blont hår ser mycket fräscht ut med slingor i pastell. För att göra looken komplett behöver du bara lägga till en aning mascara , det är allt. Med det sagt, looken kan göra helt olika intryck beroende på hur du stylar den. Med en enkel klädsel kommer den att se söt och enkel ut, men tillsammans med en flerfärgad kappa kommer den att få folk att vända sig om. När man arbetar med pastellfärger är det viktigt att alltid välja mjuka nyanser, oavsett vilka färger man väljer. Min favoritnyans är rosa, eftersom det gör att ansiktet visar sig till sin fördel – men gult kan också se fint ut i ljusblont hår. Hela frisyren ska se lite sträv ut. Det här kan uppnås med hjälp av hårpuder. 

Vad gav inspiration till Pastel Story?
ARMIN MORBACH: Det finns fortfarande massvis av människor som har håret färgat i skrikiga färger. Många bloggerskor färgar sitt hår i markanta färger till exempel. Det är härifrån vi fick vår inspiration. Men vi gjorde looken betydligt mjukare för att passa Pastel Story. Vid fotograferingen märkte vi att flickorna tyckte att det var väldigt roligt att se ut sådär. Vår modell log med hela ansiktet och flätade till och med sitt hår. Det framhävde bara pastellerna. 

Vilket meddelande vill den här looken förmedla? Vad skulle en kvinna vilja säga med den?
ARMIN MORBACH: Den är mycket flickaktig och romantisk, men passar också en rock 'n' roll-inspirerad klädsel, som skulle få den att se ungdomlig och cool ut. 

Att ha olika färgnyanser i sitt hår samtidigt: hur påverkar det stylingen? Bör du vara mer konservativ eller kanske bara plocka upp färgerna och följa dem?
ARMIN MORBACH: Nej, inte alls. Looken är i sig själv redan ganska konservativ, men du kan bryta upp den med leggings och coola sneakers. Tydligt inramade ögon skulle också passa looken. Då skulle jag använda ett läppstift i samma färg eller bara välja ett ljust läppglans. 

Vilken kvinna kan du tänka dig i den här looken?
ARMIN MORBACH: Jag tror att en flicka som Cara Delevinge skulle se fantastisk ut i Pastel Story.