Hårvård | Tunt hår

Hårförlängning: Ökad volym för ditt hår

Ditt hårs brist på fyllighet och volym har kanske begränsat ditt urval av snygga frisyrer. Men hjälpen finns inom räckhåll! Med kunskap och rätt produkter kan du ge ditt hår ökad volym och resultatet kommer att se helt naturligt ut.

Alla som har tunt hår vet hur svårt det kan vara att skapa en spännande och tilltalande frisyr. Håret ser trist och livlöst ut och den flyktiga volym man upplever i några sekunder, varar bara tills man stänger av hårfönen. Och varje hårstrå som samlas i din hårborste på grund av håravfall, gör situationen ännu mer desperat. Idag behöver lyckligtvis ingen stå ut med detta, eftersom man enkelt kan ge sitt hår ökad volym och fyllighet genom att komplettera det egna håret med hårförlängningar och löshår. Välj extensions med samma längd, färg och struktur som ditt eget hår, för ett fantastiskt hårsvall som ser helt naturligt ut!

Clip-on extensions för snabb extra volym

Clip-on extensions är den perfekta lösningen för att snabbt ge alla med tunt hår extra volym och härlig flexibilitet när det gäller styling. Clip-on extensions fästs direkt i håret med små clips eller spännen och ger ditt hår underbar fyllighet och rika möjligheter till nya frisyrer. Du tar ut dina clip-on extensions lika snabbt och enkelt som du satte i dem. Denna tillfälliga typ av hårförlängning har flera fördelar jämfört med semi-permanent hårförlängning. Med clip-on extensions byter du enkelt frisyr på ett ögonblick – och de är dessutom klart billigare. 

Semi-permanenta extensions

Kanske har du upptäckt några kala fläckar i håret, eller så letar du helt enkelt bara efter en varaktig lösning för förnyelsens skull. En duktig hårstylist kan hjälpa dig förlänga håret, eller ge det mer volym med semi-permanenta extensions. Teknikerna för förlängning och ökad volym liknar varandra och går bägge ut på att med olika metoder fästa extra hårslingor i ditt naturliga hår. Enda skillnaden är egentligen att vid proceduren för ökad volym, används löshår av samma längd som ditt riktiga hår. Oftast används också färre löshår. Stylisten täcker tunna områden med ett nät, väver in slingor från ditt riktiga hår i nätet och fäster sedan löshåret i detta med någon av teknikerna beskrivna nedan. Säg hej då till tunt, trist hår med kala fläckar och öppna dörren till ett liv med tjockt, fylligt hår och ändlösa stylingsmöjligheter. Du kommer att älska resultatet!

Hur fäster man löshår i det riktiga håret? Läs om de vanligaste metoderna:

Clip-on: Hårslingor fästa vid ett litet spänne som enkelt fästs och tas bort efter humör och behov. Clip-on extensions ger ditt hår snabbt och enkelt extra längd eller volym.

Ultraljud: Slingor av löshår fästs vid jättesmå keratinplattor. Dessa hettas upp en aning innan de smälts ihop med det riktiga håret, för en hållfast förlängning. Ultraljud är särskilt skonsamt, då det smälter keratinplattorna utan kemikalier eller värme. Proceduren tar dock längre tid och är därför ett av de dyrare alternativen.

 Laser/tryckluft: Tid är pengar! Denna fästmetod för hårextensions är betydligt snabbare och billigare. 8-10 hårslingor fästs vid det riktiga håret med hjälp av laser eller tryckluft.

Selector: Individuella extensions klistras fast i det riktiga håret för hand med en termoelastisk polymer, som hettas upp med en plattång.

Bellargo/shrinkies: Extensions och hår möts inuti små, genomskinliga rör. Dessa drar ihop sig vid måttlig upphettning och skapar jämförelsevis stora fogar där de klämmer ihop det naturliga håret med förlängningen. Proceduren är snäll mot det äkta håret, men måste göras om med 4-8 veckors mellanrum, beroende på hårväxt.

Vissa metoder för hårförlängning skapar resultat som håller i upp till ett halvår, men behöver oftast fräschas upp efter ca tre månader.

Priserna för hårförlängning varierar kraftigt beroende på hårtyp, längd, mängden extensions och fästmetod. Clip-ons kan kosta så lite som 300:- medan en semi-permanent förlängning normalt går lös på 2000-10 000:-.