Hårfärg | Mörkt hår

Nya slingor för mörkbrunt hår

Vi har hittat ljuset för dessa mörka månader: Eleganta färgtoner fortsätter att förgylla brunetters hår. Subtil, stilren, naturlig – den aktuella tonings trenden är sofistikerad men återhållsam. Brond och ombre? Vi välkomnar de lysande nykomlingarna för brunetter med öppna armar: Balayage, babylights och ecallie.

Söker du efter någon form av upplysning? Vi vet hur du hittar det! Till exempel så ger mörkbrunt hår en ordentlig utstrålning med några diskreta färgslingor. Att ljusa upp håret skapar en ny, yngre och modern look. Allt detta utan att faktiskt ändra frisyr. Så vad är nytt med den populära färgningsmetoden? Istället för vanliga slingor med stark kontrast till hårets bas färg, är det en naturlig look som är mode nu! Mjuka färgskiftningar och harmoniska nyanser – kort sagt: Looken ska se genuin ut, som om det inte vore färgat alls. Vi introducerar de subtila slingorna som ger alla brunetter ny glädje: Balayage, babylights och ecaille.

Nya slingor för mörkbrunt hår: Balayage

null

Sexig mix: Modellen Courtney Sixx visar hur vackert balayage kombinerar de två håfärgerna.

Ordet ”baylage” kommer från det franska ordet ”balayer” som betyder svepande. Med denna färgningsteknik är de ljusare slingorna fritt formade i olika tjocklekar utan att separera håret i individuella delar. Effekten: Till skillnad från klassiska slingor finns det ingen skarp övergång mellan färgerna och slingorna uppfattas som mjuka och följsamma. Två hårfärger är försiktigt ihop mixade för en fin, naturlig look.

Ögongodis: Med denna freestylings teknik, börjar den ljusa färgen ca 10 cm från benan. Genom att noggrant applicera färgen på rätt sätt kan du skapa resultat som uppfattas som mer eller mindre volumiöst – beroende på hårtyp och preferens. Resultatet blir en personlig hårfärg som passar individen. Det allra bästa: Med denna färgning spelar längd och textur ingen roll. Färgningen kan användas för att förgylla vilken frisyr som helst!

Nya slingor för mörkbrunt hår: Babylights

Nya slingor för mörkbrunt hår

Underskattat: Skådisen Lea Michele får sitt hår att glänsa med enkla ”babylights”.

För de som önskar diskreta toner och bara en liten förändring till sin look, är mini-slingorna, även kallad babylights, perfekt för ditt hår. De är till störst del applicerade vid håret längst fram som ramar in ansiktet. Detta ger ansiktet en extra lyster-kick! För att inte nämna det visuella djupet och tjockleken som håret får. För en naturlig-look, färgas de individuella topparna bara en nyans ljusare vilket behåller hårets original färg. Håret bör vara axellängd för att få bäst resultat med babylights.  Detta får de diskreta slingorna att bli mer effektiva och färgspektret uppfattas som rikare och mer levande.

Nya slingor för mörkbrunt hår: Ecaille

Nya slingor för mörkbrunt hår

Aktrisen Laura Marano lämnar aldrig huset utan en solig-effekt, även under hösten. Hennes hemlis: Ecaille.

Om man ska vara korrekt är inte ecaille en färgningsteknik, utan en ny färgtrend. Eftersom mjuka övergångar är även här det viktigaste, så sveps färgen fritt över hårstyckena. Skillnaden med denna ljusa-sling looken, är dess breda färgpalett. Här skiftar slingorna från hasselnöt till caramel till honungsblont – förföriskt och mångsidigt! Detta samspel av olika nyanser resulterar i en stilren och naturligt strålande look. Eftersom flertons stilen uppfattas som en naturlig hårfärg, fungerar den till alla hårlängder!

Upptäck: