Styling | Hårtrender för kvinnor

2014-års trendiga frisyr: rakbladsklippt bob

På bloggerskans huvud är allting mjukt, både vad det gäller hårfärg och stil. Vi har upptäckt: Den trendiga rakbladsklippta frisyren – en särskilt lekfull variant av den klassiska etappklippningen som bärs i naturliga nyanser

Den trendiga stilen för 2014 fanns med i alla modeshower på alla catwalks, och på stjärnor och bloggare. Vår favoritlook: bloggerskan Elin Klings frisyr (på bilden ovan). Hennes pommerskt blonda hår är medellångt. Toppmodellen Karlie Kloss sa "Farväl långa, flickaktiga flygiga, vågiga hår" och bytte det mot en tuff rakbladsklippning, eftersom den här klippningen inte bara är enkel att ta hand om, utan även flexibel. Lite beroende på hur långt håret är går det även att ha rakbladsklippt bob eller page i kort hår, men allra vanligast är det i halvlånga frisyrer.

Vad är en rakbladsklippt bob?

Med ett rakblad, eller en sax, klipps hårslingor till en page, som ramar in ansiktet och framhäver dess kontur. Tre till fem centimeter putsas bort. Processen påminner mycket om en vanlig etappklippning, lätt och fjäderlik. Här skapas en linje, samtidigt som looken blir lekfull tack vare de varierande längderna.

Den rakbladsklippta boben fungerar bra i fint till medeltjockt hår och i alla hårstrukturer, både rakt eller lockigt. En annan fördel med den rakbladsklippta boben: Den här trendiga klippningen passar alla ansiktsformer, eftersom frisören kan anpassa den.

Kort sagt så ger rakbladsklippningen håret rörelse. Den nya klippningen är cool, men samtidigt mjuk och feminin. De nya bobvarianterna finns i olika längder och ser mycket mjukare ut än den tidigare tvärklippningen. Men rakbladsklippningen kan även klippas tvärt i en och samma längd. För en lättare form klipps topparna ur. Effekten blir att håret ramar in ansiktet och att topparna blir lite lättare.

Färg för den trendiga rakbladsklippta boben 2014

Naturliga nyanser, som sträcker sig från sandblont till honungsblont är idealiska för att förstärka den här trendiga klippningens lätthet. Även ljusbrunt får fram strukturen i en rakbladsklippt bob och visar fram den snygga klippningen till sin fördel.

Så här stylar du en rakbladsklippt page

En klippning – många olika lookar: Den rakbladsklippta boben är enkel att sköta och kan göras till olika frisyrer Om du vill få en naturlig look, som om du kommit direkt från stranden, låter du håret lufttorka när du har tvättat det, så att det får en naturlig krusig look. Vill du få mer volym? Föna då överhåret över huvudet eller med en rund borste. Du kan använda hårvax för att framhäva några hårslingor eller styla den främre delen separat. Strandlockar fungerar också bra i ett hår som är klippt i en rakbladsklippt page. För att få en elegant kvällslook använder du hårgel för att göra överhåret slätt för årets trendiga stil, och använder en plattång på längderna.

Tips: Skapa volym i hårfästet genom att till exempel använda volympulver eller torrschampo. Även volymschampo ger fyllighet.

Weblinks:

Elin Kling's Blog >> Elin Kling The Wall

Upptäck: Kort hår