Hårvård | Skydda

Hårrutin för platt hår

Har du platt hår? Kämpar du för att behålla den naturliga volymen? Om det är någon tröst är du långt ifrån ensam. Torrt och platt hår är ett vanligt problem för många och uppstår ofta när håret inte får eller kan behålla tillräckligt med fukt. Detta minskar volymen i hårsvallet och gör att det ser platt, tråkigt och livlöst ut. Men oroa dig inte: det går att lösa och med lite kärlek och vård får du snart ett friskt och spänstigt hårsvall igen. 

Varför är det så torrt?

null
© getty images

Det är viktigt att förstå varför håret blir så torrt och platt. Genom att titta på de underliggande orsakerna kan vi lära oss det bästa sättet att korrigera och hitta en lösning. Det finns många möjliga orsaker: kost, genetik, regelbunden färgning, kemiska behandlingar, stylingverktyg, att håret tvättas för ofta och UV-strålning är bara några av dem. 

Så här förbättrar du spänsten

  1. Undvik att tvätta håret varje dag. Tvättar du håret för mycket kan det bli platt och torrt.
  2. Använd ett schampo och balsam som ger mycket volym. Satsa på produkter som är "volymgivande" som Gliss Volume & Repair.
  3. Ge håret en djupt vårdande behandling minst en gång i veckan för att boosta ditt hår med fukt och försegla hårslingorna med vårdande oljor. Den ultimata hårinpackningen låter dig göra detta på det sätt som passar dig bäst. Gliss 4-in-1 Protein Treats kan användas på fyra olika sätt: före schamponering i torrt hår, som ett extra vårdande balsam, som djupvårdande hårinpackning eller som en leave-in-behandling. Du väljer själv! TIPS: Vått eller fuktigt hår är särskilt känsligt för skador, så se till att du använder en bred kam för att reda ut fuktigt hår.
  4. Försök att minimera tiden du fönar håret. Det bästa är att låta håret lufttorka så mycket som möjligt. TIPS: Vid de tillfällen när du bara måste föna håret vänder du huvudet upp och ner för att skapa mer volymen i hårsvallet. Tyngdkraften hjälper dig lyfta hårrötterna från hårbotten och föningen hjälper dig bibehålla volymen som skapas.  Spraya sedan lite hårspray, till exempel got2b 2sexy volumizing hairspray, och vänta några sekunder innan du vänder huvudet upprätt igen.
  5. Undvik plattänger och locktänger eller andra uppvärmda stylingverktyg. TIPS: Om du inte kan leva utan dina stylingverktyg bör du alltid se till att använda ett värmeskyddande spray för håret innan användning av stylingverktyg, till exempel got2b Guardian Angel heat protection spray. Du bör även alltid se till att håret är torrt innan du börjar använda stylingverktyg.
  6. Börja använda torrschampo. Det förlänger inte bara tiden mellan hårtvättarna, det är också perfekt för att tillföra struktur och volym till håret. Lägg till got2b Extra Volume eller got2b Extra Texture i din hårrutin så ser du skillnaden på nolltid. TIPS: Ha alltid en liten torrschampoflaska i väskan för att kunna ge håret en extra uppfräschning och omvårdnad när du är på språng.
  7. Ett annat snabbt volymgivande trick är att kamma håret bakåt. Du bör dock inte göra det för ofta eftersom det kan vara slitsamt på håret, men en lätt bakåtkamning och lite hårspray fungerar lika bra som en snabb hårlösning för platt hår.

Regelbunden rutin

null

Gliss 4-i-1 Protein Treats kan användas på fyra olika sätt.

Slutligen är det bästa sättet att ta itu med platt, torrt hår på lång sikt att bygga upp en bra och regelbunden hårvårdsrutin och ompröva kost och livsstil. Genom att göra dessa förändringar och använda rätt produkter som är anpassade till din hårtyp, kan du skapa nytt liv i dina glanslösa lockar och förvandla dem till naturligt, friskt och spänstigt hår.

Upptäck: