Styling | Hårtrender för kvinnor

Trendig frisyr 2015: Micro Fringe

Micro Fringe är urban, modern och ett tydligt ställningstagande, den passar i dagens metropoler. Oavsett om de är i New York, London, Sydney eller Tokyo kan starka kvinnor använda den för att sända ut en tydlig signal. "Det är det som är meddelandet bakom Mikro Fringe", säger Schwarzkopfs hårexpert Armin Morbach: "Den kommer att passa kreativa kvinnor som vill visa upp sig". 

En ren och slät struktur och en extremt kort lugg ramar bokstavligen in ansiktet. "Micro Fringe behöver därför en mörk färg som kan framhävas ytterligare med ett lila-svart eller blå-svart skimmer", säger Morbach. Djärva färger och kanter som klipps regelbundet är utmärkande drag för Micro Fringe. "Den viktigaste aspekten med Micro Fringe är den superkorta luggen, hårlängden i övrigt kan variera avsevärt", förklarar Armin Morbach. Looken passar särskilt för friskt, mjukt och glänsande hår

Gallerifotona ger en skymt av stylingen och hur fotograferna har tolkat stilarna.

Galleri: Styling av looken Micro Fringe

Schwarzkopfs hårexpert Armin Morbach om den trendiga looken Micro Fringe

Kan du beskriva looken med bara några få meningar där du berör klippteknik, färg och särskilda kännetecken?
ARMIN MORBACH: Den viktigaste aspekten vad det gäller Micro Fringe är den superkorta luggen. Det idealiska är om den har färgats blåsvart. Då ramar Micro Fringe in ansiktet på rätt sätt ur en estetisk synvinkel 

Vad är viktigt för denna trendiga frisyr?
ARMIN MORBACH: Håret ska vara riktigt mörkt  och så mjukt och rakt som möjligt med en frisk glans. Luggen ska också klippas mycket exakt. 

Micro Finge är en mycket linjär look Vilken hårtyp och längd passar bäst för den här looken?
ARMIN MORBACH: Den här looken är för mörkt hår – det idealiska är om det är sådant tjockt, rakt hår som kvinnor i de latinska länderna har. Fransyskor och spanjorskor har också ofta ett sådant vackert, tjockt hår. Hårets längd kan variera mycket! Micro Fringe ser riktigt bra ut i riktigt kort hår, men är även snygg i hår som klippts precis under öronen. En Micro Fringe ser också cool ut med axellångt hår eller längre.

Vad är det viktigaste med looken Micro Fringe? 
ARMIN MORBACH: Micro Fringe är ett mycket tydligt ställningstagande. Jag föreställer mig att den skulle kunna passa kreativa, modemedvetna kvinnor – kvinnor som vill säga något med sin frisyr kommer att gilla Micro Fringe. En person som inte vill sticka ut kommer inte att ha en sådan här påfallande look. 

Vem skulle bäst passa i looken: en kvinna med uttalade anletsdrag, till exempel en markant näsa eller stora ögon, eller en kvinna med mindre påfallande anletsdrag?
ARMIN MORBACH: Jag tror att vem som helst kan ha looken Micro Fringe. Den ser särskilt bra ut på en person med ett starkt ansikte eller höga kindben, och jag skulle älska att se en 60-åring i den. 

Finns det några kändisar som du skulle vilja se i looken Micro Fringe? Eller är det stjärnorna som har givit inspiration till looken?
ARMIN MORBACH: Angelina Jolie skulle se fantastisk ut i Micro Fringe. Hon är en stark kvinna med en otrolig karisma. Looken passar verkligen den typen av kvinnor. 

Liknande artiklar