Hårfärg | Blont hår

Mörkblont hår har en fantastisk, feminin dragningskraft

Låt några ljusa blixtar träffa ett mörkblont hår och du kommer att upptäcka att den här färgen verkligen har en brun skiftning. De gyllene stänken ger struktur och finess. Vi visar hur du kan få denna förföriska hårfärg och hur du tar hand om mörkblont hår

Mörkblont hår är absolut inte tråkigt. Det blir tydligt om du låter konstnären i dig upptäcka den här hårfärgens många möjligheter. Färgens mjuka men ändå lätta värme ger en känsla av naturlig elegans och kvinnlighet. Folk kommer att vända sig om, framför allt om klippningen gör att håret kan röra sig fritt och slingor ger det struktur. Mörkblont hår har en förmåga att rama in ditt ansikte på ett mjukt sätt utan att för den skull ta uppmärksamheten från ditt ansikte och din makeup. Vi kommer att få se mörkblont hår på många frisyrer 2014.

Så här färgar du ditt hår mörkblont

© Getty Images

Skådespelerskan Kate Bosworth färgar sitt hår i en sval mörkblond ton. De ljusa slingorna ger färgen ännu mer djup och skapar spännande ljusreflektioner.

Ditt hårs naturliga färg bör vara från ljusblont till mellanbrunt om du vill använda en permanent eller en halvpermanent färgapplicering för att få den mörkblonda färg som du önskar. Ta en närmre titt på din naturliga hårfärg innan du bestämmer dig för en sval eller varm mörkblond ton.

Observera: Du kanske tidigare har färgat ditt hår blont eller gjort slingor i det. Dessa färgbehandlingar innebär blekning, som tar bort de naturligt röda pigmenten från håret. Det här kan resultera i att den mörkblonda färgappliceringen inte ger exakt det resultat som förväntas.

När du har färgat ditt hår mörkblont kan du även göra några slingor, som Kate Bosworth visar här.

Så här tar du hand om mörkblont hår

Bara friskt hår med ett mjukt intakt ytterlager kommer att visa upp sin färg och skönhet. De pigment som ger håret dess färg bor djupt inuti hårstrået. När ytterskikt täcker hårstråna i täta, jämna lager kommer färgen att skina igenom dem i all sin skönhet. Det är här som färgskyddande schampon kommer in. Förutom att vårda håret, skyddar de också din hårfärgs skönhet och intensitet.

Makeuptips för kvinnor med mörkblont hår

Mörkblond är en mjuk färg, som ser naturlig ut. Att använda naturlig makeup sparsamt kommer att förstärka denna naturligt vackra look. En ljus hy i kombination med ett svalt mörkblont hår ser särskilt vackert ut med lite rosafärgat puder. Ett mörktblont hår med en varm ton behöver ett bronsfärgat puder på ljus hy.

Styling och attityd kan få fram en tuffare sida hos den som har mörkblont hår. Valet av makeup avgör också om du kommer att se feminin eller kaxig ut. Neutrala färger fungerar bäst i kombination med mörkblont hår. Skrikiga färger passar helt enkelt inte ihop med de mjuka toner som ett mörkblont hår har.

Guld, ockra och brunt är ideala makeupfärger för kvinnor som har mörkblont hår med en varm ton. Både håret och hyn kommer att uppvisa en varm glöd.
Svalare silvriga makeupfärger fungerar bra tillsammans med mörkblont hår med en svalare ton.