Styling | Hårtrender för kvinnor

Frisyrtrender 2016: Intervju med Armin Morbach

Vilka är de nya frisyrtrenderna? Schwarzkopf och stjärnstylisten Armin Morbach har svaret: fyra fascinerande stilar som knyter ihop de ledande trenderna. Coolt, individuellt, feminint och världsvant - fotolegenden Annie Leibovitz presenterar höjdpunkterna för håret i stor stil i New York.

Hur var det att arbeta med Annie Leibovitz?
ARMIN MORBACH:
Annie är en väldigt speciell person, och det var en ära att fota Schwarzkopfs stilar för 2016 med henne. Hon är väldigt professionell och förväntar sig självklart detsamma från sitt team. Du låter inte någon som Annie Leibovitz vänta - hon ger dig två minuter och sedan ska håret vara fixat. Så det var lite som att laga mat på plats: Stilarna skapades på minuten. Det är också det som gör dem så tillgängliga.

Sminkningarna är gjorda av fransmannen Stéphane Marais. Hur var det mellan er vid fotograferingen?
ARMIN MORBACH:
Stéphane är en ikon inom sitt fält. Hatten av för honom. Han har åstadkommit så otroligt mycket. Att arbeta med honom var en fantastisk upplevelse, och det var väldigt avslappnat.

Hur skulle du beskriva sminkningen?
ARMIN MORBACH:
Stéphane fokuserade på tre saker: ögonbryn, ögonfransar och läppar. Han gjorde alltid helt perfekta ögonbryn och ögonfransar som inte klibbade ihop eller klumpade sig. Läpparna framhävdes konsekvent, även när det bara var i en neutral nyans. Tack vare de naturliga färgerna ser allt väldigt fräscht och osmyckat ut.

Vad betyder "Vivacity" för dig när det gäller frisyrer?
ARMIN MORBACH:
För mig betyder "Vivacity" internationalism och tonvikt på karaktärstyper. Bilderna togs i New York för att fånga den multikulturella stämning som finns där. När du är ute och går i New York kan du se en latinamerikanska, sedan en rödhårig kvinna och sedan en blondin. Vi ville fånga den här atmosfären i en glamorös stil. Kvinnorna på bilderna ska se ut som stjärnor på tidningsframsidor. Därför valde vi modeller som är genuina personligheter, och som redan är kända i sina hemländer. Alena Blohm till exempel, som också blivit ganska välkänd internationellt. 

Hur mycket inspirerades du av modet?
ARMIN MORBACH:
Den här gången har vi tittat mycket på klassiska modebutiker som Missoni och Gucci. Deras modeller ser alltid helt fantastiska ut på catwalken.

Vad passar de olika frisyrerna för?
ARMIN MORBACH:
Jag tycker att de passar till allt. Big City Waves, en stil som framstår som väldigt sexig och elegant, passar också bra med en cool t-shirt, jeans och höga klackar. En sådan kontrast gör det hela ännu intressantare.

Vad är speciellt med Big City Waves?
ARMIN MORBACH:
När en kvinna kommer in på en restaurang med sådant här hår kommer alla att vrida på huvudet, helt enkelt för att det är sexigt.

Vilken sorts kvinna kan ha Loose Breeze?
ARMIN MORBACH:
Loose Breeze förnyar och påminner mig om den typiska "grannflickan". Alla kvinnor ser bra ut med lite vågor och volym vid hårfästet. Loose Breeze har såklart också en hippiekänsla, genuin och fräsch. Blommiga klänningar och spets passar perfekt till det.

Vad var inspirationen för Shoulder Touch?
ARMIN MORBACH:
Shoulder Touch påminner om det sena sextiotalet och tidiga sjuttiotalet, från rock'n'roll till hippies. Här är den vilda stilen särskilt viktigt för oss. Det ser ut som att modellen precis har varit ute och surfat. Den här trenden har hållit länge redan, och det var tydligt igen i New York, London och Milano. Jag tänker mig den här frisyren med en stilren klänning. Det skapar en bra kontrast.

Vad får Pretty Jaws dig att tänka på?
Det här är en stil som ger självkänsla. Jag tycker att den passar bäst på en tuff, något maskulin kvinna. En kreativ individ som lever livet i full fart. Som inte vill tillbringa timmar i badrummet. Det handlar mer om själva kvinnan och inte nödvändigtvis bara om stilen. 

Frisyrtrender 2016: Bakom Kulisserna

Liknande artiklar