Hårvård | Tunt hår

Enkla sätt att få starkare hår

Hår som ser starkt ut är inom räckhåll. Vi visar dig några väl beprövade sätt att få starkare hår. Enkla tricks som ger ditt hår extra schvung.

Håret återspeglar ofta hur vi känner oss. Men det fungerar ju även omvänt. Hår som ser smutsigt ut är ju inte särskilt uppiggande. Som tur är finns det enkla sätt att få starkare hår. Du behöver inte ta till hemliga supervapen för att slippa dåliga hårdagar. Lite omvårdnad och några få enkla tricks kommer att ge ditt hår styrka och underbar lyster.

Omvårdnad och styling som ger starkare hår

Ditt hår kommer att bli starkare om du anpassar din hårvård efter din hårtyp och använder skonsamma stylingmetoder. Med tiden, när ditt hårs struktur förbättras, kommer ditt hår att bli mer elastiskt och se fylligare ut.

Schamponering: Det bör vara ett schampo som stärker håret och återuppbygger en skadad hårstruktur. Det här kommer att förhindra att håret bryts och skapa en grund för ett hår som ser starkare ut.

Mer är inte alltid bättre: Använd korrekt mängd schampo och hårvårdsprodukt. Hårprodukter i för stor mängd gör att ditt hår förlorar sin spänst och dina försök att styla det kommer inte att ha någon effekt.

Korrekt dosering >> Hur mycket hårvårdsprodukt bör du använda

Torkning: Börja med att torka ditt hår med hjälp av en fön på medelvärme. Torka inte ditt hår helt torrt. Arbeta in en liten mängd frisyrmousse i ditt hår medan det fortfarande är vått, sedan fönar du det helt torrt. Ditt hår kommer att se fylligare ut och få mer spänst om du använder en volymborste och försiktigt drar ditt hår bort från din hårbotten samtidigt som du fönar det.

Gör inte så här: Använd aldrig en handduk för att gnugga ditt hår torrt, det kommer att skada hårets ytterlager.

Styling: Använd volymstylingprodukter för att få mer volym och spänst. Lätta sprayer med push-upeffekt är idealiska för det här ändamålet, men volympulver fungerar också bra. Torrschampo ger också en snabb och enkel hjälp när det gäller att ta bort talg från hår och hårbotten. Det här ger en omedelbar volymökning.

Hårspray: Om du bestämmer dig för att använda hårspray ska du lyfta små hårslingor och applicera hårspray på undersidan av varje upplyft slinga. När du är färdig med stylingen applicerar du ytterligare en mycket liten mängd hårspray på ytan.

Styling som får håret att se starkare ut

Rätt klippning spelar stor roll för hur ditt hår ser ut. Om ditt hår klipps på rätt sätt kommer det att se fylligare och starkare ut. Etappklippt och mjukt, klippningar med lugg kan få håret att verka fylligare.

Klipp dina hårtoppar regelbundet, så förhindrar du sköra och kluvna toppar. Det gör att ditt hår ser friskare och starkare ut.