Hårvård | Stressat hår

Lystern tillbaka till risigt hår

Det finns dagar när håret verkar ha sin helt egen agenda och alla dina försök att styra det är förgäves. Det står åt alla håll och påminner mest om svinto. Du minns med vemod din gamla lyster.....men var inte ledsen! Vi lär dig hur du gör ditt risiga hår silkeslent igen.

Risigt hår är alltid en följd av felaktiga hårvårdsvanor och kan ha en rad olika orsaker. Bland annat fön-torkning på för hög värme, överdriven användning av plattång, eller kemiska behandlingar som blekning, färgning och permanent. Andra faktorer som kan inverka på hårets glans och fyllighet är sjukdomar, vissa mediciner och panikbantning. Oavsett vad orsaken är i ditt fall, så känns ditt hår strävt, livlöst och inte så lent och glänsande som det borde vara. Vår första hjälpen-kurs för risigt hår hjälper dig få glansen tillbaka och undvika håravfall.

Rätt vård för risigt hår

Har ditt hår fått stå ut med mycket senaste tiden? Är effekterna av upprepad färgning, blekning eller permanent alldeles för tydlig? Så ta på dig silkesvantarna och förbered dig på att ge ditt hår den ömma omsorg det behöver. Punkt ett i vårt program för att få silkeshåret tillbaka, börjar med skonsam tvätt. Inget vilt gnuggande. Massera i stället försiktigt in schampot i ditt hår och din hårbotten. Detta motverkar trassel och gör det lättare att reda ut ditt fuktiga hår efter tvätten. Balsam efter varje tvätt är obligatoriskt och ”varsamt” är ledordet för varje steg i processen. Låt håret torka en stund inlindat i en handduk, innan du försiktigt reder ut eventuellt trassel med en bredtandad kam.

En leave in-kur med extrakt från tranbär och acaibär gör ditt hår lättare att reda ut. Bägge bären är sprängfyllda av viktiga vitaminer och antioxidanter som skyddar håret mot uttorkning, skador och värmen från hårtorken. Till viss del reparerar dessa ämnen även skadat hår.

Styla ditt slitna hår försiktigt

Även en anti-frizz-kur kan vara en väldigt effektiv hjälp för att tämja ditt risiga hår och ge det lystern tillbaka, särskilt om du har fylligt hår med tjocka hårstrån. Inpackningen täcker varje hårstrå med ett tunt silikonlager, som fyller igen ojämnheter och sprickor. Resultatet blir att hårstråna blir lena och glänsande igen, eftersom de återfår förmågan att reflektera ljus. Och som genom ett trollslag har ditt hår fått tillbaka sin lyster! När det gäller torkningen, är det bäst att låta håret självtorka. Om du av tidsskäl är tvungen att torka med fön – gör det på mediumvärme och svag effekt. En hårtork med diffusor och joniseringsfunktion är extra snäll mot håret. En bra fön-teknik, för att ge ostyrigt hår mer volym och lyster, är att sprida ut det nästan torra håret över en stor, rund borste och blåsa det helt torrt. Det är viktigt att hålla fönen minst 15 cm från huvudet och att blåsa i en riktning från rötterna mot topparna. Denna teknik jämnar ut håret och ökar glansen. Välj stylingprodukter för ökad lyster och glans. Produkter med vax eller gelvax, brukar fungera särskilt bra för att få ditt slitna hår att skina igen.