Hårfärg | Färgtrender

Trendskolan - lär dig grunden till färgningstrenderna!

Trender som Balayage och Ombré är här för att stanna, varje säsong ser vi en ny twist på de olika färgningsteknikerna. Vi förklarar grunden till de olika trenderna – Så att du enkelt kan skapa den senaste looken själv! 

Bayalage

null

Ordet balayage kommer från det franska verbet balayer som betyder måla. Tekniken skiljer sig från den vanliga slingmetoden, istället för att dela upp håret i individuella sektioner så målar man hårslingorna löst. Det gör det möjligt att skapa färgblandningar med olika färgskiftningar, vilket ger en levande look.


Balayage trollar fram en skräddarsydd wow-faktor för ditt hår och det ser fantastiskt naturligt ut.
 

Foliyage

null

Foilyage är en variant av Balayage. I denna metod delas håret upp i individuella sektioner. När du färgar håret själv används en påse till hjälp som placeras över håret. På så vis kan du enkelt separera de delar av håret du vill slinga. Färgen appliceras sedan som Balayage metoden genom att måla de separata slingorna förhand. Perfekt när du vill att färgningsresultatet ska blir mer intensiv men fortfarande ge ett naturligt resultat.


Dessa slingor gör att det ser ut som du precis kommit tillbaka från en semester på stranden!
 

Ombré (dip dye)

null

Ordet ombre betyder skugga. För dagens hårtrender betyder ombre en nyansövergång, från en nyans till en annan, utan några synliga kanter. Ombre kan också betyda total färgövergång, från en färg i rötterna till en helt annan färg i topparna. Det finns oändligt många färgkombinationer du kan välja mellan, du väljer vilken färg som passar dig bäst!


Ombré looken är perfekt för dig som vill ha en trendig frisyr som kräver mindre underhåll eftersom utväxten inte behöver döljas!
 

Babylights (fine foils)

null

Namnet Babylights kommer ifrån de naturliga slingorna du hade som liten. Metoden påminner mycket om vanliga slingor, det som skiljer är att håret som slingas separeras i mycket mindre delar.

 

Resultatet blir fint och diskret och påminner om det solkyssta håret du hade som liten! Perfekt för att fånga den lekfulla känslan.
 

Upptäck: