Hårfärg | Ta hand om mitt färgade hår

En vårdande balsam ger håret glans

Nyfärgat hår glänser fantastiskt. De rika, djupa och intensivt glödande nyanserna är helt enkelt magnifika! Ge ditt hår lite extra kärlek och njut av dagen med en skinande vacker frisyr. Med rätt balsam (från engelskans 'sköljning') stärker du hårets pigment och skyddar det från blekande UV-strålar. En balsam hjälper dessutom hårstrukturerna att återhämta sig snabbare.

Konstgjorda färgpigment har en tendens att försvinna ur håret. Detta gäller för såväl toning som hel- och halvpermanent hårfärg. Toning skyddar bara med ett tunt lager pigment som snabbt tvättas ur. Intensivtoning eller permanent färgning placerar pigmentet inuti hårstrået, vilket naturligtvis ger längre hållbarhet. Det är dock viktigt att komplettera ett milt färgbevarande schampo med en bra balsam för färgat hår. Sköljmedlet gör bland annat att fjällskiktet kring hårstråna behåller sin släta yta och att pigmentet inuti tätas. Liknande effekt får du även från balsamprodukter med ingredienser som proteiner från moringaträdet, amaranth, aprikoskärnolja och andra ultralätta oljor som inte tynger ner håret. Produkterna skyddar även mot solens blekande UV-strålar och de mycket reaktiva och oxidanta fria radikalerna. Två faktorer som annars riskerar att skada ditt hår. 

Balsam för blekt/blonderat hår

Blonderat hår behöver i regel mer skötsel än andra kulörer - speciellt om du gjort ditt naturliga hår flera nyanser ljusare. Sådana intensivbehandlingar innebär att de naturligt mörka pigmenten förändras ända in i hårkärnan, vilket bara är möjligt om håret först förberetts för att ta emot pigmenten. Självklart finns det balsam som vårdar även detta slitage. Specialbalsam för blont hår ger det blonda håret en gyllene glöd utan missfärgade gula nyanser. Flytande komponenter som keratin, används i sköljmedlet för att släta över gropigheter i hårstrukturen och reparera de små sprickor och svagheter som orsakats av blekningen. Resultatet blir att ditt spröda, trista, blonda hår blir silkeslent och glänsande igen!

En balsam för varje behov

Hårsköljmedel finns i många olika varianter. Varje produkt fyller ett särskilt behov och är anpassad till den tid du har att lägga på ditt hår. Applicera medlet efter schamponering, massera in det i håret och skölj ur efter en minut eller två. Det är viktigt att skölja håret grundligt eftersom restprodukter annars riskerar att tynga ner håret och ge det ett platt och tråkigt utseende. Lika viktigt är att använda medlet där det behövs som mest, alltså i topparna, snarare än nära rötterna. En snabb-balsam är anpassad för aktiva människor med pressat schema och begränsad tid att sköta om håret. Leave in-sprayet gör underverk trots en mildare formula! Skaka burken innan användning för att blanda ingredienserna ordentligt. Fem till tio tryck är tillräckligt, beroende på ditt hår. Arbeta in sprayet i håret innan du stylar det som vanligt. Klart!