Hårvård | Hårschampoo

Keratin – mirakelvård inifrån och ut

En del, men långt ifrån alla, människor har välsignats med ett tjockt och friskt hår. Vi vill hjälpa dig till ett kraftigare och friskare hår. Din bästa vän för att få ett friskt och lättskött hår är håruppbyggaren keratin. Du kanske har hört om keratin många gånger, men du kanske inte känner till varför keratin är så bra för hårvård. Här följer lite information om keratin och dess mirakeleffekter på hårvård

90 % av alla hårstrån består av keratin (beroende på luftfuktigheten), 5–10 % är vatten och resten är lipider (fett), pigment och mineraler. Keratin är ett fiberprotein som ger styrka och elasticitet till den inre och yttre hårstrukturen. Keratinproteinet består av långa peptidkedjor, som bildar starka trådar. Sammansättningen av peptidkedjor bestämmer strukturen på varje tråd. Hårtrådarna kan svänga runt sin långa axel, böjas och till och med vikas.

Intakt keratin är inte bara elastiskt, utan också olösligt i vatten. Keratin tål extrema temperaturer, både på den höga och den låga sidan. Tack vare keratin är hår byggt för att klara (eller åtminstone klara för en stund) sommarsolens varma strålar och vinterns bitande kyla, men även hettan från stylingverktyg som locktänger, plattänger, värmespolar och andra varma verktyg.

Hår som har tillräckligt med intakt keratin klarar av de yttre stressfaktorer som det utsätts för. Men att ständigt utsätta håret för stress kommer förr eller senare att skada de långa keratintrådarna, som ser till att varje hårstrå hålls intakt. När keratin bryts ner i tillräckligt små trådar blir det vattenlösligt och kommer att tvättas bort.

Keratin stärker håret

Om ditt hår är skadat eller om du vill platta och stärka ditt hår och få det att bli mer stresståligt, finns det ingen anledning att inte utnyttja fördelarna med en av de många hårvårds- och stylingprodukterna som innehåller keratin.

Keratin läggs till i hårvårdsprodukter som en intensivverkande ingrediens, eftersom det stärker håret genom att förbättra hårstrukturen inifrån och ut. På så sätt återfår ditt hår sin friska och naturliga struktur. Keratin fyller i gropar och sprickor i hårroten och gör håret smidigare, blankare och mer lättstylat.

Keratin läggs förresten inte bara till i hårvårdsprodukter, utan även i stylinghjälpmedel som mousse and hårspray. Alla dessa produkter kan innehålla flytande keratin, som är identiskt med det keratin som finns naturligt i människans hår. Hårvårdsprodukter som innehåller keratin ger håret optimalt skydd mot fuktbrist. Du kommer också att märka att det blir lättare att uppnå ett perfekt stylingresultat.