Hårfärg | Ta hand om mitt färgade hår

Sköta brunt hår – en elegant konst

Blont och rött hår hamnar alltid i blickfånget – i en sekund. Det man tittar efter en andra gång dröjer sig kvar. Uppmärksamheten varar längre. Detta är en bra anledning till att hålla ditt bruna hår i glänsande toppskick!

Brunt hår

Brunt hår: Du kan aldrig få för mycket lyster

Kvaliteten och den särskilda dragningskraft man hittar i brunt hår visar sig ofta först på allvar vid andra ögonkastet – precis som vår älskade kashmirsjal, perfekt sydda kavaj eller våra favoritjeans. Vår uppskattning växer ju närmare vi tittar. Av al hårtoning och alla hårfärger  är de bruna tonerna rikast i pigmenteringen. Välskött brunt hår, även smakfullt färgat eller slingat, är lika mycket en fest för våra ögon, som en god femrättersmiddag är en fest för alla sinnen. Och bägge ligger inom bekvämt räckhåll med en målmedveten insats och rätta ingredienser.

Att sköta brunt hår – Så håller du ditt vackra, bruna hår fantastiskt!

  • UV-skydd är nästan lika viktigt för brunetter som för blondiner. Trots att pigmenten i naturligt brunt hår faktiskt omvandlar UV-strålar till värme, får långvarig tid i solen även brunetter att blekna. Brunt hår - speciellt färgat - behöver skyddas från solens strålar. UV-strålar bleker nämligen artificiella färgpigment snabbare än naturliga. Dessutom försvagas och destabiliseras även håret av långvarig exponering för UV-ljus.
  • Efter att du färgat håret brunt, gör du bäst i att använda hårvårdsprodukter för färgat brunt hår. Dessa produkter tar hand om färgen, samtidigt som de ökar hårets lyster. Förutom särskilda schampon och balsam för att få ditt bruna hår att glänsa, kan du med fördel använda leave in-kurer eller behandlingar som sprayas in i ditt handdukstorkade, ännu fuktiga hår. Dessa behandlingar fördjupar den bruna färgen och skapar vackra ljusreflektioner i håret.
  • Vatten som innehåller klor eller koppar kan i vissa fall orsaka gröna skiftningar i färgat, ljusbrunt hår. De flesta blondiner kan med hjälp av en huskur bli av med denna effekt. Den består av en syrasköljning, med antingen utspädd citronsaft eller några Magnecyl/Treo upplösta i vatten.
  • Den bruna färgen kan tappa sin glans mellan färgningarna. Om detta händer kan du ge håret ny lyster med ammoniakfri toningscreme. Denna ändrar inte fundamentalt färgen på ditt hår, utan tillför snarare vackra, djupa färgeffekter med varma ljusreflexer och tvättas ur efter hand.
  • Naturliga oljor såsom olivolja, arganolja och aprikoskärneolja sköter om varje hårstrå och bygger upp deras struktur. Dessa oljor är en strålande hjälp för brunetter som vill ta hand om håret och ge det en varaktig och naturlig lyster. Bäst resultat ger en regelbunden användning av vårdande produkter som innehåller dessa naturliga glansförstärkare.

 

Upptäck: Brunt hår