Hårvård | Torrt

Från torrt till silkeslent hår

Silkeslent hår är vackert och tilltalande. Lyckligtvis, finns det hjälp för nästan alla typer av hår som snabbt kan förändras från att vara torrt, skadat och svårhanterligt till att bli mjukt och glansfullt. Vi hjälper dig att göra ditt hår till din vackraste ägodel igen. Följ bara några enkla steg och njut av ett friskt och skimrande hår.

Hur skulle du beskriva ditt hår? Skulle du använda ord som bångstyrigt, skadat, tråkigt eller kanske något ännu värre? Det enda ditt hår behöver är fett, fukt och TLC. Håret har en naturlig yttre hinna som skyddar och täcker varje hårstrå vilket skapar en ljusreflekterande yta. Den jämna, släta ytan har förstörts vid skadat hår; det yttre lagret ger inte den naturligt släta och jämna ytan. I detta tillstånd reflekterar ytterlagret betydligt mindre ljus vilket resulterar i att håret ser trist och livlöst ut.

Konsekvent och rätt hårvård gör att håret återfår sin silkeslena känsla och glans. När du väl vet vad du ska göra för att reparera ditt hår är stegen till ett friskare hår betydligt mycket lättare.

Steg 1: Schampot

Använd ett milt schampo och ett starkt balsam. Det är viktigt att massera in schampot direkt vid hårbotten och hålla det borta från topparna så mycket som möjligt. Skölj ur schampot, men sluta medan ditt hår fortfarande känns silkeslent. Väldigt skadat hår kräver behandling som är speciellt designad för att reparera skadat hår.

Steg 2: Torka håret

Föna håret från hårbotten och mot topparna istället för tvärtom. Detta är mer skonsamt för håret och dess yttre lager. Genom att använda denna teknik bibehåller håret sin glans.

Steg 3: Styling

Hårolja är det ultimata botemedlet vid torrt och skadat hår. Bara ett litet spår av hårolja gör att håret återfår sin mjukhet och glans. Svårhanterligt hår kan tämjas om du använder ett glans- eller fuktspray.

Andra botemedel för torrt hår

Utöver noggrann hårvård kan regelbunden massage i hårbotten hindra håret från att torka ut genom att stimulera blodflödet till hårbotten. Att borsta håret från rötterna och ut i topparna hjälper också mot torrt hår. Varje drag med hårborsten sprider sebumet från hårbotten och ut i topparna vilket gör att ditt hår känns mjukt och får en fin lyster.

I denna video har Schwarzkopfs hårexpert Armin Morbach delat med sig av sin expertis vad gäller behandling av skadat hår. Du får mjukt och glansfullt hår på nolltid!

Video: How to Turn Damaged Hair into a Head of Shiny Silk