Styling | Hårtrender för kvinnor

Trendig frisyr 2015: Backcomb Grunge

Söt eller sexig? Looken Backcomb Grunge ger alla kvinnor möjlighet att styla sig efter sitt humör. "Mottot – Gör som du vill – är särskilt passande för den här looken", förklarar kändisfotografen Mario Testino.

"Tillsammans med blont hår bör färgen vara verkligt ljus – som  vackert vitblont som Claudia Schiffer skulle vara perfekt", lägger Schwarzkopfs hårexpert Armin Marbach till. Håret räcka åtminstone till hakan och samlas ihop i en lös hästsvans baktill på huvudet. Varje kvinna kan sedan själv bestämma om hon vill ha en mitt- eller sidbena – det enda som är viktigt är att håret ligger slätt mot ansiktet. Armin Morbach rekommenderar intensivt närande produkter som hjälper till att bevara looken och som garanterar att hårstrukturen är vackert frisk och väl bibehållen. Hans bonustips: tupera håret med en borste för att slita så lite som möjligt på håret. 

Vi ger glimtar av stylingen och av fotograferingen i vårt galleri.

Galleri: Styling av looken Backcomb Grunge

Schwarzkopfs hårexpert Armin Morbach om den trendiga looken

Backcomb Grunge: Vad är särskilt utmärkande för looken?
ARMIN MORBACH: Looken kan förvandla en alldaglig blondin till något alldeles speciellt. Den skulle se fantastisk ut på en söt blondin med ljusa ögonbryn. 

Vilken slags blond passar den bäst ihop med? Och hur kort hår går det att ha med den här looken?
ARMIN MORBACH: Färgen är viktig. Det är en ljus, klar blond färg, men med en matt struktur, som alltid ser lite asklik ut. Men den fungerar också förträffligt i rött. Brunetter kan också ha Backcomb Grunge. För att det enkelt ska gå att samla håret baktill på huvudet bör det vara minst axellångt. Proportionerna blir särskilt bra om håret är, låt oss säga, ytterligare tio eller tjugo centimeter långt. 

Blekning och tupering sliter på håret. Vilken slags hårvård skulle du rekommendera för att hålla håret mjukt och glänsande.
ARMIN MORBACH: Just det. Du ska absolut inte tupera blonderat hår varje dag, men då och då, för att gå ut på helgen, skadar inte håret. Jag skulle också alltid rekommendera att håret tuperas med en borste istället för med en kam, eftersom en kam gör håret sprött snabbare. 

Vilken stil skulle passa ihop med Backcomb Grunge?
ARMIN MORBACH: Du kan skapa en verkligt enhetlig look genom att kombinera stilen med mode från 60- och 70-talet. Looken skulle också vara söt tillsammans med pojkvänsjeans, en t-shirt och rött läppstift. 

Backcomb Grunge leder tankarna till Brigitte Bardot, eller hur?
ARMIN MORBACH: Du har inte fel! Det är här looken kommer från, naturligtvis, men på hennes tid fanns det också en massa brunetter som stylade sitt hår på det sättet – som Sophia Loren och Gina Lollobrigida. 

Upptäck: