Hårklämmor, pannband, snoddar - håraccessoarer piffar upp din look!

Med minimal ansträngning och rätt accessoarer kan du snabbt uppgradera din look. Här visar vi dig fem av våra favoriter och vilka frisyrer de passar till.

 

Vill du piffa upp din look? Det finns inget enklare än att lägga till en cool accessoar. Du kan snabbt och lätt få ditt hår att sticka ut utan att ändra någonting. Vilken stil du än har - romantisk, kaxig, cool eller elegant, finns det bland alla modemärken som erbjuder håraccessoarer garanterat något som är rätt för dig.  Gyllene regel: Ditt hår ska falla så naturligt som möjligt och inte se alltför stylat ut - annars riskerar stilen att komma in i "skolflicks"-området.

 

Tips: Låt håret lufttorka, eller föntorka det med huvudet nedåt. Använd torrschampo för en omedelbar volymkick. Nu kan du sätta igång och experimentera med snygga klämmor och spännen! Läs vidare för att upptäcka fem vackra accessoarer och hur du använder dem.

1. Klämmor och spännen

600x800_hair_clip_triangular_shape

Snygga hårspännen är våra favoriter! De är både praktiska och chicka. Tofssmycken är också eleganta och sätter verkligen ljuset på din hårknut och är perfekta för minimalister.  Hårklämmor kan i sin tur hjälpa dig att prydligt (och gulligt) hålla håret ur vägen, t.ex. för att praktiskt styla bort luggen från ansiktet. 

 

ChignonsZeichenfläche2

Låt oss inte heller glömma de gamla hederliga hårnålarna! Med hårnålar kan du fixa en stilfull halvknut eller skapa en cool, rufsig look som ändå ser sofistikerad ut. 

2. Fina scrunchies

null

Lekfulla håraccessoar från din barndom har fått en comeback, där både scrunchies och sammetspannband ger det "lilla extra" till en vardagsoutfit. 

one dam image
Glöm de tråkiga rosetterna från barndomen; dagens rosetter är superläckra. Nästan alla långa tygpannband eller coola silkesscarfsar kan knytas i en söt hårrosett. Det är en look som passar många tillfällen, från sommarbröllop och första träffen med pojkvännens föräldrar till avspänt caféhäng i vänners lag. Kan användas till mer än att pryda hästsvansar. Tips: testa att ha en runt en hårknut!

3. Snygga pannband

null

Pannband och hårband passar nästan alla frisyrer! Dessa ikoniska håraccessoarer har förflyttats från lågstadielooken för att nu pryda många olika frisyrer och hårtyper. Ett hårband, smyckar elegant ett lössläppt, ofriserat hår.

 

Stylingtips: Istället för att fösa bak håret med pannbandet, skapa en mittsektion och placera pannbandet ovanför. I främsta ledet för den här trenden finner vi breda, frodiga band i sammet och satin, prydda med pärlor eller färgglada kristaller. Smala band med extravaganta utsmycknader ser också supereleganta ut.

4. Pärlor, spets och broderier

450x600_bridal_hairstyle_with_veil

Pärlbestrött hår är vackert till en klassisk bröllopslook. Säkra en uppsättning på stilfullt vis med pärlsmyckade hårnålar. Ett fint alternativ för tjockt hår: en tjusig hårbonad. Har du ditt hår utsläppt och ofriserat  - eller har du kort hår? Du kan fortfarande förfina din look med ett pärlprytt pannband, som kan ge en ursnygg touch även i kort hår. Är inte pärlor din grej? Blommor utgör perfekta håraccessoarer både för bruden och bröllopsgästerna!

5. Blomsterkransar

600x800_woman-with-hair-down-and-flower-crown

Vad vore midsommar utan frodiga blomsterkransar i håret? För alla som söker det lilla extra i sin stil är blomsterarrangemang i håret rätt väg att gå.
Kvinnor med tjockt, långt hår kan med fördel välja större blommor, medan korthåriga kvinnor oftast klär bättre i lite smäckrare blomblad. 

En hårknut - många möjligheter!

Upptäck: Tips and tricks

Liknande artiklar