Hårvård | Stressat hår

Nytt liv och lyster för skadat hår

Skulle du vilja kunna visa upp ett vackert hår med förtjusande lyster, men omfattande skada har gjort ditt hår livlöst och tråkigt? Det finns hjälp! Moderna hårvårdsprodukter kan omedelbart förbättra hårets struktur och få det i gott skick. Resultatet är omedelbar strålande glans

Friskt hår uppvisar djup naturlig lyster. Att återskapa den här naturliga glansen kräver därför att håret återgår till sitt ursprungliga skick. Nya generationer hårprodukter kan dessutom omedelbart ge hårstrået en slät yta, som sedan kan reflektera ljuset. Innovationer inom hårvård gör det också lättare än någonsin att åter ge skadat hår strålande lyster och friskhet. 

Det första steget på din väg mot glänsande hår börjar med rätt schampo. Särskilt skadat hår måste behandlas varsamt. Genom att använda rätt schampo med näringsrika vårdande ämnen till ditt hår kommer du en lång bit på vägen mot att skapa ett hår som ser friskt ut. Se till att du inte använder större mängd schampo än nödvändigt och att du använder vatten som är mer ljumt än varmt. Efter schamponeringen ska du trycka en handduk mot ditt hår för att få det torrt, gnugga inte. Dessa strategier fungerar bra för alla typer av hår.

Skadat hår behöver extra omvårdnad i form av regelbundna intensiva hårbehandlingar. Det här gäller framför allt torra eller kluvna hårtoppar. 

Ganska ofta är det upphettade stylingredskap som är orsaken till att ditt hår skadas. Om du måste använda dem se till att applicera värmeskyddande lotion eller spray först. Du bör låta ditt hår lufttorka så ofta som möjligt.

Omedelbar lyster för skadat hår

Det viktigaste inslaget när du arbetar för att få ett friskt, glansfullt hår består naturligtvis i att återge ditt hår sin friska naturliga struktur. Men du måste inte stå ut med risigt hår, som ser tråkigt ut, i veckor eller till och med månader medan ditt hår återhämtar sig från att ha varit skadat. Direktverkande efterbehandlingsprodukter tillför även skadat hår bländande glans. De tillför också vårdande substanser, som hjälper till att återge hårstrået en intakt yta. Ovärderliga oljor och andra ingredienser gör ditt hår slätt, glänsande och mjukt. Andra stylingprodukter som hårspray och frisyrmousse finns i högglansversioner. Gelvax med oljor ökar också glansen fram till nästa schamponering. Det finns också glansförstärkare, som håller för tre schamponeringar och i upp till sju dagar. Dessa produkter finns i praktiska engångsförpackningar, som får plats i den minsta pocketbok eller väska. Glansförstärkare används som schampo. De ger en djup glans även om håret är svårt skadat.