Hårfärg | Mörkt hår

Brunett: Allt du behöver veta om hårfärgen

Vacker brunett: Ödmjuk, vänlig, aningens egensinnad – det är så vi ofta föreställer brunetter. Men visste du att brunt hår gör dig intelligent och är väldigt uppskattat hos män? Vi avslöjar brunett-fakta och allt du behöver veta om den populära färgen.

Populära brownies: Audrey Hepburn, Romy Schneider, Angelina Jolie och hertiginnan Kate – dessa kvinnor har två saker gemensamt: De är brunetter och har tagit världen med storm! Så varför tänker man på ord som väluppfostrat och tråkigt när man tänker på den bruna hårfärgen? Faktum är att listan av spännande kvinnor med brunt hår är oändligt lång. Till och med några framstående blondiner har gått över till ”the dark side”: Cameron Diaz, Katherine Heigl och Reese Witherspoon – alla dem har testat den attraktiva färgen. Med förföriska resultat! Den senaste ex-blondinen i brunettskaran: Desperate Housewives stjärnan Felicity Huffman. Känd som en blond superwoman i den framgångsrika serien, presenterade under Emmy Eve Partyt sitt drömmiga nya bruna hår. Hemmafru look? Absolut inte!

Förresten, ordet brunett kommer från det franska ordet ”brunâtre” – vilket betyder “brun-aktigt”. Vi kollar på fakta – varför är brun en sådan speciell färg:

Fakta 1: Brunetter är intelligenta
Detta är mer än en stereotypisk slutsats, det har bevisats: 63 procent av alla kvinnliga akademiker i Tyskland har mörkt hår. Olika studier visar också att brunetter har störst sannolikhet att bli förknippad med intelligens.
 
Fakta 2: Brunt är kraftfullt
Starkt hår: Brunetter har anledning att vara stolta över sin stadiga hår-struktur. Medan annat hår blir tunt och känsligt, har brunt hår en naturlig styling fördel: Från en voluminös lejonman till propra flätor – brunt hår visar uthållighet och passar till alla frisyrer!

Fakta 3: Männen talar - Den rätta är brunett
I en undersökning genomförd av online dating sidan eDarling, visar de att män förknippar brunetter med inteligens, framgång, lojalitet och humor. Denna perfekta kombination är enligt undersökningen varför män föreställer sin ”stora kärlek” som brunett.

Vad mer kan en man önska? Smarta, starka och vackra: Brunetter som Emma Miller är det lätt att bli kär i!

Fakta 4: Glansnumret bland hårfärger
Brunt hår reflekterar ljus väl. Detta betyder att brunt är aldrig bara brunt: Med guldiga och silvriga toner, framstår nyanserna som extra luxuösa. Brilijansen och färgskiftningarna uppfattas ännu tydligare med välvårdat hår. Enastående skönhets finish för brunetter: Hårolja med flytande kristaller. Utomordentligt vacker!

Fakta 5: Brunt är oemotståndligt sött
Bokstavligen: Olika bruna nyanser är ofta namngivna efter välsmakande ting och låter alltid förföriska. Från klassiska karamell, nougat och mörkchoklad till trendiga namn som brown sugar – brunt hår är ämnat till att du ska smälta.

Är du redo för ett smakprov? Knapra på ännu fler hetta brownies och brunett stylingar? Besök vårt galleri:

Gallery: Bruna Drömmar

Upptäck: Brunt hår