Hårvård | Hårschampoo

Tvätta ditt hår korrekt

Att tvätta håret är inte en stor sak! Det stämmer, men du kan alltid förbättra sättet som du schamponerar på för att få en optimal start på en korrekt hårvård. Stanna kvar och lär dig hur du schamponerar ditt hår på bästa sätt och ger det kärleksfull omvårdnad.

Schamponering blir en snabbt en vana, som att borsta tänderna eller klippa naglarna. Kanske är det dags att tänka på hur du tvättar ditt hår och använda dig av allt det du kan göra för ditt hår. Läg igenom schamponeringsinstruktionerna nedan och se om du ytterligare kan förbättra sättet som du tvättar ditt hår på.

Steg för steg instruktioner för hur du tvättar ditt hår korrekt

Förberedelse: Kamma ur resterande stylingprodukter ur ditt hår.

Schampo: Se efter om du använder rätt schampo för din hårtyp. Är ditt hår fint, torrt, fett eller har du hittat några mjällflagor på senaste tiden?

Vatten – Del 1: Fukta ditt hår med ljumt vatten.

Mängden: En klick med en diameter på 2,5 cm med schampo (ungefär lika stor som en hasselnöt) bör räcka för kort till medellångt hår. Anpassa den här mängden om du har långt hår. Fördela schampot i ditt hår. 

Schamponering: Blanda klicken med schampo med lite vatten till ett lödder innan du masserar in det löddrande shampot i ditt hår och i hårbotten med cirkelrörelser. Se till att du inte river dig i hårbotten med dina naglar. 

Vatten – Del 2: Skölj ur schampot helt och hållet ur ditt hår med rent vatten. Det är viktigt att noga skölja ut allt schampo. Krama ur håret med dina händer under sköljningen. Sköljningen är klar när ditt hår känns "gnisslande" rent.  

Vatten – Del 3: Skölj slutligen ditt hår och hårbotten med kallt vatten. Det känns uppiggande och stimulerar blodcirkulationen.

Extra omvårdnad: Balsam täcker ditt hår med en mycket tunn skyddsfilm och ger ditt hår lyster och mjukhet och gör det lätthanterligt. Hårbehandlingar reparerar porösa hårstrån och bör användas en gång i veckan efter shamponering på skadat eller torrt hår. Hårbehandlingen ersätter balsamet.

Vatten – Del 4: Skölj ur de extra hårvårdsprodukterna genom att använda ljumt vatten tills håret är gnisslande rent.

Torka håret: Vått hår är mycket ömtåligt och du bör därför avstå från att gnugga det rent med en handduk. Tryck istället en handduk mot ditt hår. Handduken kommer att absorbera överflödigt vatten utan att flytta det fram och tillbaka och samtidigt skada ditt hår.

Kamma: Kamma och red ut ditt hår försiktigt, utan att ta i, medan det fortfarande är vått och fuktigt. Du kan annars skada det nytvättade och fortfarande ömtåliga håret.

Så ofta bör du schamponera: För bästa result schamponera ditt hår varannan till var tredje dag. Ditt hår kommer ivrigt att välkomna den korrekta omvårdnaden och svara med mjukhet och silkesglans.